به گزارش خبر آنلاین، رحیم زارع با اشاره به مصوبه عصر دیروز کمیسیون تلفیق بودجه ۱۴۰۱ گفت: کمیسیون تلفیق در مصوبهای مبلغ ۴۰ هزار میلیارد تومان برای اجرای رتبهبندی معلمان در سال آینده اختصاص داد.
دولت جایگزین لایحه همسانسازی حقوق بازنشستگان را ارائه کند
عضو هیئترئیسه مجلس شورای اسلامی با تأیید خبر پس گرفتن لایحه دائمی شدن همسانسازی حقوق بازنشستگان از سوی دولت سیزدهم در تاریخ ۷ بهمن سال جاری، گفت: «دولت نتوانست روی این لایحه بایستد اما انتظار میرود که جایگزینی را برای آن ارائه کند.»
حسینعلی حاجی دلیگانی گفت: «البته صندوقهای لشکری و کشوری از منابع دولت استفاده میکنند اما در مورد تأمین اجتماعی چنین وضعیتی را شاهد نیستیم.»
وی افزود: «جدا از اینکه انتظار میرود جایگزینی برای این لایحه ارائه شود، بازنشستگان تأمین اجتماعی انتظار رسیدگی به وضعیت معیشتی خود رادارند. من در راهپیمایی ۲۲ بهمن، با نفرات متعددی از بازنشستگان تأمین اجتماعی مواجه شدم. درخواست آنها این بود که حداقلهای معیشتیمان حتماً بهگونهای تأمین شود.»
عضو هیئترئیسه مجلس، بابیان اینکه با توجه به نحوه نادرستی که سال گذشته در پیشگرفته شد، حتماً باید پیش از پایان سال ۱۴۰۰ برای بازنشستگان تأمین اجتماعی تدبیری اندیشیده شود، گفت: «بازنشستگان حداقلی بگیر تأمین اجتماعی به سبب نحوه اجرای همسانسازی با مشکلاتی مواجه شدهاند که ضروری است در خصوص آنها تا پیش از پایان سال تصمیمگیری شود. بازنشستگان میگویند که حداقلهایی که به ما پرداخت میشود، کفاف هزینههای زندگی را نمیدهد.» حاجی دلیگانی افزود: «دولت باید با توجه به شرایط زندگی بازنشستگان و کف حقوق آنها اقداماتی را مدنظر قرار دهد تا بازنشستگان حالت شرمندگی نداشته باشند.»
تأمین اجتماعی باید به تکلیف خود عمل کند
وی در پاسخ به این پرسش که «آیا مصوبه کمیسیون تلفیق برای واگذاری ۹۰ هزار میلیارد تومان سهام به سازمان تأمین اجتماعی در سال ۱۴۰۱ میتواند منابع لازم برای کمک به بازنشستگان و افزایش مستمری آنها را فراهم کند؟» گفت: «سازمان تأمین اجتماعی باید به تکلیف خود در قبال بازنشستگان و اجرای قانون تأمین اجتماعی عمل کند. بنابراین، این ۹۰ هزار میلیارد تومان از سوی دولت و در عوض رد دیون سازمان تأمین اجتماعی واگذار میشود؛ البته این ۹۰ هزار میلیارد تومان سهام است که سازمان میتواند آنها را بفروشد و تأمین نقدینگی کند اما اجرای همسانسازی و افزایش مستمری بازنشستگان موضوعی جداگانه است که سازمان میتواند از محل این رد دیون هم استفاده کند.» وی در پاسخ به این پرسش که «چه انتظاری از جایگزین لایحه دائمی شدن همسانسازی دارید و آیا جایگزین آن، مانند لایحه اول، باید زمینه افزایش مستمری بازنشستگان تا ۹۰ درصد شاغلان را فراهم کند؟» گفت: «آن لایحه حالتی داشت که به اینجا رسید که دولت نتوانست بر رویش بایستد و درنهایت آن را پس گرفت اما به نظر میرسد که باید با حداکثر ظرفیتی که وجود دارد، مستمری بازنشستگان ترمیم شود تا حداقلهای زندگی تأمین شود.»
کدام بازنشستگان وام ۵۰ میلیون تومانی میگیرند؟
صندوق بازنشستگی کارکنان بانکها از پرداخت تسهیلات ۵۰ میلیون تومانی با نرخ سود ۱۰ درصد به بازنشستگان ۴ بانک دولتی خبر داد. به گزارش خبرآنلاین به نقل از صندوق بازنشستگی کارکنان بانکها، تفاهمنامه میان صندوق بازنشستگی کارکنان بانکها و چهار بانک دیگر به امضا رسید که بر اساس آن بازنشستگان بزرگترین بانک دولتی، بانک عامل بخش کشاورزی، بانک عامل بخش مسکن و بانک عامل بخش صنعت و معدن از تسهیلات ۵۰ میلیون تومانی برخوردار میشوند. در ادامه مذاکرات برای ارائه تسهیلات ۵۰ میلیون تومانی به بازنشستگان شبکه بانکی، تفاهمنامههایی میان آقابابائی مدیرعامل صندوق بازنشستگی بانکها با آقایان فرزین، خدارحمی، شایان و مهری مدیران عامل بانکهای مذکور به امضا رسید. بر اساس این تفاهمنامه، نرخ تسهیلات مذکور ۱۵ درصد و دوره بازپرداخت آن ۶۰ ماهه است که با توجه به اینکه صندوق بازنشستگی بانکها ۵ درصد از سود متعلقه را تقبل نموده است، تسهیلات مذکور با نرخ ۱۰ درصد توسط بانکها به بازنشستگان محترم پرداخت میشود. شایانذکر است پیش از این با امضای تفاهمنامههایی، پرداخت وام پیشنهادی صندوق بازنشستگی کارکنان بانکها توسط چند بانک نیمهدولتی بها بازار آغازشده است.