علی صالحآبادی – مدیرمسئول
نوشتار پیش رو به اقدامات پرهزینهای اشاره دارد که توسط دانشجویان خط امام یا دانشجویان بسیجی و... در دهههای گذشته هر چند با نیت دفاع از انقلاب صورت گرفته؛ اما در عمل برای کشور و مردم پرهزینه بوده و هست.
1-روز 13 آبان 1358 گروهی از دانشجویان مسلمان پیرو خط امام دانشگاههای تهران از دیوار سفارت آمریکا بالا رفتند و 52 دیپلمات آمریکایی را به گروگان گرفتند. به گفته دانشجویان قرار بود گروگانگیری و اشغال سفارت حدود 5 روز باشد؛ اما فرآیندی شکل گرفت که گروگانگیری 444 روز به طول انجامید.
سرانجام از طریق مذاکره در قالب قرارداد الجزایر گروگانها آزاد شدند و کشور هزینه آن را پرداخت.
آمریکا که قصد داشت انقلاب ایران را به رسمیت بشناسد با وقوع گروگانگیری تصمیم گرفت رابطه دیپلماتیک خود با تهران را قطع کند و تحریم کشورمان از آن زمان آغاز شد و درگذر زمان بیشتر و بیشتر شد. متاسفانه هزینه این اقدام را ملت پرداخته و میپردازد.
2-روز 8 آذر 1390 گروهی از دانشجویان بسیجی یا دیگران به سفارت انگلیس در تهران حمله کردند و مدارک آن را به بیرون از ساختمان پرتاب کردند و به ساختمان خسارت زدند. این اتفاق باعث شد که لندن مانند واشنگتن رابطه دیپلماتیک خود را با تهران قطع کند. دولت روحانی با پرداخت هزینه توانست اقدامات ناشایستی را که این گروه انجام دادند، حلوفصل کند.
3-دانشجویان بسیجی و دیگران روز 12 دی 1394 به کنسولگری عربستان در مشهد و سفارت این کشور در تهران حمله کردند و به این دو مرکز خسارت وارد کردند. دولت قبل و دولت کنونی پس از 7 سال تلاش موفق شدند با میانجیگری چین بستر بازگشت به نقطه صفر 12 دی 94 را فراهم کنند. دیدار وزرای خارجه ایران و چین در روزهای گذشته در پکن در همین راستا انجام شد.
4-تیم مذاکرهکننده دولت قبل با انجام مذاکره موفق شد برجام را در سال 1399 احیا کند. در چنین شرایطی به گفته حسن روحانی مجلس با مصوبه ۱۸ آذر خود مانع احیای برجام شد.
نتیجه اقدام مجلس وضع تحریمهای بیشتر، بلوکه ماندن پولهای ایران و فروش نفت با هزینه، تورم، گرانی و ... شده است. آیا نمایندگان نباید درباره این مصوبه خود پاسخگو باشند و بگویند دستاورد آن برای مردم چه بوده است؟
5-نویسنده در جلسهای حضور داشت که وزیر خارجه سابق گفت ما با «جو بایدن» توافق کرده بودیم که بخشی از تحریمهایی را که «دونالد ترامپ» علیه ایران وضع کرده بود، با یک فرمان بردارد. بعدها از بایدن پرسیدیم چرا تحریمها را برنمیدارید؟ گفت ما در شرایط توپ، تشر و تهدید (منظورش مصوبه مجلس بود) تحریمها را برنمیداریم. مجلسی که باید در جهت منافع ملی و دفاع از حقوق مردم کار کند در عمل به این دو ضربه زده است.
6-روز 11 فروردین یک جوان خودسر با سطل ماست به یک مادر و دختر در اطراف مشهد با انگیزه مبارزه با بدحجابی حمله کرد. این اتفاق در فضای مجازی طوفان به پا کرد و آثارش هنوز از بین نرفته است. قبلاً هم بهصورت یک دختر در اصفهان اسید پاشیده شد که آثار بدی برجای گذاشت. اگر به این قبیل موضوعات از منظر روانشناختی و جامعهشناختی نگاه شود، درخواهیم یافت چنین اقداماتی به اصل حجاب و عفاف ضربه میزند و باعث رواج بیحجابی میشود.
نویسنده پیشنهاد میکند:
1-کسانی که چنین اقداماتی انجام دادهاند استدلال خود را برای ما ارسال کنند تا در روزنامه چاپ شود.
2-نگارنده حاضر است با موافقان جریانهایی که در ردیفهای 1 تا 5 به آن اشاره شد مناظره کند تا این مناظره باعث تنویر افکار عمومی شود.
3-اگر رویدادها و اتفاقات ناصواب گذشته بررسی و آسیب شناسی شود و عاملان آن مورد بازخواست قرارگیرند، از تکرار آنها در آینده جلوگیری خواهد شد.
رهبر انقلاب در آخرین سخنرانی خود گفتند: «اقدامات بیقاعده نباید انجام بگیرد». با این سخن صریح رهبری آیا وقت آن نرسیده تمام افراد و جریانهای سیاسی که در گذشته و حال اعمال خلاف قاعده و قانون انجام دادهاند محاکمه و مجازات شوند تا در آینده کسانی پیدا نشوند که اقدامات غیرقانونی انجام دهند؟
اگر در جامعه قانون زیرپا گذاشته شود سنگ روی سنگ بند نمیشود.