خطر نا ترازی انرژی
به گزارش «انتخاب»؛ فریدون حسنوند، رئیس کمیسیون انرژی مجلس، نماینده مردم اندیمشک در صفحه شخصی خود در توئیتر، نوشت: «نبود سرمایهگذاری در سالهای گذشته و تحریم جدی حوزه صنعت نفت و نبود منابع مالی و سرمایهگذاری داخلی و خارجی منجر شده است که کشور با شرایط نا ترازی روبهرو شود، اگر مجلس در برنامه هفتم توسعه و بودجه سال ۱۴۰۲ و پسازآن فکر جدی نکند با بحرانهایی بیش از پیش روبهرو خواهیم شد. یکی از آثار موضوع نا ترازی بهطور مستقیم در حوزه نیروگاههای برقی است، نیروگاههای برقی چه در تابستان و چه در زمستان با کاهش تأمین سوخت روبهرو هستند. در زمستان پارسال حدود ۱۹۰ میلیون مترمکعب کاهش و نا ترازی گاز داشتیم. پیشبینی ما افزایش هشتدرصدی این آمار در زمستان است که معادل بیش از ۲۳۰ میلیون مترمکعب کاهش گاز خواهد بود. نیروگاههای برق آبی کشور که حدود ۱۲ هزار مگاوات تولید برق دارند و بیشتر در استان خوزستان فعال هستند، به دلیل خشکسالیها تقریباً همه آنها از مدار تولید برق خارجشدهاند و امروز تعطیل هستند. یعنی مضاف بر نا ترازی و نبود تأمین سوخت نیروگاهها با مشکل نیروگاههای برق آبی نیز روبهرو هستیم. همه مسئولان کشور به نا ترازی و آثار منفی آن اذعان دارند. نا ترازی گاز، تعطیلی کارخانهها را در تابستان و زمستان به دنبال دارد. تعطیلی کارخانهها، بیکاری کارکنان، نبود تولید، نبود صادرات و ارزآوری را به دنبال دارد و در عمل زنجیرهای از موضوعهای امنیتی، سیاسی و اجتماعی خود را نشان میدهد. امیدواریم در نشست سران قوا موضوع نا ترازیها مطرح شود تا همه قوا بدانند نا ترازیها تهدید هستند و در صورت مدیریت نشدن، به بحرانهای امنیتی تبدیل میشوند.»
پر شدن مخازن اروپا
به گزارش آفتاب نیوز؛ با افزایش صادرات گاز آمریکا به اروپا و توافق گازی اسرائیل و لبنان، قیمت گاز بر اساس شاخص DUTCH TTF بیش از ۶۰ درصد کاهشیافته است. آلمان نیز اعلام کرد موفق شده ۹۵ درصد مخازن گازی استراتژیک خود را پر نمایید.
نیاز صنعت نفت
به ۲۰ میلیارد دلار سرمایه
وزیر نفت بار دیگر در مجلس اعلام کرد که کشور برای جلوگیری از افت تولید یکفاز پارس جنوبی در طول سال، به ۲۰ میلیارد دلار سرمایه نیاز دارد، درخواستی که واکنش قالیباف رئیس مجلس مواجه شد. وی گفت: شما فکر میکنید در کشور ۸۰ میلیارد دلار برای برطرف کردن نا ترازی گاز وجود دارد! قالیباف از جواد اوجی خواست که از طریق اصلاح الگوی مصرف و بهرهوری، این مبلغ عظیم را تأمین نمایید، هدفی که در طول ۴۳ سال اخیر به میزان ۱۰ درصد نیز محقق نشده است.
مشکل تأمین آب در تهران، مشهد و اصفهان
محرابیان، وزیر نیرو روز گذشته بابیان اینکه در شهرهایی مانند تهران، مشهد، اصفهان و در بسیاری از شهرهای بزرگ با مشکل تأمین آب روبرو هستیم، گفت: با مدیریت، همکاری مردم با این الگو، پاداش صرفهجویی و با برنامه قطع موقت برای مشترکان بد مصرف، امیدواریم مصارف تنظیم شود و مطابق شرایط روز بتوانیم تأمین آب مردم را به نحو مطلوب انجام دهیم بهگونهای که نگرانی برای مردم وجود نداشته باشد.
سیاست زدگی آمار
حمید حاجی اسماعیلی کارشناس بازار کار، در گفتوگو با آفتاب نیوز در تلاشی برای به تصویر کشیدن وضعیت معیشتی حال حاضر جامعه، گفت: با توجه به تشدید عمیق شرایط تورمی در کشور در ترکیب با وضعیت تحریم و سوء مدیریت گسترده موجود، وضعیت دهکهای محروم به صورت اسفباری درآمده است. متأسفانه به دلیل سیاسی شدن آمارهای مربوط به خط فقر در کشور توسط دولتها، خود سازمانهای متولی نیز آمارهای دقیقی در این خصوص ارائه نمیکنند.
حفظ زندگی حداقلی
اسماعیلی افزود: با این همه بر اساس همین شاخصها و آمارهای موجود مشاهده میکنیم که دولت اعلام کرده که از ۱۰ دهک درآمدی ۹ دهک، یارانه دریافت میکنند که قریب ۷۴ میلیون نفر از جمعیت کشور را در برمیگیرد. در دوره افزایش قیمت بنزین نیز، دولت اعلام کرد که بر اساس آمارها و شاخصهای سازمانی، یک بررسی ملی انجام خواهد داد و افرادی را که مستحق دریافت یارانه بنزین هستند را شناسایی میکند، بر این اساس، نهادهای دولتی اعلام کردند که ۶۰ میلیون نفر از جمعیت کشور استحقاق دریافت یارانه بنزین رادارند. ما در حال حاضر آن جمعیت با درآمد متوسط را که ۳ دهه پیش داشتیم در کشور نداریم، جمعیت حقوقبگیر، کارمندان، کارگران و بازنشستگان بدون حمایتهای دولتی، امکان حفظ زندگی حداقلی را از دست دادهاند. خط فقر مطلق در کشور شامل، دهکهای میشود که جزء مخاطبین سازمانهای حمایتی مانند کمیته امداد و بهزیستی طبقهبندی میشوند. در حال حاضر خط فقر مطلق کمتر از ۸ تا ۹ میلیون تومان در ماه نیست.
سیر فلاکت
حاجی اسماعیلی اظهار کرد: خط فقر نسبی نیز شامل خانوارهای میشود که علاوه بر پیشنیازهای مربوط به معیشت و ارزاق عمومی در تأمین هزینههای اولیه آموزش، رفاه و یا مسکن نیز با چالش مواجه هستند. با توجه به شاخصهای منتشره، در شهر تهران هزینه اجاره در هیچ نقطهای کمتر از ۷ میلیون تومان نیست. با وجود آنکه خط فقر نسبی در تهران و کلانشهرها ۲۰ میلیون تومان است، ۶۵ درصد بازنشستگان ما کمتر از ۸ تا ۹ میلیون تومان حقوق میگیرند، یعنی داخل زون فقر مطلق قرار میگیرند. به غیر از یک قشر خاصی نیز، اکثریت کارمندان هم زیر ۱۴ میلیون تومان حقوق میگیرند.
این کارشناس حوزه بازار کار و فعال صنفی در ادامه تشریح خط سیر فلاکت در ایران، افزود: با توجه به آمارهای که سازمانهای حمایتگر اعلام کردهاند، ۳۰ میلیون نفر از جمعیت کشور به خدمات کمیته امداد و بهزیستی و خیریهها نیازمند شدهاند. در مجموع نیز ۶۵ میلیون نفر از جمعیت کشور دچار فقر مطلق یا نسبی هستند.
افزایش نقدینگی
وی با اشاره به وضعیت رشد اقتصادی کشور، گفت: نماگر رشد نقدینگی ۱۶۰ درصد افزایش را نشان میدهد. همه این عوامل در کنار تورم افسارگسیخته و بیکفایتی مسئولان، باعث شده که فقر در کشور به یک بحران اجتماعی تبدیل شود.