اهمیت تزریق واکسن
رئیس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت گفت: یک نوبت واکسن کرونا تا ۵۰ درصد، دو نوبت واکسن ۷۰ تا ۸۰ درصد و تزریق دوز سوم واکسن تا ۹۰ درصد از احتمال بستری کم میکند. محمدمهدی گویا، در گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما، افزود: در حال حاضر شاهد افزایش مراجعه به مراکز بهداشتی، مطبها و بیمارستانها به خصوص بیماران سرپایی هستیم. زمانی که تعداد بیماران سرپایی افزایش پیدا میکند باید تا دو هفته بعد انتظار افزایش موارد بستری را داشته باشیم. گویا گفت: الآن موارد بستری نسبت به هفته گذشته افزایش چشمگیری دارد که امکان دارد تا دو هفته آینده آمار مرگ ناشی از این بیماری بیشتر شود. وی درباره زمان اثرگذاری واکسنها هم خاطرنشان کرد: زمان اثرگذاری به نوع واکسن، دستگاه دفاعی بدن فرد که عامل تعیینکننده است و همچنین زمانی که در معرض ابتلا قرار میگیرد و فرد ناقل بستگی دارد. گویا ادامه داد: میزان آنتیبادی تولیدشده در بدن فرد بین ۳ تا ۶ ماه حتی تا ۱۰ ماه خواهد بود ولی اگر سویه جدید رخ بدهد ممکن است آنتیبادی تولیدشده پاسخگو نباشد. وی با اشاره به اینکه افرادی که نوبت سوم واکسن آنها رسیده ولی علائم دارند نباید واکسن بزنند، افزود: چون نمیدانیم در چه مرحلهای از بیماری قرار دارند بنابراین باید با پزشک برای دریافت نوبت سوم واکسن مشورت کنند. وی بابیان اینکه واکسیناسیون زیر ۱۸ سال با بالای ۱۸ سال و گروه سنی زیر ۱۲ سال با ۱۲ تا ۱۸ سال تفاوتهایی دارد، گفت: واکسنها در سازمان غذا و دارو ارزیابی میشوند و در کمیته ملی واکسن، نوع واکسن انتخاب و در اختیار گروههای سنی قرار میگیرد. گویا افزود: میزان پوشش واکسیناسیون نوبت اول ۶۱ میلیون نفر، نوبت دوم ۵۴ میلیون و ۵۰۰ هزار نفر و برای نوبت سوم ۱۹ میلیون نفر است، البته تعداد زیادی از مردم هنوز به نوبت دُز سوم نرسیدهاند و تا پایان اسفند آمار نوبت سوم واکسن به تعداد نوبت دوم میرسد. وی گفت: ستاد ملی مقابله با کرونا اختیار تصمیمگیری در خصوص بازگشاییها، تحصیل حضوری دانش آموزان، دانشگاهها و موارد دیگر را به استانها واگذار کرد.
استاندار تهران: وضعیت بیماران کرونا و سویه اومیکرون
در تهران به اوج رسیده
به گزارش شفقنا، محسن منصوری در جمع خبرنگاران با اشاره به اوجگیری بیماران به سویه اومیکرون کرونا اظهار داشت: با توجه به جلسه با رئیسجمهور در ستاد مقابله با کرونا، سیر صعودی و افزایش بیماران تنها راه مقابله با رعایت شیوهنامههای بهداشتی و تزریق دوز سوم واکسن است. وی افزود: بر اساس تحقیقات علمی، تزریق واکسن بوستر احتمال ابتلا به اومیکرون را تا ۵ برابر کاهش میدهد لذا از شهروندان و هم استانیها انتظار میرود که سریعاً نسبت به تزریق دوز سوم واکسن اقدام نمایند. استاندار تهران در پایان خاطرنشان کرد: مراجعه مردم استان تهران برای دریافت واکسن در هفته گذشته ۳۲ درصد افزایش داشته و این آمار بایست به بالای ۹۰ درصد افزایش تا سطح ایمنی مردم در جامعه بیشتر باشد.
هرچه درباره خطرات بازگشایی کلاسها هشدار دادند، ستاد ملی توجه نکرد
حمید عمادی کوچک، رئیس بخش عفونی (کرونا) بیمارستان امام خمینی تهران و عضو کمیته علمی ستاد مقابله با بیماری کرونا در گفتگویی با امتداد، ضمن تشریح آخرین وضعیت کرونایی پایتخت، اظهار داشت: ما از چند هفته قبل، مرتباً فریاد میزدیم که چرا مدارس را بازگشایی میکنید و چرا کلاسهای دانشگاهها باید به صورت حضوری برگزار شود و هیچ گوشی، شنوای آن نبود. متأسفانه شاهد آن هستیم که هنوز هم آموزش و پرورش راه خود را ادامه میدهد. وی افزود: نتیجه این مسئله، این شد که بخش قابلتوجهی از انتقال بیماری در مدارس صورت گرفت و دانشآموزان، این ویروس بهشدت مسری را به خانوادهها منتقل کردند. وقتی به دانشجویان میگفتیم که چرا به رغم بیماری به دانشگاه آمده، پاسخشان این بود که اگر در امتحانات حضوری شرکت نکنند، واحد درسی آنها حذفشده و طبعی یکترم از زمان تحصیل خود عقب خواهند افتاد.این فوق تخصص بیماریهای عفونی و گرمسیری، تصریح کرد: دانشجویانی را داشتیم که به رغم ابتلا به کرونا در خوابگاه دانشگاه حاضرشده و تن به اجبار برگزاری امتحانات به شکل حضوری داده بودند. همه این مسائل سبب شد تا بیماری به شکل فزایندهای گسترش پیدا کند.
آمار واقعی مبتلایان، خیلی زیاد است
این عضو کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا، همچنین با اشاره به آمار مبتلایان به اومیکرون در کشور نیز، تأکید داشت: اینکه، عنوان میشود که در روز، فلان تعداد از شهروندان به کرونا مبتلا شدهاند، تنها آماری است که به آزمایشهای صورت گرفته، اتکا دارد. درحالیکه بسیاری از مردم، آزمایش کرونا نمیدهند و آمار واقعی، خیلی بیشتر از این حرفهاست.
گسترش وحشتناک کرونا در پایتخت
این استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران، ادامه داد: بیماری به شکل شدید و وحشتناکی در سطح پایتخت در حال گسترش و شیوع است. شما به هر اداره و محیط کار یا حتی هر خانوادهای مراجعه کنید، سراغ نخواهید داشت که مثلاً یک یا چند نفر، علائم ابتلا نداشته و فرضاً آبریزش بینی، سردرد، سرفه یا دیگر علائم را ندارند. البته شکر خدا، این بیماری یکسویه کشنده و مرگآفرین به مانند واریانت دلتا نیست وگرنه، ما الآن با یک فاجعه انسانی در کشور روبرو بودیم.
عمادی، همچنین بیان داشت: ما بسیاری از افراد راداریم که یا بیماری زمینهای دارند یا واکسن نزدهاند و طبعی این دسته از شهروندان در درجه آسیبپذیری بالایی قرار دارند. احتمال اینکه این افراد پس از ابتلا با وضعیت شدید بیماری روبرو شده و کارشان به بیمارستان، بخشهای ویژه یا حتی خدای ناکرده مرگ بکشد به شکل جدی وجود دارد. رئیس بخش عفونی (کرونا) بیمارستان امام خمینی تهران، همچنین خاطرنشان کرد: هر شب در اخبار تلویزیون از وضعیت وخیم کرونایی در اروپا و آمریکا میگفتند و متأسفانه خودمان در خواب خرگوشی به سر میبردیم. الآن نتیجه این رویکرد را میبینیم که در آستانه یک پیک دیگر از بیماری کرونا هستیم.
میزان سرایت اومیکرون نسبت به دلتا تا ۳۰ برابر بیشتر است
وی اشارهای هم به قدرت سرایت سویه اومیکرون داشت و تصریح کرد: بر اساس برخی از رفرنسها، میزان سرایت اومیکرون نسبت به دلتا تا ۳۰ برابر بیشتر است و نباید با سادهانگاری و غفلت با این ویروس مواجه شویم. عمادی با اشاره به وضعیت ظرفیت کرونایی بیمارستانهای پایتخت نیز، اذعان داشت: معمولاً به این صورت است که اول، شمار بیماران سرپایی افزایش پیدا میکند، سپس بر تعداد بیماران بستری اضافه میشود و نهایتاً متأسفانه شاهد مرگومیر بیماران هستیم. به رغم اینکه سویه اومیکرون، خیلی کشنده نیست ولی شاهد افزایش شدید تعداد بیماران و مراجعین سرپایی هستیم درحالیکه البته، شمار افراد بستری به مانند پیک دلتا، هنوز بالا نرفته و احتمال افزایش آن در هفتههای آتی وجود دارد.