ارزیابی شما از نشست اخیر آقایان روحانی، خاتمی، باهنر، لاریجانی و ناطق نوری چیسـت؟
ما از محتوای این جلسه اطلاعی نداریم و نمیتوانیم درباره جزئیات آن بحث کنیم، اما افرادی که در این جلسه بودهاند نیروهای دلسوز انقلاب و جمهوری اسلامی هستند و امروز که جمهوریت نظام در حال آسیب دیدن است و نارضایتیهای معیشتی در سطح جامعه افزایش پیدا کرده به دلیل همین مسائل نظرات خود را باهم به اشتراک گذاشتهاند. مشکلات اقتصادی و فشار معیشتی به حد قابلملاحظهای رسیده که مسئولان نظام باید برای آن فکری بکنند.
نظر شما در ارتباط با تشکیل دولت سایه توسط روحانی چیست؟ این دولت سایه چه کارکردهایی میتواند داشته باشد؟
ما نمیتوانیم نیت خانی کنیم که آقای روحانی چه برنامهای برای آینده دارند. از محتوای جلسه مسئلهای مشخص نیست هرچند که بنده تصور میکنم مسائلی مانند دولت در سایه فایدهای هم نداشته باشد. آقای روحانی هشت سال دولت را در دست داشته است. پرسش این است که در آن 8 سال چهکاری انجام داده که بخواهد در دولت سایه انجام دهد؟
إاصلاحطلبان و اصولگرایان یک اختلاف مبنایی بر سر حقوق مردم و سیاست خارجی با یکدیگر دارند. به همین دلیل اگر هرگونه ائتلافی مدنظر باشد هر دو طیف باید بخشی از خواستههای خود را نادیده بگیرند تا بتوانند با یکدیگر کنار بیایند. در غیر این صورت اتحاد و ائتلاف معنایی ندارد.
آیا اصلاحطلبان بدون داشتن ائتلاف میتوانند در انتخابات مجلس در سال 1402 حضور داشته باشند؟
اگر فرض را بر این بگیریم که اصلاحطلبان و اصولگرایان با یکدیگر ائتلاف کنند، اما اهرم قدرت در دست نهادهای دیگر است. این دو طیف قدرتی در مقابل نظارت استصوابی ندارند. این نظارت بدون آنکه به کسی پاسخگو باشد افراد را رد صلاحیت میکند. علاوه بر این بودن در قدرت مشکلی را از جامعه حل نمیکند. آقای روحانی 8 سال در قدرت بودند؛ پرسش این است که در این مدت کدام مشکل مردم را حل کردند؟
در شرایط فعلی آیا امکان حضور مجدد اصلاحطلبان در عرصه قدرت وجود خواهد داشت؟
امکان هر اتفاقی در آینده وجود دارد. البته اگر اصلاحطلبان تأیید شوند و توسط رأی مردم به مجلس راه یابند، بازهم نمیتوانند کارهای اساسی و مطالباتی که مردم از آنها دارند را به سرانجام برسانند، زیرا اصلاحطلبان وقتیکه ارکان قدرت را مثل مجلس و دولت در دست داشته باشند، امکان اجرایی کردن برنامههای خود را ندارند. در مجلس ششم قانون انتخابات را تصویب کردیم، اما شورای نگهبان آن را وتو کرد، قانون اختیارات ریاست جمهوری تعریف شد اما تأیید نشد، جرم سیاسی تعریف شد اما تأیید نشد، طرح منع شکنجه در مجلس تصویب شد که بازهم در شورای نگهبان رأی نیاورد. شورای نگهبان در عمل نشان داده که با اهداف و برنامه اصلاحطلبان همراهی نخواهد کرد. لذا اگر تمام مجلس هم در انتخابات آینده به دست اصلاحطلبان بیفتد بازهم عدهای اجازه کار کردن به آنها را نمیدهند.
دلیل رفتار دوگانه اصولگرایان در قبال مذاکره با آمریکا چیست؟
باید از اصولگرایان پرسید که چرا روزی برجام را آتش میزنند و روز دیگر مدافع احقاق حق خود از برجام میشوند. دلیل این موضوع آن است که اصولگرایان با مردم صادق نیستند. اینها زمانی که آقای روحانی رئیسجمهور بود، مخالف مذاکره بودند و اکنون که تیم خودشان بر سر کار است موافق شدهاند. باید با مردم صادق بود.
در شرایط بحرانی کشور چه نقشی را میتوان برای آقایان روحانی، ناطق نوری و لاریجانی متصور بود؟
این بزرگان میتوانند نقش مشورت دهنده به رهبری را ایفا کنند. اگر نظر این افراد شنیده شود، میتواند تأثیر در اداره امور کشور داشته باشد. امروز وقتی صحبت از محاکمه آقای روحانی وجود دارد، بعید به نظر میرسد که عزمی برای شنیدن مشورتهای روحانی برای اداره امور کشور وجود داشته باشد.
علت مخالفت با دولت و دولتمردان گذشته توسط مجلس چیست؟
برخی در مجلس برای وضع موجود به دنبال مقصر میگردند. افرادی که با نام انقلابی وارد مجلس شدند به دنبال روزنهای میگردند تا ناکارآمدیهای خود را با مقصر جلوه دادن دولت قبل به مردم توجیه کنند.