عضو کمیته علمی کشوری کووید ۱۹ در گفتوگو با همشهری آنلاین، اظهار کرد: در حال حاضر حدود ۶۸ میلیون نفر از جمعیت کشور هستند که باید واکسن کرونا دریافت کنند، از این تعداد، ۶۰ میلیون نفر دز اول و ۵۲ میلیون نفر دز دوم را تزریق کردند و تنها ۱۲ میلیون نفر دز سوم را دریافت کردهاند.
دکتر پیام طبرسی بابیان اینکه استقبال کمتری از تزریق دز سوم واکسن کرونا شده است، افزود: در چند ماه اخیر و با پایین آمدن آمار ابتلا به کرونا، این تصور برای مردم ایجاد شد که نسبت به ابتلای به کرونا ایمنی ایجادشده و به همین دلیل برای تزریق واکسن احساس نیاز نکردند. وی ادامه داد: در وضعیت موجود که با موج وسیع اٌمیکرن روبهرو شدهایم، بیشتر از هر زمان دیگر به واکسیناسیون احتیاج داریم و افرادی که واکسن سینوفارم، بهارت و برکت تزریق کردهاند پس از ۴ ماه و افرادی که آسترازنکا و اسپوتنیک دریافت کردهاند، پس از گذشت ۶ ماه میتوانند دوز سوم را واکسن آسترازنکا دریافت کنند، تنها راه ایمنی از ابتلا به اٌمیکرن دریافت دز سوم واکسن است.
شیوع اٌمیکرن در کشور همسایه؛
آمادهباش در ایران
طبرسی با اشاره به این که موج ابتلا به اٌمیکرن آغازشده است، اظهار کرد: در روزهای اخیر حدود ۴۰ درصد از نمونههای آزمایش کرونا، ابتلا به اٌمیکرن را نشان میدهد، آمار ابتلا به اٌمیکرن در کشور همسایه ترکیه به ۶۵ درصد رسیده است و همین مسئله نزدیک بودن ما به این کشور و همچنین ازدیاد رفتوآمد، باید گفت که ضریب ابتلا به اٌمیکرن بالا رفته است.
این مسئول ادامه داد: در حال حاضر نمیتوان مسائل مربوط به پیشگیری را دنبال کرد و باید اقدامات مربوط به کنترل سویه جدید را اجرایی کرد، با توجه به فرصت کم، بهترین راه برای کنترل اٌمیکرن تزریق واکسن، به خصوص دز سوم است که باید آمار تزریق دز سوم را به سرعت به ۵۰ میلیون نفر برسانیم، در غیر این صورت دوباره با آمار بالایی از بستری و مرگومیر روبهرو خواهیم شد. وی درباره این که چه واکسنی برای دز سوم مناسب است، گفت: چه تزریق واکسنی مطابق با دز اول و دوم و چه دریافت نوع متفاوتی از واکسن، فرق چندانی در اصل موضوع نداشته و در هر دو صورت سطح آنتیبادی را بالا رفته و ایمنی ایجاد میکند، مهمترین مسئله سرعت بالای تزریق دز سوم با توجه به واکسنهای موجود در کشور است.
عضو کمیته علمی کشوری کووید ۱۹ افزود: در یک دوره کوتاه با کمبود واکسن آسترازنکا مواجه شدیم که با واردات مجدد ازجمله واردات یکمیلیون دز جدید در روز گذشته تا حدود زیادی مشکل کمبود این واکسن حلشده است، از مردم میخواهیم که برای دریافت دز سوم، از واکسنهایی که در کشور موجود است استفاده کنند تا واکسن آسترازنکا موجود، برای افرادی که دز اول را از این واکسن تزریق کردهاند استفاده شود. طبرسی بابیان اینکه طبق نظر کارشناسان بهتر است دز سوم، با دو دز اول و دوم متفاوت باشد، اما با این حال در صورت موجود بودن واکسن آسترازنکا مانعی برای دریافت دز سوم از این نوع واکسن وجود ندارد، افزود: در حال حاضر پلتفرمهای پروتئینی مانند پاستوکووک و اسپایکوژن بهترین گزینهها برای تزریق دز سوم هستند، زیرا عوارض خیلی کمتری دارند و همچنین سطح آنتیبادی را تا حد زیادی بالا میبرند.
افزایش بستری بیماران کرونایی در ۶ استان
فرمانده مقابله با کرونا تهران گفت: پیشبینی میشود درگیری امیکرون در کودکان شدت بیشتری داشته باشد و یک فرمی از بیماری التهابی به دنبال ابتلا به امیکرون در کودکان دیده میشود و از هر هفت کودک مبتلا شده یک کودک به عوارض طولانی مدت کرونا درگیر میشود. به گزارش ایلنا، علیرضا زالی فرمانده ستاد مقابله با کرونا تهران در جلسه دیروز که با حضور استاندار تهران برگزار شد، گفت: اگر شاخص ابتلا در کشور را بررسی کنیم متوجه میشویم که در خراسان شمالی، سمنان، یزد خراسان جنوبی، کرمان و ایلام روند ابتلا و وضیعت بستری رو به افزایش بوده اما در تهران دارای شرایط ایستایی است و روند کاهشی نداریم. همین امر میتواند زنگ خطر برای ما باشد. همچنین بیشترین میزان مراجعات در حوزه بهداشت است. وی ادامه داد: از ۳۶۰۰ نمونه ارجاع شده به آزمایشگاه انستیتو پاستور حدود ۸۰۰ نمونه واریانت امیکرون بودند. همچنین ۶۲ درصد نمونههای ارسالی امیکرون بودهاند. از نمونههای بستری ارسالشده ۹ درصد امیکرون و ۴۰ درصد همچنان مربوط به سویه دلتا بوده و نشاندهنده این است که همچنان دلتا عامل مرگومیر است. زالی تصریح کرد: امیکرون سرایتپذیری بیشتری دارد و احتمالاً درگیر ریوی که عامل اصلی مرگومیر است در این سویه کمتر است. همچنین سازمان بهداشت جهانی اعلام کرده بیش از ۵۰ درصد اروپا تا پایان زمستان درگیر امیکرون خواهند شد، از همین رو توجه به این سویه اهمیت دارد.فرمانده ستاد مقابله با کرونا در تهران درباره واکسیناسیون کودکان گفت: پر مناقشهترین بحث جهانی بحث واکسیناسیون کودکان است البته واکسیناسیون آنها از آذرماه در دنیا شروعشده و دیتا بهاندازه کافی وجود دارد. سوبراناپلاس و سینوفارم در کودکان در دنیا استفادهشده و نتایج آن قابلدسترس است و نظر کمیته این است که برای کودکان پرخطر انجام شود.
خسارت ماهیانه ۳۰۰ میلیارد تومان بابت کرونا
رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: ماهی ۳۰۰ میلیارد تومان بابت کرونا خسارت میبینیم. حسین قناعتی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی، درمانی تهران در یک نشست خبری که به صورت مجازی برگزار شد، گفت: ماهانه ۳۰۰ میلیارد تومان بابت کرونا خسارت میبینیم و این مسئله درآمدهای دیگر را بهشدت تحت تأثیر قرار میدهد. دانشگاهها وابسته به درآمد خودشان هستند. برخی پرستاران و کادر درمان متأهل به دستور همسرشان کار را ترک کردهاند و با کمبود پرستار مواجه هستیم. پزشکان نیز به دلایلی مانند نظام پرداخت پلکانی و مالیات و غیره مهاجرت کردهاند. او افزود: مهاجرت کادر درمان ما را نگران کرده است. خوشبختانه آقای رئیسجمهور دستوری مبنی بر اصلاح نظام پرداخت را مدنظر قرار دادهاند. میزان مقایسه پرداخت پزشک دولتی و خصوصی غیرقابل مقایسه است. و انگیزه فرد را از بین میبرد. نظام مدیریت کلان کشور باید کاری کند که افراد منافع خود را داخل دانشکده ببینند. اگر مسئولین این مسئله را حل کنند با پدیده مهاجرت پزشکان مواجه نخواهیم شد.