پیک پنجم واقعاً وحشتناک بود
مینو محرز،متخصص عفونی گفت: در پیک پنجم واقعاً وضعیت وحشتناکی را پشت سر گذاشتیم، شخصاً طی ۴۵ سال کار طبابت آنقدر جواز فوت صادر نکرده بودم که در آن ایام انجام دادم، بدترین تجربه بود و متأسفانه فوتیهای زیادی داشتیم، با توجه به آن میزان ابتلا، در حال حاضر آمارها پایین است. به گزارش خبر آنلاین، محرز ادامه داد: اگر رعایت پروتکلهای بهداشتی فراموش شود، همان مشکلات پیکهای سابق پیش خواهد آمد، متأسفانه برخیها استفاده از ماسک را فراموش کردهاند، درحالیکه هنوز هم ماسک، شستن دستها و توجه به فاصله اجتماعی مهمترین فاکتورهای پیشگیری از ابتلا به کرونا محسوب میشود. او گفت: تجربه دنیا نشان داده کسانی که واکسن زدهاند کمتر دچار مرگومیر ناشی از ابتلا به او میکرون شدهاند، پس توصیه میشود حتماً کسانی که واکسن نزدهاند اقدام کنند و واکسزدهها هم نسبت به زدن دوز سوم حتماً هر چه زودتر پیگیر باشند. اما به نظر میرسد با توجه به وضعیتی که در پیک پنجم داشتیم، فعلاً آمار مرگومیرها پایین باشد.
ادعای وزیر بهداشت
وزیر بهداشت گفت: تا این زمان {شهریور} تنها ۵ میلیون واکسن تأمینشده بود؛ اینطور بود که مردم تحت فشار قرار گیرند تا برخی کارها را مانند برجام و اف ای تی اف قبول کنند اما تاکنون ۱۸۰ میلیون دز واکسن تأمینشده و در ۴ ماه اخیر بیش از ۱۱۵ میلیون دز واکسن تزریقشده است.
بهرام عین الهی، وزیر بهداشت در مراسم اختتامیه یازدهمین جشنواره تحقیقاتی باقرالعلوم و مراسم آغاز فاز سوم واکسن نورا، گفت: کرونا چهره واقعی کشورها را نشان داد و کشورهای که ادعا قدرت میکردند، شدیداً درمانده شدند. وی افزود: در آمریکا و اروپا روزانه بیش از هزار نفر مرگومیر دارند و علیرغم امکاناتی که دارند درمانده شدند. وزیر بهداشت بابیان اینکه قدرت واقعی کشور عیان شد، گفت: ایران علیرغم همه مشکلات نشان داد کشوری قوی و قدرتمند است و مهمترین مؤلفه مردم هستند. وزی بهداشت تصریح کرد: روزانه یکمیلیون و ۶۵۰ هزار واکسن و در هفته معادل جمعیت امارات واکسن تزریق کردهایم. عین الهی با اشاره به ساخت واکسن نورا افزود: واکسن نورا یکی از بهترین واکسنهای دنیاست.
تاختوتاز کووید در آمریکا و اروپا
مجموع مبتلایان به بیماری «کووید-۱۹» در جهان تاکنون به ۲۸۹ میلیون و ۷۱۶ هزار و ۳۷۲ نفر رسیده، مرگ پنج میلیون و ۴۵۷ هزار و ۳۳۵ نفربر اثر این بیماری تأییدشده است و ۲۵۴ میلیون و ۱۸۴ هزار و ۱۸۳ نفر از مبتلایان نیز تاکنون بهبودیافتهاند. بر اساس آمارهای رسمی، آمریکا همچنان با بیش از ۵۵.۸ میلیون مبتلا و بیش از ۸۴۷ هزار قربانی در صدر فهرست کشورهای درگیر با بیماری کووید-۱۹ قرار دارد. هند نیز با آمار بیش از ۳۴.۸ میلیون مبتلا پس از آمریکا در رتبه دوم جهانی به لحاظ میزان ابتلا قرار دارد و آمار مبتلایان به کووید-۱۹ در برزیل هم از ۲۲.۲ میلیون نفر فراتر رفته و در حال حاضر سومین کشور جهان به لحاظ بالاترین شمار مبتلایان است. همچنین پس از ایالاتمتحده، کشورهای برزیل با بیش از ۶۱۹ هزار و هند با بیش از ۴۸۱ هزار جانباخته، بالاترین آمار قربانیان کووید -۱۹ را در این فهرست جهانی گزارش دادهاند. بر اساس این فهرست، روسیه نیز با گذشتن از آمار ۳۰۹ هزار جانباخته تاکنون بیشترین تلفات کرونا را در بین کشورهای اروپایی داشته است. با این حال انگلیس با ثبت رسمی ۱۳ میلیون و ۱۰۰ هزار و ۴۵۸ بیمار کرونایی، رکورد مجموع مبتلایان به این بیماری را در قاره سبز دارد. همچنین ایران با مجموع شش میلیون و ۱۹۵ هزار و ۴۰۳ ابتلا و ۱۳۱ هزار و ۶۳۹ مورد فوت ناشی از بیماری کووید-۱۹ در رتبه دهم در بین ۱۱ کشور دارای بیشترین آمار مبتلایان کرونا قرارگرفته است. بر اساس آمار فوق در حال حاضر در ۱۹ کشور، شمار مبتلایان از رقم سه میلیون نفر عبور کرده است و پس از ایالاتمتحده، هند و برزیل - که همچنان سه کشور رکورددار شمار مبتلایان در دنیا هستند - کشورهای انگلیس، روسیه، فرانسه، ترکیه، آلمان، اسپانیا، ایتالیا، ایران، آرژانتین، کلمبیا، اندونزی، لهستان، مکزیک، اوکراین، آفریقای جنوبی و هلند نیز بیش از سه میلیون مبتلا را ثبت کردهاند.