رئیس شورای شهر تهران توضیحاتی درباره ماجرای اتوبوس، بودجه 1401 و کمک شهرداری تهران به مترو قم ارائه داد.
به گزارش خبرآنلاین، مهدی چمران رئیس شورای شهر تهران روز گذشته در حاشیه صحن شورای شهر در پاسخ به پرسشی درباره کمک مترو تهران به مترو قم، گفت: کمکها آن طوری که تصور میکنید نیست بلکه مقداری تجهیزات است که برای آزمایش و تست به قم قرض داده میشود و به عبارتی واگنها نیز که برای تست به قم ارسال میشود به تهران بازخواهد گشت. وی افزود: البته اگر میزان تجهیزات تولیدشده مترو آنقدر زیاد باشد که مترو تهران را کامل تأمین کند، ایرادی برای ارسال به دیگر شهرها ندارد ولی اکنون مترو تهران در شرایط سختی است و کمکهای اینچنینی عملیاتی نیست البته قرض دادن مبحث دیگری محسوب میشود. وی درباره بودجه 5 هزارمیلیاردی اختصاصیافته به مترو گفت: باید دولت این بودجه را در نظر گیرد که البته اکنون بعید میدانم در بودجه 1401 در مجلس و دولت این قضیه محقق شود. البته ما تلاش میکنیم که آن را به دست آوریم البته سخت است چراکه نمیخواهند سقف بودجه را تغییر دهند. چمران بیان داشت: هنوز تصمیمی قطعی در مجلس گرفته نشده نمایندگان پیشنهادهایی دارند و ما با گروههای مرتبط مداوم جلسه میگذاریم تا آنها را توجیه کنیم و سرانجام پیشنهادها خوبی به گروه تلفیق برود. وی در پاسخ به این پرسش که آیا امکان بازنگری بودجه 1401 وجود دارد، گفت: دولت و مجلس در تلاش هستند که سقف بودجه را حفظ کنند برای همین کار ما سخت شده البته ممکن است مجلس تدابیر دیگری از جاهای دیگر بیندیشد و کمکهای به مترو افزایش یابد چراکه بودجه مترو به نظر ما از بودجه بسیاری از دستگاههای دیگر واجبتر است. رئیس شورای شهر تهران درباره حضور زاکانی در هیئت دولت گفت: حضور ایشان در هیئت دولت مؤثر بوده و بسیاری از موضوعات دفاع شده و اصلاحات زیادی نیز صورت گرفته است و انشاءالله بقیه اصلاحات موردنیاز که مرتبط با بودجه شهر تهران است به سرانجام خواهد رسید. چمران در پاسخ به پرسشی درباره ماجرای اتوبوس در تهران گفت: این مبحث حاشیهای است البته نباید اجازه دهند چنین اتفاقی رخ دهد ولی اگر کسی در اتوبوس خوابش برد را نمیتوان کاری کرد. وی در پاسخ به پرسش دیگری مبنی بر اتوبوس در برخی از اتوبوسهای خیابان میرداماد در پارکینگ گفت: این قضیه مشترک به راهنمایی و رانندگی و شهرداری برمیگردد برخی از مردم از شهرستانها به تهران میآیند و برای اینکه شب جای خواب داشته باشند در اتوبوس میخوابند که باید این قضیه ساماندهی شود.
اتوبوس خوابها معتاد نیستند؛ شاغلاند اما توان پرداخت کرایهخانه را ندارند
سید احمد علوی عضو گروه فرهنگی و اجتماعی شورای شهر تهران در مورد پدیده اتوبوس خوابی واکنش نشان داد و گفت: ما در ستاد سمنها سعی داریم از توان سازمانهای مردم نهاد در این زمینه استفاده کنیم و از آنها بخواهیم برای این پدیده که زائیده شرایط اقتصادی کشور است، فکری کنند. سید احمد علوی با اشاره به پدیده اتوبوس خوابی در بی آر تی گفت: از گذشته شاهد بودیم که به خصوص در زمستان معتادان بدون مکان، برای خوابیدن سوار اتوبوسهای خط شبانه شده و در طول مسیر میخوابیدند. وی بابیان اینکه اما حالا بر اساس گزارشها واصله شاهد آن هستیم که پدیده جدیدی در اتوبوسهای بی آرتی که خط شبانهروزی هستند رخداده و آن هم خوابیدن افراد غیر معتاد در اتوبوس است، گفت: مسئولان شهرداری اعلام کردند که این افراد ظاهر موجه ای داشته و معتاد نیستند و حتی شاغل هستند اما توان پرداخت کرایهخانه یا کرایه مهمانسرا را ندارند به همین دلیل اتوبوس را برای خوابیدن انتخاب میکنند چراکه هم امنیت دارد و هم در این شبهای سرد، گرم است. علوی با اشاره به اقدامات شهرداری تهران گفت: شهرداری تهران گرم خانه دارد که صرفاً مخصوص معتادان نیست اما این افراد مایل نیستند که از این گرم خانه بنا به دلایل مختلف ازجمله همنشینی با معتادان و مسیر طولانی استفاده کرده و در آنجا مستقر شوند.
استفاده از مساجد برای اسکان بیخانمانان
عضو شورای شهر تهران گفت: معضلی که به تازگی شناساییشده، این است عدهای که معمولاً مجرد هم هستند و صرفاً در تهران کار میکنند و جای خواب ندارند، شب را در اتوبوسها میگذارند. سید محمد آقامیری در گفتوگو با ایلنا در واکنش به اتوبوس در تهران در واکنش به اینکه بسیاری از این افراد که در اتوبوسها میخوابند، معتقدند گرم خانهها مکان تمیزی نیستند و در نقاط بسیار دوری قرار دارند و تردد به آنها سخت است، اظهار کرد: در گرم خانه تا جایی امکانات هست، گرم خانه هتل که نیست. یک فضای اجتماعی عمومی است والان نسبتاً فضای خوبی دارد، چراکه مرتباً رصد و نظارت میشود. آقامیری تأکید کرد: البته باید تلاش شود که از نظر رفاهی و نظافت درجه یک شود، اما حداقلهایی را دارد که عدهای در آنجا استراحت کنند. او درباره دوری مسافت گرم خانهها گفت: نمیشود، گرم خانهها را در همه جای شهر ایجاد کرد. همانجاهایی هم که گرم خانه ایجادشده، مردم ناراضی هستند. پس رجایی نمیشود گرم خانه تأسیس کرد و مردم اعتراض دارند و بر همین اساس جانمایی گرم خانه جدید مشکل است. اگر بخواهیم در مرکز شهر نیز تأسیس کنیم مشکلاتی را ایجاد میکند و همه این مسائل دست به دست هم داده است که قرارگاهی را ایجاد کنند. او با تأکید بر اینکه اتوبوس خوابی نیز معضلی است که باید با آن برخورد کرد، اضافه کرد: باید فکر اساسی برای آنها انجام داد و قسمتی از گرم خانه را مناسب کرد تا بتوانند از آن استفاده کنند. باید برای این کار اقدام کارشناسی انجام شود، اما ما گرم خانهداریم و فضای گرم خانه برای آنها مناسب است و میتوانند از آن استفاده کنند و جایی نیست که جلوی آنها گرفته شود. آقامیری در پاسخ به این سؤال که آیا امکان اسکان بیخانمانان در مساجد وجود دارد؟ اظهار کرد: این مسئله ملاحظات زیادی دارد ازجمله اینکه هر یک از مساجد، هیئتامنا دارند و شرایط مساجد خاص است. مساجد مراقبت میخواهند و اینکه عدهای را در مسجد ببرند، به نگهبانی نیاز دارد و باید هماهنگیهایی در این زمینه انجام شود.
او ادامه داد: فرض کنید ۵۰ نفر بخواهند در مسجد استراحت کنند، نمیشود این افراد را رها کرد. ورود و خروج باید مشخص شود، باید نظارت وجود داشته باشد و نگهبان باشد و فضایی است که باید مراقبت شود. هر مسجدی ممکن است این امکانات را نداشته باشد و نپذیرند. باید ببینیم کدامیک از مساجد این شرایط رادارند، وگرنه مشکلی ندارد. آقامیری بابیان اینکه مساجد زیر نظر شهرداری نیست، گفت: شهرداری نمیتواند امر و نهی کند که مساجد این کار را انجام بدهند یا ندهند. او در پاسخ به این سؤال که از نظر فقهی خوابیدن در مسجد مشکل دارد یا خیر؟ گفت: مشکلی ندارد. مساجد جاهای مختلفی ازجمله زیرزمین و حسینیه و ... دارند و میتوان از آن فضاها استفاده کرد. باید دید کدام مساجد این فضاها رادارند. برخی از مساجد کوچک است و نمیشود آنجا را به عنوان مکان خواب استفاده کرد، اما برخی از مساجد بزرگ است و این امکان رادارند که نگهبان هم انتخاب کنند و زیرزمین خوب و مرتبی هم دارند و میتوان از آنها در این زمینه استفاده کرد. اما مساجد زیر نظر شهرداری نیست که از آنها بخواهد این امکان را در اختیار مدیریت شهری بگذارد، اما در مجموع مساجدی که فضا داشته باشند و این امکان را در اختیار بگذارند عالی است و مشکلی هم ندارد.