ضرورت اطلاعرسانی شفاف در مورد واکسنهای وارداتی و داخلی
حجتالاسلام والمسلمین سید ابراهیم رئیسی روز گذشته در جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا، گفت: با پیشبینی و پیشگیریهای فعالانه میتوان آسیبهای ناشی از ایجاد موجهای جدید را کاهش داد. رئیسی با اشاره به لزوم فعال بودن وزارت کشور و کمیسیون اجتماعی در استانها در زمینه بررسی، شناخت و راهکارهای مقابله با آسیبهای اجتماعی و روحی و روانی ناشی از کرونا، اظهار داشت: باید این موضوع در دستور کار قرار گیرد و با استفاده از نظرات فرهیختگان حوزه و دانشگاه راهکارهای علمی اتخاذ شود تا کمترین آسیب اجتماعی و روحی را داشته باشیم. رئیسجمهور با ابراز خرسندی از پایین بودن عوارض واکسنهای استفادهشده اعم از وارداتی و تولید داخل، بر لزوم اطلاعرسانی درست و دقیق در این در خصوص تأکید کرد و گفت: اینکه واکسن داخلی در مقایسه با انواع وارداتی آن کمترین عوارض را دارد، میتواند برای مردم در مقابله با تبلیغات بدخواهان که تولید و توانایی متخصصان داخلی را زیر سؤال میبرند، اطمینان خاطر و آرامش به همراه داشته باشد. رئیسی روند واکسیناسیون در کشور را امیدبخش خواند و با اشاره به افزایش واردات واکسن و تولید داخل در هفتههای آینده بر لزوم تسریع و توسعه واکسیناسیون در گروههای سنی مختلف تأکید کرد. رئیسجمهور همچنین برگزاری مراسم اربعین حسینی را منوط به موافقت دولت عراق و اعلام شرایط پذیرش زوار از جانب این کشور دانست و تأکید کرد، بدون تردید در صورت موافقت کشور میزبان کسانی میتوانند به زیارت اربعین مشرف شوند که با تأیید وزارت بهداشت و درمان هر دو دُز واکسن کرونا را زده باشند.
شرط وزیر بهداشت برای بازگشایی مدارس و دانشگاهها
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: بازگشایی مدارس و دانشگاهها اتفاق خواهد افتاد اما این موضوع منوط به روند واکسیناسیون است. به گزارش وبدا، بهرام عین اللهی در خصوص وضعیت واکسیناسیون دانشجویان تأکید کرد: تا به امروز همه اساتید دانشگاهها که اغلب در سنین بالا هستند واکسینه شدهاند و واکسیناسیون دانشجویان نیز از هفته آینده انجام میشود. وی اظهار داشت: بسته به میزان واکسیناسیون، بازگشایی نیز عملیاتی خواهد شد تا دانشگاهها به وضعیت عادی و کلاسهای حضوری بازگردند. وزیر بهداشت با اشاره به برنامه گسترده تأمین واکسن با واردات و حمایت از تولید داخلی تصریح کرد: بعد از تأمین و توزیع واکسن، انتظار میرود مردم و مسئولان نیز یاریگر ما در تسریع واکسیناسیون باشند.
جهانپور: واکسن اسپوتنیک تولیدشده در ایران تأییدیه ندارد
به دنبال انتشار اظهاراتی مبنی بر تولید ماهانه دو میلیون دوز واکسن اسپوتنیک در کشور و انتقال آن به روسیه، سخنگوی سازمان غذا و دارو ضمن تکذیب این ادعا، گفت: خروج و ورود هر نوع واکسن مستلزم مجوز سازمان غذا و دارو خواهد بود که چنین چیزی تاکنون در مورد واکسنهای کرونا ازجمله واکسن اسپوتنیک وی صادر نشده است. به دنبال انتشار اظهاراتی مبنی بر تولید ماهانه دو میلیون دوز واکسن اسپوتنیک در کشور و انتقال آن به روسیه، سخنگوی سازمان غذا و دارو ضمن تکذیب این ادعا، گفت: خروج و ورود هر نوع واکسن مستلزم مجوز سازمان غذا و دارو خواهد بود که چنین چیزی تاکنون در مورد واکسنهای کرونا ازجمله واکسن اسپوتنیک وی صادر نشده است. به گزارش ایسنا، کیانوش جهانپور در واکنش به اظهارات معاون قرارگاه پدافند زیستی، مبنی بر تولید ماهانه دو میلیون دوز واکسن اسپوتنیک در ایران و انتقال آن به کشور روسیه، گفت: اظهارات ایشان کذب محض بوده و هنوز طرف روسی محصول تولیدشده اولیه واکسن اسپوتنیک لایت تولیدی شرکت خصوصی ایرانی را برای تولید انبوه تحت لیسانس تأیید نکرده است. وی افزود: خروج هرگونه واکسن کرونا از ایران ادعای کذبی است که مقصود و انگیزه گوینده از نشر این مطلب کذب در شرایط حاضر مشخص نیست. جهانپور تأکید کرد: واکسن اسپوتنیک لایت به صورت بچ تست یا محموله اولیه تولیدشده و هفتههاست در انتظار تأیید نهایی موسسه گامالیا روسیه برای ورود به چرخه تولید انبوه است. وی گفت: درعینحال باید توجه کرد که خروج و ورود هر نوع واکسن مستلزم مجوز سازمان غذا و دارو خواهد بود که چنین چیزی تاکنون در مورد واکسنهای کرونا ازجمله واکسن اسپوتنیک وی صادر نشده و اظهارات مطرحشده دراینباره صحت ندارد.
میلیونها دوز رمدسیور روی دستمان مانده
عضو کمیسیون بهداشت مجلس، گفت: کمبودی در بحث دارو پیش نیامده، در خصوص رمد سیور اختلاف دارند خودشان و زیادی روی دست ما مانده است که نمیدانیم با آنچه کارکنیم، احتمالاً رمد سیور را صادر کنیم. سید مسعود خاتمی عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرنگار ایلنا، در خصوص بحث کمبود واکسن در کشور و اینکه برخی مراکز واکسیناسیون اعلام میکنند که واکسنشان تمامشده است، گفت: کمیسیون بهداشت الآن ۱۰ روز میشود که تعطیل است. مابعد از انتخاب وزرا رفتیم مسافرت ولی به صورت اجمالی خبر موثقی که دارم واکسن زیادی وارد کشور شده است و انشاءالله روند واکسیناسیون تسریع پیدا خواهد کرد. وی همچنین در خصوص کمبود دارو به ویژه رمد سیور، اظهار داشت: کمبودی در بحث دارو پیش نیامده چه کسی اینها را گفته است؟ در خصوص رمد سیور اختلاف خودشان دارند و اتفاقاً این دارو زیادی روی دست ما مانده است که نمیدانیم با آنچه کارکنیم، احتمالاً رمد سیور را صادر کنیم. نماینده گلپایگان و خوانسار بیان کرد: مردم عوام هستند یک دکترِ بیخودی دارو تجویز میکند و مردم میروند بازار و البته دوست دارند در بازار بگردند. اگر به بیمارستان دولتی بیایند رمد سیور را باید رایگان به مردم بدهند اما مردمدوست دارند که بروند بخش خصوصی. ما ضامن ناز و کرشمه مردم که نیستیم. وی ادامه داد: به بیمارستان خصوصی میروند و بیمارستانی دولتی را رها میکنند و میروند آنجا؛ خب ما چه کارکنیم؟ چرا به بخش خصوصی میروند که یک دکتر دارویی را که هنوز ثابت نشده را برایشان نسخه کند که مجبور شوند بروند چند میلیون قرض بگیرند و دارو تهیه کنند؟ عضو کمیسیون بهداشت افزود: از یکطرف از سوی ستاد کرونا گفته میشود که رمد سیور فایده ندارد و میلیونها دوز در کشور موجود است و از یکطرف هم مردم نسخه در دست دارند و در خیابانها سرگردان هستند، اینها مصیبتی است. خاتمی در پاسخ به این پرسش که «به نظر شما مردم مسیر را اشتباه میروند؟» خاطرنشان کرد: مردم اشتباه نمیروند، دکترها هستند که نسخههایی مینویسند که هنوز اثبات نشده و مردم را بهاشتباه میاندازند، درواقع بیشتر برمیگردد به جامعه پزشکی. وی در خصوص نظارت بر عملکرد وزارت بهداشت و احتمال تحقیق و تفحص از عملکرد این وزارتخانه، گفت: به صورت مستمر با وزارت خانه در این رابطه ارتباط داشتیم و پیگیری و نظارت داشته و داریم. نظارت بر عملکرد وزارت بهداشت هم به صورت جدی مطرح است مرتب هم مسئولان را در فشار گذاشتیم تا واکسیناسیون جدی دنبال شود.