استفاده از تمام ظرفیتهای کشور برای واردات واکسن
فرمانده عملیات مدیریت ستاد کرونا در کلانشهر تهران گفت: مهمترین راهبرد در شرایط فعلی و در آستانه شکلگیری خیز چهارم کرونا، باید استفاده از تمام ظرفیتهای کشور برای واردات واکسن باشد.
«علیرضا زالی» فرمانده عملیات مدیریت بیماری کرونا در کلانشهر تهران با اشاره به وضعیت واکسیناسیون کادر درمان بیان کرد: در تهران اگر مجموعه همکاران را در نظر بگیریم، هنوز واکسیناسیون به سقف ۳۰ درصد هم نرسیده است. فرمانده عملیات مدیریت ستاد کرونا در کلانشهر تهران ادامه داد: حال اگر در نظر بگیریم ۴۰ درصد از ارائهدهندههای خدمات بهداشتی درمانی در تهران هستند، پس ۲۵۰ تا ۳۰۰ هزار نفر در کل مجموعه همکاران بخش بهداشتی درمانی در تهران خواهند بود که آن عدد واکسن واردشده خیلی پایینتر از این است. زالی افزود: توصیه ما این است که به سرعت شرایط واکسیناسیون شکل بگیرد، به خصوص اینکه بخش خصوصی که بخش عمدهای از خدمات را در تهران ارائه میدهند و همچنین بخش عمومی غیردولتی در راند اول و دوم خیلی مورد واکسیناسیون قرار نگرفتند، درحالیکه با توجه به این که کادر درمان این بخشها هم در معرض خطر هستند، باید مورد واکسیناسیون قرار گیرند. وی گفت: یادمان باشد که ۸۰ درصد خدمات سرپایی در تهران در بخش خصوصی انجام میشود و آنها هنوز جزء نقاط پر خلا از نظر واکسیناسیون هستند. زالی در مورد شرایط تهران گفت: تهران الآن شهر نارنجی است، اما متأسفانه با وجود ویروس جهشیافته تبدیل رنگها خیلی سریعتر از دورهها و امواج قبلی پیش میرود، امروز اگر تهران را نارنجی تلقی میکنیم شاید در چند روز آینده به سرعت به شهر قرمز تبدیل شود. وی افزود: بهطور مثال شهر پردیس در استان تهران تا پریروز نارنجی بود و دیروز به سرعت قرمز شده است، یعنی بیستوچهار ساعت بیشتر طول نکشید، این اتفاق ممکن است برای شهرهای تهران و استان تهران هم پیش بیاید.
تأخیر در واکسیناسیون کرونا قابلپذیرش نیست
رئیس شورای شهر تهران گفت: تأخیر و عقب ماندن فرایند واکسیناسیون در کشور که تاکنون به یک درصد هم نرسیده است، برای افکار عمومی قابلپذیرش نیست.
به گزارش ایلنا، محسن هاشمی در جریان نخستین جلسه علنی صحن شورای شهر تهران در سال ۱۴۰۰ با تبریک فرارسیدن سال نو و آغاز بهار طبیعت به شهروندان تهرانی گفت: متأسفانه امسال نیز نوروز تحت تأثیر پاندمی کرونا قرار داشت و با کاهش رعایت پروتکلهای بهداشتی و تأخیر مسئولان در فرایند واکسیناسیون، شاهد افزایش تعداد مبتلایان و قربانیان هستیم به نحوی که عدد مبتلایان روزانه ۵ رقمی و تعداد قربانیان نیز به سه رقم رسیده است. واکسیناسیون نسبت به بسیاری از کشورهای توسعهیافته و حتی درحالیکه توسعه برای افکار عمومی قابلپذیرش نیست و این تأخیر، خسارات بسیار بیشتری از هزینه واکسیناسیون به نظام سلامت، اقتصاد، آموزش و فضای عمومی جامعه وارد میکند.
بزرگترین مانع تولید
هاشمی در ادامه با اشاره به موانع تولید داخلی گفت: برای تحقق شعار تولید، پشتیبانی و مانع زدایی، باید به صورت معکوس عمل کرد، ابتدا باید موانع را از مسیر تولید داخلی حذف کرد در حال حاضر عدم انسجام و ناهماهنگی بین دستگاههای ذیربط بزرگترین مانع تولید داخل هستند و این موضوع را در تولید اتوبوس و واگن در کشور کاملاً حس کردیم و به رغم مصوبات دولتی و قانونی، نیاز مردم و به رغم وجود بیش از ۱۴ کارخانه در کشور شاهد تولید نبودیم و امیدواریم این مانع برطرف شود.
رئیس شورای شهر تهران ضمن گلایه از ناهماهنگی بین دستگاهها گفت: دستگاههای مختلف اعم از وزارت خانهها، سازمانهایی نظیر محیطزیست، دستگاه بانکی تولیدکننده را به یکدیگر حواله میدهند و در حقیقت یک دور باطل تشکیلشده است که باید حذف شود.
تحریم و یارانه منفی
از مشکلات تولید
هاشمی با اشاره به دو مشکل تحریم و یارانه منفی که ازجمله مشکلات راه تولید هستند گفت: مشکل دیگر تولیدکننده و صادرکننده ایرانی، یارانه منفی است که به خاطر دور زدن تحریمها به او تحمیل میشود. تولیدکننده برای تأمین تجهیزات و مواد اولیه و صادرکننده برای بازگرداندن سرمایه خود به کشور متحمل هزینه سنگین دور زدن تحریمها میشوند که بین ۳۰ تا ۷۰ درصد روی بهای تمامشده تولید اثرگذار است و هیچ محلی هم جز از جیب مصرفکننده و مردم برای جبران آن پیشبینینشده است که برای پشتیبانی از تولید این مسئله باید حل شود.
تغییر رنگبندی شهرها
با توجه به کرونای جهشیافته
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: در آینده نزدیک شاهد تغییر متغیرهای رنگبندی شهرهای کشور و در نظر گرفتن مؤلفههای تأثیرگذار مانند ویروس جهشیافته خواهیم بود و محدودیتها متناسب با رنگبندیهای جدید، ابلاغ خواهد شد.
به گزارش ایرنا از وبدا، سعید نمکی روز یکشنبه در دوازدهمین اجلاس مجازی روسای دانشگاهها و دانشکدههای علوم پزشکی سراسر کشور اظهار داشت: خیز جدید بیماری با خیزهای قبلی، متفاوت است. رفتار ویروس جهشیافته یا ویروس قبلی متفاوت است. وزیر بهداشت خاطرنشان کرد: در شرایط کنونی حتماً باید تعداد مراکز منتخب ۱۶ ساعته فعالتر شود و گسترش پیدا کند و در این مراکز، داروهای سرپایی آنت وایرال به ویژه در مراحل اولیه بیماری، آزمودنهای تشخیصی و گروههای مراقبتی برای افراد در تماس با بیماران حضورداشته باشند تا مراجعات بیمارستانی کنترل شود. وی گفت: در آینده نزدیک شاهد تغییر متغیرهای رنگبندیهای شهرهای کشور و در نظر گرفتن مؤلفههای تأثیرگذار مانند ویروس جهشیافته خواهیم بود و محدودیتها متناسب با رنگبندیهای جدید، ابلاغ خواهد شد. انتظار ما این است که روسای و همکاران ما در دانشگاهها، همچنان بر روی پروتکلها ایستادگی و مقاومت کنند.
کرونا جان ۱۶۱ نفر دیگر را گرفت
سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: تاکنون یکمیلیون و ۹۳۲ هزار و ۷۴ نفر در کشور بهطور قطعی به ویروس کرونا مبتلا شده و با فوت ۱۶۱ نفر از بیماران مبتلا به کرونا، تعداد جانباختگان کرونا در کشور به ۶۳ هزار و ۱۶۰ نفر رسیده است.
به گزارش ایرنا، سیما سادات لاری روز یکشنبه درباره آخرین آمار مبتلایان قطعی به ویروس کرونا و موارد فوت ناشی از ابتلا به کووید ۱۹ در کشور بیان کرد: تا روز ۱۵ فروردین ۱۴۰۰ و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۱۱ هزار و ۶۸۰ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد که یک هزار و ۵۷۲ نفر از آنها بستری شدند. با این حساب، مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به یکمیلیون و ۹۳۲ هزار و ۷۴ نفر رسید. چهار هزار و ۵۷ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در بخشهای مراقبتهای ویژه بیمارستانها تحت مراقبت قرار دارند.
وی بیان کرد: در حال حاضر ۴۷ شهرستان قرمز و ۱۲۶ شهرستان نارنجی هستند و بر اساس مصوبات ستاد ملی مقابله با کرونا مسافرت «از» و «به» شهرهای با وضعیت قرمز و نارنجی، ممنوع است.
چرخش کرونا با سرعت
سخنگوی وزارت بهداشت اظهار کرد: چرخش ویروس کووید ۱۹ در کشور به سرعت رو به افزایش است و هرگونه عدم استفاده صحیح و مناسب از ماسک و سهلانگاری در عمل به توصیههای بهداشتی میتواند تبعات جبرانناپذیری برای ما و عزیزانمان به همراه داشته باشد.لاری بیان کرد: از همه افرادی که در ایام نوروز به سفر رفتهاند خواهشمندیم حداقل تا پنج روز پس از بازگشت از سفر از هرگونه حضور در مهمانی و پذیرش مهمان در منزل بهطور جدی خودداری کنند، زیرا این کار به منزله انتشار احتمالی ویروس کرونا به دیگران خواهد بود.