حسن بهشتی پور در رابطه با جلسه امروز شورای امنیت در رابطه با ایران گفت: نشست امروز شورای امنیت برای جمع بندی و مشورت جهت فعال کردن مکانیزم ماشه علیه ایران است. این شش کشور در تلاش اند تا در مورد برنامه هسته ای و اعمال فشارهای بیشتر تصمیم بگیرند.
وی افزود: برای من مشخص نیست که نظام در این رابطه چه تصمیمی گرفته است، در این مرحله این نگاه که اروپا می خواهد برای ایران چه تصمیمی بگیرد مهم نیست. نکته پر اهمیت این است که ایران می خواهد چه بکند؟!
بهشتی پور در این رابطه تاکید کرد: اگر با دیپلماسی فعال تری با مساله برخورد نکنیم در وضعیتی قرار می گیریم که هیچ کاری از دستمان ساخته نباشد. در آن شرایط پاسخ دادن به مردم مشکل خواهد بود چرا که جامعه در انتخاب به طور آشکار مواضع و مطالبات خود را به حاکمیت نشان داد.
این تحلیلگر سیاسی با اشاره به مشکلات اقتصادی کشور یادآور شد: امروز از ناترازی در بسیاری از حوزه ها از جمله حوزه مهم انرژی، بانکی و... صحبت می شود. هر چه نشست و جلسه برای رفع این مشکلات برگزار شود کارساز نخواهد بود مگر اینکه در حوزه سیاست خارجی گره گشایی شود و کشور از بنبست تحریم و انزوا بیرون بیاید. در غیر این صورت هیچ ناترازی تراز نخواهد شد.
وی در ادامه اضافه کرد: برجام بزرگترین دستاورد دیپلماسی اقتصادی کشور بود که برجام ۱۶ درصد رشد اقتصادی ایجاد کرد. نه بریکس، نه شانگهای، نه قرارداد ۲۵ ساله هیچ کدام مشابه برجام روی زندگی مردم تاثیر نداشتند. این پژوهشگر امور بین الملل با تشریح نقش روسیه در نظم جدید بین الملل گفت: درحالیکه روسیه تلاش می کند در اختلافات میان تهران و واشنگتن به عنوان ناجی اصلی ظاهر شود، اقدامات اروپاییان برخلاف اهداف و برنامه های طراحی شده توسط روسیه و آمریکا عمل می کند. وی افزود: اروپا نگران است که میانجی گری روس ها ضمن آنکه ابتکار عمل را از دست آنها خارج می کند، به پوتین و کرملین قدرت و مشروعیت دهد. جنگ اوکراین و اختلافات اروپا با روسیه به مرحله حیثیتی شدن رسیده و این درحالی است که اتحادیه اروپا چیزی جز شکست پوتین را نمی خواهد.
این استاد دانشگاه تصمیم اروپا در برخورد با ایران را در مسیر منازعات غرب و روسیه در بحران اوکراین تحلیل کرد و گفت: در این شرایط می بینیم که اروپا به ایران فشار وارد می کند تا در برابر آمریکا قدرت نمایی کند و طرح ها و برنامه های آمریکا را زیر سوال ببرد. به ویژه که آمریکا در حال نزدیک شدن به روسیه است و اروپا می خواهد از شکل گرفتن نقش جدید روسیه در فضای بین الملل جلوگیری کند.
وی افزود: در این مرحله فشار بر ایران تلاشی برای جلوگیری از نقش آفرینی پوتین در این معادله است. البته همواره مشترکات اتحادیه اروپا و ایالات متحده در رابطه با تصمیماتی که برای جمهوری اسلامی می گیرند، بیشتر از نقاط اختلافشان است.
حسن بهشتی پور در پایان سخنان خود تاکید کرد: کارت ایران در دست طرفین است. سناریوی اروپا با ظاهر پاسخگو کردن ایران از مسیر شورای امنیت برخورد اتحادیه با توافقات پشت پرده کرمیلن و کاخ سفید است.