مرتضی عزتی درباره التهاب بازار ارز و نسبتی که با سیاست خارجی و داخلی دارد گفت: بانک مرکزی استقلال عمل ندارد و تابع سیاست های دولت است. دولت نیز از سیاست های کلان نظام پیروی می کند از این رو نقش کارشناسی در تصمیمات اقتصادی حداقل است. تیم اقتصادی دولت باید درباره این مسائل سیاست گذاری کند و در ادامه مسئولیت عملکردش را نیز بپذیرد.
وی افزود: بازار به اخباری که از کاخ سفید می رسد واکنش نشان می دهد. اظهارات ترامپ و تیم او در بازار ارز اثر می گذارد. مساله نامه او به ایران و واکنش به این ادعا تاثیر خود را ایجاد کرد و نرخ دلار صعودی شد. تلاطم سیاسی اثر خود را بر بازار گذاشته است.
عزتی با اشاره به نقش دلالان و سودجویان در بازار ارز گفت: عده ای از این شرایط به نفع خود سوء استفاده می کنند و در تلاش هستند تا روند تزریق اخبار منفی به بازار ادامه پیدا کند و به شرایط پر التهاب دامن می زنند تا از این مسیر منافع به جیب بزنند.عزتی در ادامه افزود: ما در چند ماه گذشته شاهد افزایش نرخ ارز بودیم، بازار دیگر کشش تقاضای واقعی را ندارد. تقاضای واقعی برای دلار در بازار وجود ندارد که بتواند دلار را به 100 هزار تومان برساند. فراموش نکنیم که مدیریت ارز در دست دولت است تنها در صورتی دلار به 100 هزار تومان می رسد که برنامه دولت دلار 100 هزار تومانی باشد. این کارشناس اقتصادی با تاکید بر نقش دولت در تعیین نرخ ارز اضافه کرد: مدیریت صحیح سیاست های ارزی و پولی، همراه با ایجاد تعادل در بازار های مختلف، نقش مهمی در کاهش نوسانات اقتصادی و حفظ ثبات اقتصادی ایفا می کند . وی در این رابطه ادامه داد: سیاستی که این روز ها توسط تیم اقتصادی دولت دنبال می شود، عملا به نوسان سازی در بازار ارز دامن می زند. مرتضی عزتی با اشاره به اخباری مبنی بر آغاز مذاکرات ایران با اروپا گفت: خبر آغاز دور جدید مذاکرات ایران و اروپا می تواند برای بازار آرامش بخش باشد، ولی آنچه که موجب سقوط نرخ ارز خواهد شد، مذاکرات ایران و آمریکا است. اگر ایران و آمریکا به توافق برسند، دلار مسیر آمده را بر می گردد و به کانال 70 هزار تومان وارد خواهد شد.