به گزارش ایسنا، «نوسفراتو» به کارگردانی رابرت اگرز با بازی بیل اسکارسگارد در نقش کنت اورلوک، همراه با لیلی رز دپ و نیکلاس هولت، در نخستین آخر هفته سال نوی میلادی از محل اکران در ۶۳۱۷ سالن سینما در ۶۱ بازار، ۲۶.۸ میلیون دلار فروش داشته و ۶۹.۴ میلیون دلار نیز در گیشه آمریکا به دست آورده است که مجموع فروش این فیلم را در ۱۰ روز اکران به ۱۰۰.۳ میلیون دلار رسانده است.
این فیلم با هزینه ساخت ۵۰ میلیون دلاری (که برای یک اثر مستقل بودجه گزافی است) ساخته شده اما به نظر میرسد که قدرت لازم برای فروش بیشتر را نیز در ادامه مسیر اکران دارد. همچنین انیمیشن «موآنا ۲» محصول دیزنی با ۹۶۰.۵ میلیون دلار به سوی فروش میلیارد دلاری حرکت میکند. این انیمیشن در ششمین آخر هفته اکران خود ۲۶ میلیون دلار از ۵۲ بازار ببنالمللی کسب کرده و تا به امروز ۵۳۵ میلیون دلار در کشورهایی غیر از آمریکا به دست آورده است. «موآنا ۲» در نهایت سومین اکران دیزنی در سال ۲۰۲۴ خواهد بود که پس از «درون بیرون ۲» و «ددپول ولورین» به باشگاه میلیارد دلاریها میپیوندد.
به گزارش ورایتی، همچنین فیلم انیمیشن «موفاسا: شیر شاه» دیگر محصول دیزنی نیز ۵۳.۵ میلیون دلار دیگر از ۵۲ بازار خارجی کسب کرد و مجموع گیشه بینالمللی آن را به ۳۰۷ میلیون دلار رسید. «موفاسا» تا به امروز ۴۷۶.۴ میلیون دلار فروخته است و به زودی از مرز ۵۰۰ میلیون دلار عبور خواهد کرد. هزینه تولید این فیلم بالای ۲۰۰ میلیون دلار است، بنابراین دیزنی برای توجیه هزینهاش نیاز دارد تا در طول سال جدید نیز فروش خوبی با این فیلم داشته باشد.
«سونیک خارپشت ۳» هم با فروش ۵۱.۲ میلیون دلاری از ۶۱ بازار بینالمللی فاصله چندانی با «موفاسا» ندارد. قسمت سوم این کمدی- اکشن تاکنون ۱۴۸ میلیون دلار در خارج از کشور و ۳۳۶ میلیون دلار در آمریکا فروش داشته است. مجموع فروش سری فیلم های «سونیک» در سراسر جهان تاکنون از یک میلیارد دلار فراتر رفته است.
همچنین اقتباس «شرور» یونیورسال در آخر هفته ۱۰.۸ میلیون دلار از ۸۱ بازار بینالمللی به فروش خود اضافه کرد و مجموع فروش خود را به ۲۳۰.۵ میلیون دلار در خارج از آمریکا و ۶۸۱ میلیون دلار در سراسر جهان افزایش داد. «شرور» به تازگی از «ماما میا» محصول ۲۰۰۸ (۶۱۱ میلیون دلار) پیشی گرفت و رسما به عنوان پردرآمدترین اقتباس برادوی در تاریخ گیشه جهانی شناخته شد. قسمت دوم فیلم «شرور» نیز قرار است در نوامبر ۲۰۲۵ اکران شود.
اثری کلاسیک از الوین پلانتینگا
کتاب «ماهیت ضرورت» اثر الوین پلانتینگا با ترجمۀ کاوه لاجوردی منتشر شد.آلوین پلنتینگا (متولد ۱۹۳۲) فیلسوفی آمریکایی است با آثاری بسیار مهم در سنت تحلیلی در سه حوزه فلسفه: فلسفه دین، مابعدالطبیعه، معرفتشناسی. «ماهیت ضرورت» که در ۱۹۷۴ منتشر شده است اثری است کلاسیک در مابعدالطبیعه (فصلهای اول تا هشتم) و در فلسفه دین (فصلهای نهم ودهم).درباره آراء پلانتینگا آثار فراوانی منتشر شده است؛ اما این کتاب شامل مقالههایی از کیت قاین و رابرت ادمز و ویلیام الستون و دیگران است که حاوی پاسخهای فیلسوف و یک زندگی نامه خود نوشت او نیز هست. هدف مترجم به دست دادن ترجمهای از این متن کلاسیک بوده است که تا حد امکان اولاً دقیق باشد و ثانیاً حال و هوای متن اصلی را در فارسی منعکس کند. کتاب «ماهیت ضرورت» در ۲۸۰ صفحه با قیمت ۴۰۰ هزار تومان روانه بازار نشر شده است.