قرار است هفته آینده (24 دی) دور دوم مذاکرات بین ایران و این سه کشور آغاز شود. خط و نشان این سه کشور که عضو برجام هستند و میتوانند مکانیزم ماشه را فعال کنند و تحریمهایی که در شش قطنامه شورای امنیت وجود داشت و با قطعنامه 2231 ملغی شد معنا دار، مهم و خطرناک است.
البته هستند افراد و رسانههایی که میگویند به حرفها گوش نکنید و غنی سازی 20 درصد 60 درصد و 90 درصد را ادامه دهید و از ان پی تی (معاهده منع گسترش سلاحهای هسته) هم خارج شوید.
اینها همان جماعتی هستند که مسبب وضع موجود یعنی دلار 80 هزار تومانی سکه 56 میلیونی، گرانی، کاهش ارزش پول ملی و از همه بدتر کاهش قدرت خرید مردم و کوچکتر شدن سفرهها هستند. وزیر خارجه و معاون اول رئیسجمهور دیر هنگام به فکر مذاکره و احیای برجام افتادهاند. موقعیت مناسب برای احیا برجام سال آخر دولت روحانی و سال اول دوره سیزدهم بود، نه حالا که مذاکره نوش دارو پس از مرگ سهراب است مگر اینکه ایران با یک چرخش 180 درجهای در مذاکرات پیش رو غنی سازی 20 درصدی و 60 درصدی را کنار بگذارد و به غنی سازی 3.67 که در برجام پیشبینی شده بازگردد. در آن صورت ترمز فعال شدن مکانیزم ماشه کشیده خواهد شد.
محمدرضا عارف در جمع اعضای ستاد روابط اقتصادی خارجی کشور، گفت: امروز راهبرد کشور توسعه روابط و استفاده از دیپلماسی و دیپلماسی تخصصی در همه بخشهاست. دیپلماسیهای مختلف برای توسعه و تقویت روابط باید جزو اولویتهای ما باشد. بسته به شرایط باید از همه ظرفیتهای دیپلماسی استفاده کنیم. عارف با اشاره به تحریمها و اثر آنها بر اقتصاد و مردم ایران، گفت: ما تحریمها را انتخاب نکردهایم. از ورود دارو و کالاهای اساسی توسط کشورهای تحریمکننده جلوگیری میشود اگرچه میگویند با این کار هدف دولت ایران است اما اینطور نیست، مردم اولین آسیب دیدگان از این موضوع هستند. جمهوری اسلامی ایران داوطلب ادامه تحریم نیست و از جامعه بینالملل میخواهیم رفع تحریمها را دنبال کنند. ما اهل مذاکره و گفتوگو هستیم. شماها باید به مردم اطمینان دهید که ما با تحریمها مقابله میکنیم و یافتن راهحلهای خنثی کردن تحریمها در ذات ایرانیان است.