۴۹ درصد دوربینها خراب است
رئیس پلیس راهور با تأکید بر اینکه وزارت راه و شهرسازی مسئول توسعه دوربینهای ثبت تخلف است، گفت: فقط در ۷ شهر دوربین ثبت تخلف داریم که ۴۹ درصد دوربینها معیوب است و کار نمیکند. به نقل از ایسنا، سردار سید کمال هادیان فر رئیس پلیس راهور در جلسه علنی روز یکشنبه ۱۶ آبان و در جریان بررسی کلیات لایحه اصلاح قانون رسیدگی به تخلفات رانندگی اظهار کرد: تبصرههای ۱ و ۲ قانون رسیدگی به تخلفات رانندگی فرصت ۱۰ سالهای به نیروی انتظامی داد که با توجه به کمبود نیرو از درجهداران با شرایط خاص استفاده کنند و در همین ایام هم دوربینها و سامانهها تجهیز شود، اما این اتفاق به دلیل کمبود منابع رخ نداد. از ابتدای اجرای این طرح از ۶۰۰۰ نفر از سربازان و درجهداران استفاده شد که اکنون این تعداد به ۱۲۰۰ نفر از درجهداران و سربازان رسید و طبیعتاً در طول ۵ سال آینده کمتر هم خواهد شد. او ادامه داد: در کل کشور ۴۵۰۰ دوربین ثبت تخلف در راههای اصلی و شهرها وجود دارد، فقط در ۷ شهر کشور دوربین ثبت تخلف است که ۴۹ درصد دوربینها معیوب بوده و کار نمیکند.
پول جریمههای رانندگی به کجا میرود؟
رئیس پلیس راهور اظهار کرد: طبق قانون، وزارت راه و شهرسازی مسئول توسعه دوربینها است که باید بحث توسعه را از وزارت راه و شهرسازی پیگیر شد، ولی ریالی از محل اعمال جریمه به افسران و درجهداران تعلق نمیگیرد و به خزانه میرود ۳۰ درصد آن برای شهرداری، ۳۰ درصد وزارت راه و شهرسازی، ۲۰ درصد صندوق خسارتهای بدنی بیمه مرکزی و ۲۰ درصد برای حوزه توسعه فرهنگ رانندگی است، باوجوداین طبق گزارشها بخش زیادی از این پولها هم به دستگاهها واریز نشده است. هادیان فر افزود: ۱۷۸ کد جریمه وجود دارد که فقط سربازان آموزشدیده آن را اعمال میکنند و درجهداران به ۶۱ کد دیگر رسیدگی کرده و دادن نمره منفی در صلاحیت سربازان نیست.او در پایان با اشاره به انتقادهایی مربوط به ساعات ممنوعیت تردد شبانه گفت: ما در این موضوع نقشی نداریم و تنها به عنوان ضابط عمل میکنیم، این موضوع مصوبه ستاد ملی مبارزه با کرونا است.
افزایش آمار مصدومان تصادفات رانندگی در تهران
در نیمه نخست امسال ۱۷ هزار و ۹۲۳ نفر از مصدومان حوادث رانندگی به مراکز پزشکی قانونی در استان تهران مراجعه کردهاند. به گزارش ایسنا، بر اساس اطلاعاتی که پزشکی قانونی منتشر کرده است، در نیمه اول سال جاری ۱۷ هزار و ۹۲۳ نفر از مصدومان حوادث ترافیکی با مراجعه به مراکز پزشکی قانونی استان تهران اقدام به تشکیل پرونده و رسیدگی موضوع کردهاند که از این تعداد ۴۲۳۷ نفر را زنان و ۱۳ هزار و ۶۸۶ نفر را مردان شامل میشوند. این آمار که بیانگر مراجعه بهطور متوسط روزانه ۹۶ نفر از مصدومان حوادث رانندگی به پزشکی قانونی و آن هم فقط در استان تهران است، نسبت به مدت مشابه سال گذشته نیز رشد قابلتوجهی داشته و از ۱۵ هزار و ۹۷۵ نفر در نیمه نخست سال ۱۳۹۹ به ۱۷ هزار و ۹۲۳ نفر در نیمه نخست سال ۱۴۰۰ رسیده که بیانگر رشدی ۱۲ درصدی است. پیش از این پلیس راهنمایی و رانندگی تهران بزرگ گفته بود که هر دقیقه یک تصادف تنها در حوزه شهر تهران رخ میدهد.