رأیگیری عمومی زودهنگام در هشت هزار و ۲۷۳ حوزه رأیگیری شامل ۵۵ هزار و ۴۱ شعبه اخذ رأی و با حضور هزار و ۲۴۹ ناظر بینالمللی و ۱۴۷ هزار و ۱۵۲ ناظر محلی بود. جایی که درمجموع ۲۴ میلیون و ۲۹ هزار و ۹۲۷ فرد واجد شرایط رأی دادن بودند تا از میان سه هزار و ۲۴۹ نامزد مستقل و یا عضو ۱۰۹ حزب و ۲۱ ائتلاف در ۸۳ حوزه انتخابیه در استانهای مختلف این کشور، ۳۲۹ عضو جدید مجلس نمایندگان را انتخاب کنند.
قاضی «جلیل عدنان»، رئیس شورای کمیسیاران کمیسیون انتخابات عراق در یک کنفرانس مطبوعاتی گفت: کمیسیون انتخابات عراق تحت تأثیر هیچگونه کشمکش سیاسی قرار نگرفته و بر اساس قانون ملزم است که میان همه نامزدهای انتخابات تفاوت قائل نشود.
تعداد کرسیهای جریانهای سیاسی
شمار کرسیهای هر یک از جریانهای سیاسی و ائتلافهای انتخاباتی عراق در پارلمان آینده این کشور بر اساس نتایج اعلام شده از سوی کمیسیون عالی مستقل انتخابات به شرح ذیل است:
جریان صدر به رهبری مقتدی الصدر: 73 کرسی
ائتلاف تقدم به رهبری محمد الحلبوسی: 37 کرسی
ائتلاف دولت قانون به رهبری نوری المالکی: 34 کرسی
حزب دموکرات: ۳۲ کرسی
ائتلاف الفتح: ۱۷ کرسی
همپیمانی کردستان: ۱۶ کرسی
اعتراض به نتایج انتخابات عراق
پس از اعلام نتیجه انتخابات توسط کمیسیون عالی گروههایی که در این انتخابات کرسیهای کمتری به دست آوردهاند، دست به اعتراض زدند و مدعی شدند که در انتخابات تقلب شده و خواستار ابطال انتخابات شدند. درخواستی که الکاظمی نخستوزیر عراق تاکنون به آن تن نداده است. بر اساس گزارش منابع خبری تاکنون حداقل یک تن از معترضان کشته و دهها نفر مجروح و بازداشت شدهاند. حمله تروریستی به محل سکونت نخستوزیر عراق موجی از مخالفتها را در پی داشته است.
موج محکومیت ترور
ایران، آمریکا،انگلیس، سوریه، لبنان، اردن، ترکیه، اقلیم کردستان، اتحادیه اروپا و کشورهای حاشیه خلیجفارس این اقدام تروریستی را محکوم کردند. کتائب حزبالله عراق نیز حمله به خانه الکاظمی را کار گروههای عراقی ندانسته است.
واکنش الکاظمی به حمله تروریستی
عراق در بیانیهای اعلام کرد که سوءقصد به جان الکاظمی با حمله یک پهپاد بمبگذاری شده به محل اقامت وی در منطقه سبز بغداد با شکست روبرو شده است. گروه رسانهای امنیتی عراق اعلام کرد که نیروهای امنیتی در حال انجام تدابیر لازم درباره این تلاش ناکام هستند. دراینارتباط نخستوزیر عراق در توئیتی نوشت: «حالم خوب است، در میان مردم حضور دارم و همه را به آرامش و خویشتنداری دعوت میکنم. من همواره آماده جانفشانی برای عراق و مردم عراق بوده و هستم. موشکهای خیانت، عزم مؤمنان را سست نمیکند و خللی در استواری و عزم نیروهای امنیتی قهرمان ما برای حفظ امنیت مردم ایجاد نمیکند.»
حزبالله عراق: طرح ترور الکاظمی حرکتی نمایشی است
به گزارش شفقنا، ابوعلی العسکری مسئول امنیتی گردانهای حزبالله عراق، طرح سوءقصد به جان نخستوزیر این کشور را یک حرکت نمایشی دانست. العسکری بامداد یکشنبه در کانال تلگرام خود نوشت: «بازی کردن نقش قربانی از شیوههای نخ نمایی است که به تاریخ پیوسته است. بر اساس اطلاعات موثق ما، در عراق هیچکسی حاضر نیست برای هدف قرار دادن نخستوزیر سابق، یک پهپاد ضرر کند. اگر هم کسی بخواهد به این موجود فیسبوکی آسیبی برساند، راههای بسیار با هزینه کمتر و مطمئنتری وجود دارد. مسخرهتر اینکه او ملت را به خویشتنداری و آرامش دعوت میکند، معلوم نیست چه کسی ممکن است نگران شود یا کنترل خود را از دست دهد؟»
روایت سایت نورنیوز از حمله تروریستی
نورنیوز نوشت: تحولات پس از برگزاری انتخابات پارلمانی در عراق و اعتراض گروهی از مردم این کشور به نتایج آن، بهویژه رخدادهای خونین جمعه گذشته در بغداد ازجمله موضوعاتی است که موضوع حمله پهپادی به منزل نخستوزیر این کشور را مشکوک و قابلتأمل بیشتری میکند. در این رابطه موارد ذیل قابلتوجه است: هرگونه ناامنی و بیثباتی در عراق بهطورقطع با منافع جریانهای سیاسی دلسوز و گروههای مقاومت که برای ایجاد امنیت در این کشور دهها شهید و جانباز تقدیم کردهاند در تضاد است.
معترضین به نتایج انتخابات در عراق تاکنون بهصورت مسالمتآمیز درخواستهای خود را مطرح کردهاند، اما با حمله نیروهای امنیتی و کشته و زخمی شدن گروهی از مردم در تظاهرات روز جمعه مشخص شد که برخی حاضر به شنیدن اعتراض آرام مردم نیستند و به آن با گلوله پاسخ میدهند. درحالیکه کمیته حقیقتیاب برای بررسی رخدادهای خونین روز جمعه در بغداد تشکیل شده و در تلاش برای شناسایی آمرین و عاملین کشتار معترضان است، رخداد حمله به اقامتگاه نخستوزیر عراق بهطورقطع موجب به حاشیه رفتن وقایع روز جمعه و نادیده انگاشتن مطالبات معترضان به نتیجه انتخابات خواهد شد و نمیتواند منفعتی برای آنان به دنبال داشته باشد. واکنش سریع برخی عناصر، رسانهها و گروههای غربگرا به رخداد حمله پهپادی به منزل الکاظمی و متهمسازی گروههای مقاومت به دست داشتن در این اقدام، موضوع دیگری است که ابهامات این رخداد مشکوک را بیشتر میکند، بهویژه اینکه اظهارات و اظهارنظرهایی ازایندست در رسانههای منطقهای و بینالمللی نیز بازتاب گستردهای داشته است. در کنار موارد ذکر شده عدم فعالیت پدافند آمریکایی C_Ram که در سفارت این کشور در بغداد مستقر بوده و با کوچکترین تحرکی در آسمان پایتخت عراق فعال شده و واکنش نشان میدهد نیز از موضوعاتی است که به ابهامات موجود در این رخداد دامن میزند. اشغالگران عراق که بر اساس قانون مصوب پارلمان ناگزیر به خروج از این کشور هستند همه ابزارهای سیاسی، امنیتی و نظامی خود را برای ناامن سازی و ایجاد بیثباتی در عراق بسیج کردهاند.
واکنش وزارت خارجه آمریکا
وزارت امور خارجه آمریکا بابیان اینکه حمله پهپادی گزارششده به اقامتگاه الکاظمی نخستوزیر عراق را دنبال میکنیم، آن را محکوم کرد. «ند پرایس» سخنگوی وزارت خارجه آمریکا شنبه شب به وقت محلی با انتشار بیانیهای اعلام کرد: «این اقدام تروریستی آشکار که ما آن را بهشدت محکوم میکنیم، قلب حکومت عراق را هدف گرفته بود. با نیروهای امنیتی عراقی که مسئول حفظ حاکمیت و استقلال عراق هستند، از نزدیک در تماس هستیم و همزمان با تحقیق و بررسی آنها در مورد این حمله، به نیروهای امنیتی عراقی پیشنهاد کمک دادهایم.» وی تعهد واشنگتن به شرکای عراقی خود را تزلزلناپذیر خواند و ادعا کرد ایالاتمتحده در کنار دولت و مردم عراق میایستد.