معاون بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از اجرای پویش ملی سلامت، اطلاعرسانی تغذیه سالم از اول بهمن سال جاری با موضوع نمک و شعار «انتخاب همه، نمک کم، اما تصفیهشده یددار» در کشور اجرایی میشود.
حسین فرشیدی روز سهشنبه در یک نشست خبری که در ستاد وزارت بهداشت برگزار شد، گفت: پویش ملی سلامت، اطلاعرسانی تغذیه سالم توسط دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت از اول بهمن و هشتم تا پانزدهم بهمن نیز با موضوع لبنیات و شعار «از کودکی تا پیری، لبنیات دوست سلامتی» اجرایی میشود.
مصرف نمک دریا ممنوع
معاون بهداشت وزارت بهداشت گفت: عواملی که باعث فشارخون بالا میشود مصرف زیاد نمک است که باعث تشدید این بیماری میشود، ضرورت دارد استفاده از آن روزانه کم شود. مردم باید آگاه باشند که مصرف نمک دریا غیراستاندارد است و قابلمصرف نیست زیرا برای سلامتی ضرر دارند. انواع عناصر مختلف مانند سرب در نمکهای غیراستاندارد وجود دارد. پویش ملی سلامت، اطلاعرسانی تغذیه سالم درواقع فرهنگسازی مصرف درست نمک و لبنیات است.
مصرف 3 تا 5 گرم نمک در روز
فرشیدی تأکید کرد: روزانه مصرف حدود سه تا پنج گرم نمک مجاز است. اکنون این رقم حدود ۱۰ گرم بوده و ضرورت دارد افراد نمک را از سفرههای غذایی حذف کنند. سرانه لبنیات ۱۶۰ گرم (یک واحد) است، ماهانه ۱۴۰ میلیارد تومان یارانه ماهانه به معیشت غذایی مردم میدهد و باید لبنیات در سبد معیشتی اضافه بشود. همچنین نمکهایی که حاوی ید نیست دارای فلزات سنگین بوده و منجر به بیماریها ازجمله سنگ کلیه میشود.
پیشگیری از بیماریها
با مصرف لبنیات
احمدرضا اسماعیلزاده مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت در این جلسه گفت: لبنیات خطر سرطان روده بزرگ را کمتر و در جلوگیری از اختلالات متابولیک، قلبی و عروقی و فشارخون مفید است و باید روزانه حدود سه واحد استفاده شود. بهجای استفاده از نمک در پختوپز از آبلیمو یا آبغوره استفاده شود.
پیشگیری
دکتر عباس علی پور، معاون فنی معاونت بهداشت وزارت بهداشت دراینباره گفت: پیشبینی میکنیم یکی از مهمترین دستاوردهای «پویش ملی سلامت» کاهش ۷۰ هزار فوتی ناشی از بیماریهای دیابت، پرفشاری خون و بیماریهای قلبی طی پنج سال آینده در کشور باشد. غربالگریهای انجامگرفته در زمینه پرفشاری خون و دیابت موجب کاهش ۲۲۵ هزار حادثه قلبی و عروقی در افراد جامعه طی سالهای آینده خواهد شد.