کاترین کولونا، وزیر امور خارجه فرانسه با محکوم کردن خشونتهای «غیرقابل قبول» علیه فلسطینیان در کرانه باختری اشغالی گفت که فرانسه برخی شهرک نشینان افراطی اسرائیلی را تحریم خواهد کرد.
کولونا پس از سفر به اسرائیل و کرانه باختری، در یک کنفرانس مطبوعاتی مشترک با دیوید کامرون، همتای بریتانیایی خود گفت: «فرانسه تصمیم گرفته است که اقداماتی را علیه برخی شهرک نشینان افراطی اسرائیلی اتخاذ کند. من خودم خشونتی را که توسط برخی از این شهرکنشینان افراطی انجام میشود را توانستم ببینم. این غیرقابل قبول است.»
ادامه تبادل آتش بین نظامیان اسرائیلی و نیروهای حماس
مقامات بهداشتی غزه اعلام کردند که حملات موشکی و هوایی اسرائیل به منطقه رفح واقع در جنوب باریکه غزه به سه خانه اصابت کرد و دست کم ۲۰ فلسطینی را کشت.
دهها هزار فلسطینی آواره از شمال غزه به شهر رفح در نزدیکی مرز این باریکه با مصر گریختهاند تا بلکه آنجا از بمبارانهای اسرائیل در امان باشند.
همچنین ساکنان شهر خان یونس از تبادل شدید آتش بین شبهنظامیان حماس و نیروهای اسرائیلی خبر دادند. خبرگزاری رویترز به نقل از ساکنان خان یونس گزارش داد که تانکها و هواپیماهای اسرائیلی نیز مناطقی را در نزدیکی مرکز این شهر بمباران کردند.
یوآو گالانت، وزیر دفاع اسرائیل گفت که اسرائیل به تدریج به مرحله بعدی جنگ وارد خواهد شد و پیشبینی میکند که فلسطینیهای آواره شده از شمال غزه، «به زودی» بتوانند به خانههای خود بازگردند.
وزیر دفاع اسرائیل گفت: «به زودی قادر خواهیم بود بین مناطق مختلف در نوار غزه تمایز قائل شویم...در هر منطقهای که در آن ما به هدف خود دست یابیم، میتوانیم به تدریج وارد فاز بعدی شویم و جمعیت محلی را بازگردانیم. این موضوع را می توان در نواحی شمالی غزه و نه در مناطق جنوب محقق کرد.»
صدها هزار فلسطینی در مدت این جنگ از شمال نوار غزه به مناطق جنوبی گریختهاند. آژانس امدادرسانی و کاریابی برای آوارگان فلسطینی در خاور نزدیک یا به اختصار اونروا / UNRWA در اوایل ماه جاری گزارش داد که تقریبا ۱.۹ میلیون نفر، معادل بیش از ۸۰ درصد از جمعیت این منطقه، از آغاز جنگ تا کنون آواره شدهاند.
گالانت در نشست خبری مشترک با لوید آستین، وزیر دفاع آمریکا در تل آویو گفت که طرفین در مورد نحوه حکمرانی در غزه پس از پایان جنگ گفتگو کردند. وزیر دفاع اسرائیل گفت: «چیزی که می دانیم این است که قرار نیست حماس کنترل غزه را در دست داشته باشد، و میدانیم که [اسرائیل] این آزادی عمل را خواهد داشت که هر نوع تهدیدی را در آینده از بین ببرد و اینکه دیگر هیچ تهدید نظامی جدی علیه اسرائیل از جانب غزه وجود نخواهد داشت.»
تشکیل ائتلافی از ۱۰ کشور
برای مقابله با حملات انصارالله
«لوید آستین» وزیر دفاع ایالات متحده از تشکیل ائتلاف جدیدی به رهبری این کشور با تمرکز بر «چالشهای امنیتی در جنوب دریای سرخ و خلیج عدن» پس از عملیاتهای اخیر انصارالله در منطقه خبر داد.وی با اعلام اینکه این ماموریت یک ابتکار مهم امنیتی چندملیتی است، گفت که این عملیات توسط گروه ویژه ترکیبی ۱۵۳ که در آوریل ۲۰۲۲ برای بهبود امنیت دریایی در دریای سرخ، بابالمندب و خلیج عدن تشکیل شد، هماهنگ خواهد شد.آستین که برای دیدار با مقامهای ارشد اسرائیل به سرزمینهای اشغالی سفر کرده است، مدعی شد که کشورها باید برای مقابله با چالش ناشی از پرتاب موشکهای بالستیک و پهپادهای بدون سرنشین توسط انصارالله متحد شوند.وی ادامه داد: «این عملیات چند ملیتی شامل بریتانیا، بحرین، کانادا، فرانسه، ایتالیا، هلند، نروژ، سیشل و اسپانیا است».آستین مدعی شد که اقدامهای انصارالله، جریان آزاد تجارت را تهدید میکند، دریانوردان بیگناه را به خطر میاندازد و قوانین بین المللی را نقض میکند. «محمد عبدالسلام»، سخنگوی انصارالله یمن در پیامی در شبکه اجتماعی ایکس نوشت که ائتلاف تشکیلشده توسط آمریکا علیه این گروه، عملیاتش در دریای سرخ را متوقف نمیکند. سخنگوی ارتش ملی یمن افزود: «عملیات دریایی یمن با هدف پشتیبانی از مردم فلسطین در مقابله با تجاوز و محاصره غزه است و نه مانور قدرت یا چالشی برای دیگران. هرکس به دنبال گسترش جنگ است، باید پیامدهای رفتارهایش را بپذیرد.»
احتمال پیوستن اسرائیل به ائتلاف
سفیر اسرائیل در روسیه، احتمال مشارکت این رژیم در ائتلاف حفاظت از کشتیها در دریای سرخ را با توجه به حملات ارتش ملی یمن رد نکرد. وی ادامه داد: «در صورت لزوم اسرائیل مشارکت خواهد کرد. البته این امر ممکن است تا حدودی محاصره اقتصادی اسرائیل را تحت تأثیر قرار دهد، بنابراین ما دست روی دست نخواهیم گذاشت.» وی افزود: «در این زمینه با کشورهایی که بناست در ائتلاف مزبور حضور داشته باشند، همکاری و مذاکره خواهیم کرد.»