علی امرایی، عضو کمیسیون آموزش دیدهبان عدالت و شفافیت به خبر آنلاین میگوید: «با این روش کسانی با دکترای دامپزشکی به دکترای پزشکی یا دکترای داروسازی تغییر رشته و تغییر دانشگاه دادند. این تبصره برای سال ۱۳۹۶ و ۱۳۹۷ انجام شد، این روش باعث شد کسی که کارشناسی حسابداری قبولشده بود با این تبصره داروسازی بخواند، کارشناسی مدیریت بیمه با همین تبصره الآن دارد دندانپزشکی میخواند، کسی را داشتیم کارشناسی صنایع غذایی بوده و الآن دارد پزشکی میخواند.»
تغییر رشته از مردودی به پزشکی!
عضو کمیسیون آموزش دیدهبان شفافیت و عدالت درباره تعداد نفراتی که توانستند از این تبصره برای انتقال دانشگاه یا تغییر رشته استفاده کنند بابیان اینکه «این تغییرات در دانشگاه آزاد بوده» میگوید: «در یک مقطع زمانی ۱۳۴ نفر استفاده کردند، آمارشان بالاتر از این است ما اطلاعات ۱۳۴ نفر را به همراه اسم و تمام مشخصات بهطور کامل داریم. در این میان فرزندان مقامات وقت هم هستند. شاید خود مصوبه اصلی ایراد نداشت، چون نوشته بود حداقل باید ۹۲/۵ درصد از نمره علمی آخرین فرد را کسب کنند، بنابراین این مصوبه سبب نمیشد رتبه بالای ۱۰۰ هزار وارد دانشگاه شود، مثلاً رتبههای ۲۰ هزار میتوانستند از آن استفاده کنند، با تبصره جدید که به مصوبه اضافه شد شرط انتقال دائم با کسب دو ترم معدل بالای ۱۵ در دانشگاه مقصد اتفاقات عجیبی افتاد، طوری که ما افرادی داشتیم که با این مصوبه وارد دانشگاه شدند و حتی نتوانستند همان معدل ۱۵ را هم کسب کنند، رتبهشان هم بالای ۱۵۰ هزار است. کسی را داشتیم که میانگین نمراتش در دروس اختصاصی ۸ درصد بوده اما الآن دارد پزشکی میخواند، اینها با امضای چه کسانی وارد دانشگاه شدند؟ چه کسانی پای آن مصوبه را امضا کردند؟ که الآن رتبه ۱۷۵ هزار دارد پزشکی میخواند، درحالیکه سایر داوطلبان باید برای آن جنگ کنند که رتبهشان زیر ۵ هزار شوند. همین فرد شیمی ۱ درصد پاسخ داده، فیزیک ۲۲ درصد، زیست ۶ درصد، ریاضی ۱۲ درصد، عربی را منفی زده، ادبیات ۱۲ درصد، زبان ۱۴ درصد پاسخ داده است و الآن از علوم مهندسی صنایع غذایی دارد پزشکی میخواند. یک مورد دیگر رتبهاش ۱۴۷ هزار و ۳۴۷ شده است، ادبیات ۱۴ درصد، عربی ۱۴ درصد، دینی ۲۰ درصد، زبان ۱۶ درصد، شیمی صفر درصد، فیزیک ۶ درصد، زیست ۲۸ درصد، و به ریاضی هفتدهم درصد پاسخ داده، این فرد در سامانه اولیه که سازمان سنجش اعلام میکند مردود اعلامشده، یعنی با انتخاب رشتهای که انجام داده مردود اعلامشده است، بعد از مردودی به پزشکی تغییر رشته میدهد. اینها از تبصره استفاده کردند چون با خود مصوبه ۷۳۵ نمیتوانستند تغییر رشته و دانشگاه بدهند.
ابطال مصوبه ۷۳۵
عضو کمیسیون آموزش دیدهبان عدالت و شفافیت در پایان میگوید:
البته دیوان عدالت اداری این مصوبه را باطل کرد. سال ۱۳۹۹ باطل شد، اما باز هم اجرا میشد، چراکه آقایان میگفتند مصوبه دیوان عدالت اداری را شورای عالی انقلاب فرهنگی میتواند اجرا نکند، این مسئله تا سال ۱۴۰۱ طول کشید، در سال ۱۴۰۱ رسماً باطل شد. اگر کنکور باشد وزیر که دیگر نامه نمینویسد. ما هر وقت آزمون کنکور فاصله گرفتیم حتماً شکست میخوریم، مگر اینکه حتماً نظارت باشد، ما نظارتی نداشتیم که رتبه ۱۷۵ هزار دارد تحصیل میکند، به ما هم میخندد، بیش از ۷۰ درصد افرادی که با همین مصوبه (تبصره سال ۱۳۹۶ مصوبه ۷۳۵) وارد دانشگاه شدند در تهران تحصیل میکنند.»