کارشناس هواشناسی با اشاره به آغاز بارشها از امروز در نیمه غربی کشور، از بارش برف در مناطق سردسیر و مرتفع خبر داد و اعلام کرد: در دو روز آینده، نیمه غربی کشورمان و استانهای واقع در دامنههای جنوبی البرز کاهش محسوس دما خواهد داشت.
به گزارش وزارت راه، امین حسین نقشینه در تشریح وضعیت جوی کشور طی امروز (دوشنبه ۲۹ آبان) و روزهای آتی گفت: امروز برای نیمه غربی کشور، بخشهایی از مرکز و جنوب، ارتفاعات و دامنههای البرز و زاگرس، بارش باران، رعد و برق و در مناطق مستعد، ریزش تگرگ، وزش باد شدید موقت گاهی همراه با گرد و خاک و در نواحی سردسیر و مرتفع، کولاک برف پیشبینی میشود. همچنین برای نواحی شمال شرق کشور، رگبار پراکنده انتظار داریم.
کارشناس هواشناسی اظهار داشت: امروز بیشینه بارش در استانهای خوزستان، چهارمحال و بختیاری، کهگیلویه و بویراحمد، بوشهر، شمال غرب فارس، ایلام، لرستان، کرمانشاه، کردستان، جنوب همدان و ارتفاعات البرز مرکزی پیشبینی شده است.
وی افزود: سه شنبه سامانه بارشی در بخشهایی از شمال غرب، غرب، جنوب غرب، جنوب، ارتفاعات و دامنههای البرز و زاگرس مرکزی، سواحل دریای خزر، شمال شرق و شرق تداوم پیدا میکند.
نقشینه گفت: بیشینه بارش فردا سه شنبه روی استانهای خراسان شمالی، گلستان، شرق مازندران، ارتفاعات البرز شرقی و ارتفاعات زاگرس مرکزی رخ خواهد داد.
کارشناس هواشناسی اعلام کرد: چهاشنبه بارش در بخشهایی از شمال شرق، سواحل شرقی و ارتفاعات شرقی البرز تداوم پیدا میکند و اواخر وقت چهارشنبه، سامانه بارشی از کشورمان خارج خواهد شد.
وی افزود: پنجشنبه و جمعه در بیشتر نقاط کشور، جوی نسبتا پایدار را خواهیم داشت.
نقشینه همچنین گفت: در دو روز آینده، نیمه غربی کشورمان و استانهای واقع در دامنههای جنوبی البرز کاهش محسوس دما خواهد داشت.
کارشناس هواشناسی ادامه داد: سه شنبه کاهش دما در سواحل دریای خزر، چهارشنبه در نیمه شرقی کشور رخ خواهد داد.
وی اظهار داشت: امروز و فردا در بیشتر نقاط کشور، وزش باد، نسبتا شدید تا شدید گاهی همراه با خیزش گرد و خاک خواهد بود. برای برخی مناطق مستعد، به ویژه شمال شرق ایران، گاهی طوفان شن، کاهش دید و کاهش کیفیت هوا پیشبینی شده است.
نقشینه بیان داشت: امروز نیمه شمالی خلیج فارس و فردا و پس فردا خلیج فارس و دریای خزر، مواج و متلاطم میشود.
کارشناس هواشناسی در پایان گفت: برای تهران پیشبینی میشود طی فردا و پس فردا کاهش دما داشته باشیم به طوری که امروز بیشینه دما ۱۸، فردا ۱۳ و چهارشنبه ۱۴ درجه میشود و کمینه دما که امروز صبح در مهرآباد ۱۳ درجه گزارش شد، فردا ۹ و پس فردا صبح چهارشنبه به ۵ درجه خواهد رسید.
هشدار برای ۷ استان
سازمان هواشناسی با صدور هشدار سطح قرمز بارندگی برای ۷ استان از آبگرفتگی گسترده، طغیان رودخانهها، انسداد راههای روستایی و تخریب تاسیسات خبر داد.
پیشبینی کلی نقشههای همدیدی و آیندهنگری سازمان هواشناسی نشان میدهد امروز در نیمه غربی کشور، بخشهایی از مرکز و جنوب، ارتفاعات و دامنههای البرز، ارتفاعات و دامنههای زاگرس بارش باران، رعدوبرق، در مناطق مستعد ریزش تگرگ، وزش باد شدید موقتی همراه با گردوخاک، در مناطق سردسیر و مرتفع کولاک برف و در مناطق شمال شرق کشور ابرناکی و رگبار پراکنده روی میدهد.
بیشینه بارش امروز برای استانهای خوزستان، چهارمحال و بختیاری، کهگیلویه و بویراحمد، بوشهر، شمال غرب فارس، ایلام، لرستان، کرمانشاه، کردستان، همراه و ارتفاعات البرز مرکزی است.
فردا سهشنبه سامانه بارشی در بخشهایی از شمال غرب، غرب، جنوب غرب، جنوب، ارتفاعات و دامنههای البرز، ارتفاعات و دامنههای زاگرس مرکزی، سواحل دریای خزر، شمال شرق و شرق کشور فعال است و بیشترین بارشها برای استانهای خراسان شمالی، گلستان، شرق مازندران، ارتفاعات البرز شرقی و ارتفاعات زاگرس مرکزی روی میدهد.
روز چهارشنبه بارشها در بخشهایی از شمال شرق، سواحل شرقی و ارتفاعات شرقی البرز بارشها ادامه دارد و اواخر وقت سامانه بارشی از کشور خارج خواهد شد. پنجشنبه و جمعه در اکثر مناطق کشور جو نسبتاً پایدار است.
طی ۲ روز آینده در نیمه غربی کشور و استانهای واقع بر دامنههای جنوبی البرز، سهشنبه در سواحل دریای خزر و چهارشنبه در نیمه شرقی کشور و بخشهایی از مرکز کاهش محسوس دما روی میدهد.
همچنین امروز و فردا در اکثر مناطق کشور وزش باد نسبتاً شدید تا شدید گاهی همراه با خیزش گردوخاک و در برخی مناطق مستعد بهویژه شمال شرق گاهی طوفان شن، کاهش دید و کاهش کیفیت هوا پیشبینی میشود. امروز نیمه شمالی خلیجفارس و روزهای سهشنبه و چهارشنبه خلیجفارس و دریای خزر مواج است.
امروز آسمان تهران کمی ابری از بعدازظهر افزایش ابر همراه با رگبار باران و وزش باد پیشبینی میشود.
توصیف سامانه:
تشدید فعالیت سامانه بارشی
زمان شروع: دوشنبه ۱۴۰۲/۰۸/۲۹
زمان پایان: دوشنبه ۱۴۰۲/۰۸/۲۹
نوع مخاطره:
رگبار شدید باران، رعدوبرق، وزش باد شدید
منطقه اثر:
کهگیلویه و بویراحمد، شمال بوشهر، نیمه شرقی و شمالی خوزستان، شمال غرب فارس، جنوب ایلام، جنوب لرستان، دامنه و ارتفاعات در چهارمحال و بختیاری.
اثر مخاطره:
بالا آمدن ناگهانی سطح آب رودخانهها، سیلابی شدن مسیلها و رودخانههای فصلی، آبگرفتگی گسترده معابر، انسداد راههای روستایی و اختلال در جادهها، اختلال جدی در سفرهای بین شهری و داخل شهر، تعطیلی فعالیتهای عمرانی، خسارت به برخی زیرساختها مانند خطوط انتقال برق و غیره، تخریب تأسیسات و سازههای واقع شده در حریم و بستر رودخانه، تخریب سازههای موقت و سبک در اثر وزش باد شدید.
توصیه:
عدم توقف و تردد در بستر و حاشیه رودخانهها و مسیلها، بازگشایی کانالها و آبروهای درون و برونشهری، آمادگی کامل دستگاههای اجرایی و امدادرسان، اجتناب از سفرهای برونشهری، اجتناب از فعالیتهای کوهنوردی، خروج شهروندان از تفرجگاهها و سکونتگاههای واقع در حریم و بستر رودخانه.
توصیف سامانه:
تشدید فعالیت سامانه بارشی
زمان شروع: دوشنبه ۱۴۰۲/۰۸/۲۹
زمان پایان: سهشنبه ۱۴۰۲/۰۸/۳۰
نوع مخاطره:
رگبار شدید باران، رعدوبرق، وزش باد شدید موقت، کاهش محسوس دما، در نقاط سردسیر و ارتفاعات بارش برف و کولاک
منطقه اثر:
دوشنبه ۱۴۰۲/۰۸/۲۹: آذربایجان غربی، نیمه جنوبی آذربایجان شرقی، کردستان، زنجان، قزوین، کرمانشاه، ایلام، لرستان، خوزستان، همدان، چهارمحال و بختیاری، بوشهر، فارس، مرکزی، غرب و جنوب اصفهان، ارتفاعات در استانهای البرز و تهران.
سهشنبه ۱۴۰۲/۰۸/۳۰: گلستان، خراسان شمالی، نیمه شرقی مازندران، ارتفاعات و دامنه در لرستان، نوار شمالی خوزستان و ارتفاعات استانهای تهران و البرز.
اثر مخاطره:
اختلال در ناوگان حملونقل جادهای، ریلی و هوایی، لغزندگی گردنههای کوهستانی و نقاط سردسیر به سبب بارش برف، سیلابی شدن مسیلها، طغیان رودخانهها، آبگرفتگی معابر، وزش باد شدید موقت، صاعقه، خسارت به سازههای موقت از جمله بنرها، داربستها، تابلوهای تبلیغاتی و شکستن درختان کهنسال و خسارت به محصولات باغی و زراعی.
توصیه:
پرهیز از سفرهای غیرضروری، عدم توقف در بستر و حاشیه رودخانهها، احتیاط در عبور از حاشیه رودخانهها و مسیلها، خودداری از فعالیتهای کوهنوردی و جابجایی عشایر، محدودیت در فعالیتهای عمرانی، آمادگی دستگاههای اجرایی و امدادی و پاکسازی دهانه پلها، لایروبی کانالها و آبروها، اجتناب از پارک خودرو در کنار درختان فرسوده و ساختمانهای نیمهکاره، انتقال محصولات کشاورزی به انبارهای استاندارد و آمادگی راهداری جهت برف روبی در گردنهها و نقاط سردسیر.