ستاره صبح-
توکلی در گفتوگو با ایسنا، با اشاره به توقف روند نزولی آمار ابتلا به کرونا در استان تهران، اظهار کرد: آمارها در ۱۰ روز گذشته نشاندهنده آن است که متأسفانه نمودار ابتلا از حالت نزولی به حالت ثابت تغییر حالت پیداکرده و حتی در برخی از بیمارستانها آمار مراجعات سرپایی تا ۲ برابر افزایشیافته است. وی بابیان اینکه طی چند روز اخیر آمار بستری روزانه در بیمارستانهای استان تهران به بالای ۳۰۰ نفر در روز افزایشیافته است، گفت: این در حالی است که این عدد به زیر ۲۰۰ نفر رسیده بود، بنابراین این افزایش آمار میتواند زنگ خطری برای وقوع پیکهای بعدی بیماری محسوب شود.
افزایش ۲ برابری مراجعات سرپایی
دکتر توکلی بابیان اینکه در حال حاضر ۱۸۴۰ بیمار کرونایی در بیمارستانهای استان تهران بستری هستند، گفت: این رقم طی چند هفته گذشته به ۱۶۰۰ نفر هم رسیده بود. با این حال آمار قطعی فوت ناشی از کرونا در تهران ۱۴ نفر در روز گذشته بوده است.
افزایش نرخ ابتلا و بروز بیماری
در سنین زیر ۲۵ سال
دکتر توکلی نکته مهم بعدی را افزایش نرخ ابتلا و بروز بیماری در سنین زیر ۲۵ سال عنوان کرد و گفت: این مسئله علل مختلفی دارد که در دست بررسی است، با این حال طبق بررسیهای صورت گرفته، به عنوان نمونه در حوزه تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی ایران در شهریورماه ابتلای گروه سنی ۱۰ تا ۲۰ سال ۸.۵ درصد کل بود که الآن به ۹.۵ درصد افزایشیافته است، همچنین ابتلا در سنین پایینتر از ۲۵ سال ۰.۶ درصد بود که به ۱.۲۵ درصد افزایشیافته است، به عبارت دیگر در میزان ابتلای زیر ۲۰ سالهها با افزایش ۱۰ تا ۱۵ درصدی ابتلا روبرو بودهایم.
انتقاد از بازگشایی مدارس بدون رعایت پروتکلها
این عضو هیئتعلمی دانشگاه نکته مهم بعدی را بازگشایی مدارسی دانست که استانداردهای لازم برای رعایت کامل پروتکلهای بهداشتی را ندارند و گفت: متأسفانه این شرایط میتواند منجر به ابتلای کودکان و کادر مدارس شود که اگرچه علائم در کودکان کمتر است ولی ناقلان بسیار خوبی برای ویروس به شمار رفته و باعث فعال شدن بالای چرخه ویروس میشوند. بازگشاییهای شتابزده میتواند منجر به شعلهور شدن مجدد اپیدمی و افزایش بار بیماری در سطح جامعه شود. دکتر توکلی با تأکید بر ضرورت فرهنگسازی مجدد و ترویج اصول بهداشتی و پروتکلها در سطح جامعه، تأکید کرد: در مقطع کنونی تنها راه نجات جامعه از افزایش آمارها و همچنین عواقب و تبعات خطرناک اپیدمی، رعایت پروتکلها و تداوم محدودیتهاست.
سطح رعایت پروتکلها به میزان محسوسی افت پیداکرده است
وی بابیان اینکه رصد و بررسی شرایط نشان میدهد که متأسفانه طی چند هفته اخیر سطح رعایت پروتکلها به میزان محسوسی افت پیداکرده است، گفت: مشکل اصلی و بزرگترین تهدید در شرایط فعلی آن دسته از شهروندانی هستند که بدون توجه به پروتکلها و با سادهانگاری در حال حاضر رفتارهای پرخطر و کاملاً مغایر با ضوابط بهداشتی را انجام میدهند؛ متأسفانه ترددهای شبانه، حضور در رستورانها، مالها و مراکز تجاری بزرگ، میدانها ترهبار و از همه مهمتر اجتماعات و دورهمی های خانگی مجدداً افزایشیافته که همین عدم رعایتها بیشترین تأثیر را بر فعال شدن زنجیره انتقال بیماری و افزایش آمار ابتلا دارد.وی همچنین مجدداً ضمن انتقاد از بازگشایی مدارس و برخی دیگر از بازگشاییهای شتابزده مانند سینما و نمایش و یا استخرها، توضیح داد: تمامی این رفتارها در مجموع ازدحامهایی را ایجاد کرده که منجر به تشدید و تقویت چرخه و زنجیره انتقال ویروس میشود و اگر با همین شرایط و رفع محدودیتها پیش رویم مطمئناً وقوع پیک چهارم قطعی است.
احتمال بازگشت محدودیتها
از هفته آینده
معاون درمان ستاد کرونای استان تهران بابیان اینکه حساسیت این موضوع از سوی ستاد بارها مطرحشده است، اظهار کرد: احتمالاً تا هفته آینده و برای پیشگیری از بروز پیکهای بعدی و شرایط ناگوار اپیدمی، برخی محدودیتها و برنامهریزیهای کرونایی اعمال خواهد شد. وی مهمترین مسئله تأثیرگذار در کنترل اپیدمی را اطلاعرسانی دقیق برای ترویج مردم نسبت به تداوم رعایت پروتکلها و عدم سادهانگاری شرایط دانست و گفت: به موازات این مسئله ستادهای کرونا و مسئولان نیز برنامهریزیهایی برای پیشگیری از وقوع مجدد پیک اپیدمی خواهند داشت.
۷۹ فوتی و ابتلا 6597
بیمار جدید به کرونا
سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: تاکنون یکمیلیون و ۴۲۴ هزار و ۵۹۶ نفر در کشور بهطور قطعی به ویروس کرونا مبتلا شده و با فوت ۷۹ نفر از بیماران مبتلا به کرونا تعداد جانباختگان کرونا در کشور به ۵۸ هزار و ۳۸ نفر رسیده است.
به گزارش ایرنا، سیما سادات لاری روز دوشنبه با اعلام آخرین آمار مبتلایان و جانباختگان کرونا در ایران افزود: تا ظهر روز ۱۳ بهمن ۱۳۹۹ بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی ۶ هزار و ۵۹۷ بیمار جدید مبتلا به کووید ۱۹ در کشور شناسایی شد و ۸۱۷ نفر بستری شدند. با این حساب، مجموع بیماران کووید ۱۹ در کشور به یکمیلیون و ۴۲۴ هزار و ۵۹۶ نفر رسید. سخنگوی وزارت بهداشت گفت: خوشبختانه تاکنون یکمیلیون و ۲۱۶ هزار و ۳۰۵ نفر از بیماران، بهبودیافته یا از بیمارستانها ترخیص شدهاند. همچنین ۳۸۹۶ نفر از بیماران مبتلا به کووید ۱۹ در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند و تاکنون ۹ میلیون و ۳۴۰ هزار و ۲۵۹ آزمایش تشخیص کووید ۱۹ در کشور انجامشده است. وی افزود: شهرستانهای های نارنجی در استانهای شمال و شامل آمل، بابل، بابلسر، بهشهر، تنکابن، جویبار، چالوس، رامسر، ساری، فریدونکنار، قائمشهر، محمودآباد، نکا، نور و نوشهر در مازندران و صومعهسرا، رودسر و لاهیجان در گیلان هستند.
توصیه به سالمندان
لاری گفت: سالمندان از گروههای پرخطر آسیبپذیر کرونا هستند بنابراین توصیه وزارت بهداشت این است که سالمندان برای خرید مایحتاج و امور روزمره از خانه خارج نشوند و این کار به افراد دیگری غیر از سالمندان سپرده شود. وی افزود: لازم است برای محافظت از سالمندان تا جای ممکن از خروج آنان از خانه به خصوص افراد مبتلا به دیابت، بیماریهای قلبی و تنفسی جلوگیری شود و در صورت ضرورت از وسایل حملونقل عمومی برای تردد سالمندان استفاده نشود.