تورم بهمن
نرخ تورم کل کشور در بهمنماه ١٤٠١ برابر ٤٧,٧ درصد است که در دهکهای مختلف هزینهای در بازه ٤٥.١ درصد برای دهک دهم تا ٥٤.٩ درصد برای دهک اول نوسان دارد. به گزارش اقتصاد آنلاین، محدوده تغییرات تورم دوازدهماهه در گروه عمده «خوراکیها، آشامیدنیها و دخانیات» ٧١.٣ درصد برای دهک اول تا ۶۶.۳ درصد برای دهک هشتم است.همچنین اطلاع مذکور در مورد گروه عمده «کالاهای غیرخوراکی و خدمات» بین ٣٥.١ درصد برای دهکهای اول و چهارم تا ٣٩.٤ درصد برای دهک دهم است.
بر اساس اعداد مربوط به تورم در میان دهکهای مختلف هزینهای، فاصله تورمی دهکها در این ماه به ٩,٨ واحد درصد رسید که نسبت به ماه قبل (٩.٦ واحد درصد) ٠.٢ واحد درصد افزایش داشته است.
فاصله تورمی در گروه عمده «خوراکیها، آشامیدنیها و دخانیات» نسبت به ماه قبل ٠.١ واحد درصد افزایش داشته است و در گروه عمده «کالاهای غیرخوراکی و خدمات» نسبت به ماه قبل ٠.٤ واحد درصد افزایش داشته است.
اثر تورم و ارز بر هزینهها
یک کارشناس اقتصادی گفت: افزایش تورم و افزایش نرخ ارز روی افزایش هزینههای جاری دولت اثر دارد و باعث میشود که کسری بودجه دولت در ماههای پایانی سال از آنچه در ابتدای سال وجود دارد، بیشتر شود.
حجت میرزایی در پاسخ به این پرسش خبر آنلاین که با توجه به پرداخت حقوق در پایان سال، وعده کاهش رشد نقدینگی محقق نمیشود؟ اظهار داشت: بله، برای اینکه منابع مالی دولت محدودشده؛ درحالیکه مصارف دولت همچنان رو به افزایش است.
وی افزود: خود این تورم مصارف دولت را افزایش میدهد. دولت برای اولین بار در میانه سال مجبور شده حقوق کارکنان را افزایش دهد؛ اگرچه سازمان برنامه و بودجه مخالفت کرد، چون پولی برای پرداخت ندارد، اما درنهایت دولت مجبور شد افزایش حقوق را بپذیرد.
این کارشناس اقتصادی تصریح کرد: از سوی دیگر، رتبهبندی معلمان و همسانسازی حقوق بازنشستگان و سایر موارد، هزینههای جدیدی را بر دولت تحمیل میکند.
میرزایی خاطرنشان کرد: این در شرایطی است که افزایش تورم و افزایش نرخ ارز روی افزایش هزینههای جاری دولت اثر دارد و باعث میشود که کسری بودجه دولت در ماههای پایانی سال از آنچه در ابتدای سال وجود دارد، بیشتر شود.