تخریب ساختمان ۹۰ ساله کفش ملی در تهران
نخستین ساختمان کفش ملی که حدود ٩ دهه، گوشهای از میدان «قیام» تهران سرپا مانده و در سودای مرمت بود، سرانجام به بهانه «خطر ریزش و تهدید امنیت جانی عابران پیاده و شهروندان»، تخریب شد. این اقدام در حالی است که شهرداری تهران موزه سیمان در کارخانه قدیمی آن را به تازگی افتتاح کرده است. به گزارش ایسنا، حال پرسش این است جای این ساختمان که بخشی از هویت تهران و مهمتر از آن تاریخ یک تولید ملی را در خود جای داده بود، چه بنایی قد علم میکند؟ کسبه اطراف این ساختمان میگویند: یک هفتهای هست که تخریب ساختمان کفش ملی آغاز شده است. برخی از کسبه در پاسخ به پرسوجوهای خبرنگار ایسنا درباره سرنوشتی که در انتظار مخروبه ساختمان کفش ملی است، حدس میزنند رستوران شناخته شدهای که کنار این ساختمان قدیمی است، آن را از مالک ساختمان خریده تا به وسعت رستوران خود بیفزاید. یکی از کارگرها که مشغول کار در خرابه کفش ملی است، میگوید که شهرداری این ملک را تخریب کرده و مالک شخصیاش از آلمان به ایران آمده تا ملکش را بفروشد. نظرش این است که «زور پول زیاد است و هر ساختمانی را میتوان با پول خراب کرد.» ساختمان کفش ملی اولین ساختمان خاطرهانگیز تهران نیست که از بین رفت و آخرین هم نخواهد بود، با چنین بیتوجهی که به این ساختمانهای قدیمی و تاریخی میشود، روزی خواهد رسید که در تهرانی بی شناسنامه و بدون خاطره قدم خواهیم زد.
جایزه جشنواره «استاف امایکس» برای «نازپری»
فیلم کوتاه «نازپری» به نویسندگی، کارگردانی و تهیهکنندگی محمدرضا محمدی، موفق به کسب جایزه بهترین فیلم کوتاه بینالملل از هفتمین دوره جشنواره «استاف امایکس» مکزیک شد. این فیلم در ادامه حضور بینالمللی خود، نامزد جایزه هزار دلاری بهترین فیلم کوتاه سال ۲۰۲۲ جشنواره فیلم کوتاه «اسلم» آمریکا و حضور در دو جشنواره معتبر «سینِ میکینگ» بنگلادش و «نورواک» آمریکا نیز شده است.
جشنواره فیلم کوتاه «اسلم»، رویدادی رقابتی است که هر دو ماه یکبار توسط The Madlab Post آمریکا ارائه میشود و بر ایجاد بستری برای نمایش آثار فیلمسازان نوظهور و مطرح تمرکز دارد. برگزیدگان هر دوره، برای دریافت جایزه هزار دلاری دور نهایی، بار دیگر در فیلادلفیا به رقابت خواهند پرداخت. فیلم کوتاه «نازپری» با راهیابی به یکچهارم نهایی سال ۲۰۲۲ این جشنواره، به کسب جایزه در ماه بعد امیدوار است. فیلم کوتاه «نازپری»، قصه دختری افغانستانی را روایت میکند که در تلاش است مانع از ازدواج اجباریاش شود. این فیلم پیشازاین تندیس جشنواره بهترین فستیوال جهانی فیلم Better World Film Festival را کسب کرده و در جشنوارههای چلکینوفست روسیه، یوروشورتس لهستان، سما استکهلم، بینیسایا فیلیپین و... حضور داشته است. نازنین عسگری، فاطمه شیرازی، سید حسین حسینی، لطیفه موسوینژاد بازیگران این فیلم کوتاه هستند.