مجریان در ویژهبرنامهها رقمهای چشمگیرتری نسبت به برنامههایی که در طول یک دوره مشخص اجرا میکنند، به دست میآورند. توجیه شیوه اختصاص دستمزدها این است که جهت راضی کردن مجریان برای پذیرش اجرای یک ویژهبرنامه، رقابتی تنگاتنگ درمیگیرد و مجری حاضر نمیشود با دستمزد معمول برنامههای مدتدار و نفسگیر را آنهم حدود یک ماه هرروزه در عرض چند ساعت اجرا کند، پس برای تلویزیون راهکاری نمیماند جز بالا بردن دستمزد با کمک اسپانسر؛ اما پرسش این است که دستمزد مجریان در تلویزیون و رادیو بر چه اساس و مبنایی تعیین میشود؟ آیا سقف و کفی برای این رقم وجود دارد و کسی روی این دستمزدها نظارت میکند؟ بالاترین و کمترین میزان دریافتی چقدر است؟ مجریان ویژهبرنامهها چه مبلغی میگیرند؟ یکی از مجریان تلویزیون ادعایی که در رویداد اخیر جام جهانی ۲۰۲۲ مبنی بر پرداخت دستمزدهای میلیاردی به برخی مجریان تلویزیون عنوان شده را چندان دور از ذهن نمیداند و در این مسیر، اسپانسر را راهکار پرداخت این دستمزدها برمیشمارد. جزییات بیشتر را در ادامه به نقل از ایسنا میخوانید.
نقش اسپانسر در پرداخت دستمزدهای بالا
رسول مجیدی از مجریان ویژهبرنامههای جام جهانی تلویزیون که اجرای «جام ۲۲» را در شبکه ورزش عهدهدار بود، در واکنش به گمانههای پرداخت دستمزدهای میلیاردی به برخی مجریان جام جهانی گفت: بهطور کل دستمزدها پایین است، حداقل آن چیزی که من در اطرافیان دیدم اینطور بود. در شبکه ورزش واقعاً اینطور نبود که بحث دستمزد میلیاردی مطرح باشد. ما هم ممکن است چنین خبرهایی را شنیده باشیم، اما اگر صحت داشته باشد، یک دلیل این دستمزدهای بالا به اسپانسر برمیگردد.
صداوسیما به کسی میلیاردی دستمزد نمیدهد
وی بابیان اینکه صداوسیما به کسی میلیاردی دستمزد نمیدهد، درعینحال تصریح میکند: در تولید یک برنامه اسپانسر نقش مهمی دارد وگرنه سازمان صداوسیما به کسی میلیاردی دستمزد نمیدهد. حتی اگر آن شخص مهران مدیری باشد؛ بنابراین بحث اینکه برنامه خوب باشد یا نباشد، مطرح نیست. اسپانسر وقتی ۱۰ برابر پول میدهد، عوامل هم ۱۰ برابر دریافت میکنند و یا حداقل پنج برابر را دریافت میکنند. اعداد و ارقام را نمیدانم، اما دستمزدهای میلیاردی را شنیدهام ولی هیچگاه از کسی صحتش را نپرسیدهام.
بیشترین دستمزد
برای جواد خیابانی است
او با اشاره به دستمزدهای اجرا در شبکه ورزش سیما در ویژهبرنامه جام جهانی، یادآور میشود: طبق اعلام تهیهکننده برنامه «جام ۲۲» و با توجه به تجربه اجرا، بیشترین دستمزد باید به جواد خیابانی تعلق بگیرد که فکر نمیکنم بیش از ۱۰۰ میلیون تومان باشد و این دستمزد با توجه به استطاعت اسپانسر پرداخت شده است؛ بنابراین اگر اسپانسر نباشد دستمزد مجری پایین خواهد بود؛ اما آنچه شنیدهایم اختلاف دستمزد میان مجریان برنامههای جام جهانی فاحش است؛ بهعنوانمثال شاید کل بودجه ما در شبکه ورزش سیما، بهاندازه یک برنامه در شبکه سه هم نباشد، اما بههرحال معادله قوی در این ماجرا به سمت اسپانسر برمیگردد که در پرداخت این دستمزدها تأثیرگذار است. اگر ما هم پخش زنده بازیها را داشتیم شاید شرایط تغییر میکرد و اسپانسر بهتری میداشتیم و دستمزد بیشتری هم دریافت میکردیم. اسپانسر وقتی میبیند پخش زنده نداریم، نمیپذیرد.
اختلاف فاحش میان دستمزد مجریان
مجری شبکه ورزش سیما درباره تفاوت فاحش دستمزدها عنوان میکند: چون سازمان صداوسیما خودش در این ماجرا دخیل نیست، مجری جوان و پیشکسوت برایش در اولویت نیست. مهم این است که آن برنامه چقدر درآمد کسب کرده که شاید غیرمنطقی هم نباشد.