سرپرست اداره کل آموزش و پرورش خوزستان گفت: در حادثه ریزش ساختمان متروپل آبادان پنج دانشآموز جان خود را از دست دادند که پیکرهای آنها از زیر آوار خارجشده است. مسعود حمیدی نژاد افزود: سه دانشآموز از خرمشهر و ۲ دانشآموز از آبادان در این حادثه جان باختند. وی با اظهار تأسف از این حادثه که به جان باختن تعدادی از هموطنان و مصدوم شدن ۳۷ نفر منجر شد گفت: "ملیکا و میترا صالحیان پور" و مسیح صادقی از خرمشهر همچنین "آرین و حمیدرضا جلیلیان" از آبادان در حادثه ریزش برج متروپل جان خود را از دست دادند. سرپرست اداره کل آموزش و پرورش خوزستان که هفتم خردادماه در پی یافتن پیکرهای سه دانشآموز خرمشهر جانباخته در حادثه متروپل پیام تسلیتی صادر کرده بود، روز سهشنبه نیز در پیامی درگذشت آرین و حمیدرضا جلیلیان ۲ دانشآموز آبادانی در این حادثه را تسلیت گفت.
ساختمانهای پرخطر تهران بیش
از 129 ساختمان است
رئیس پیشین سازمان نظام مهندسی ساختمان تهران تأکید کرد: ما اگر اجازه داده بودیم آییننامه کنترل ساختمان تصویب شود، ماجرای متروپل اتفاق نمیافتاد.
مدیرکل پیشین دفتر تشکلهای مهندسی وزارت مسکن و شهرسازی و رئیس پیشین سازمان نظام مهندسی ساختمان تهران در گفتوگو با خبرگزاری خبر آنلاین گفت: در رابطه با متروپل، شهرداری مجوز ساختوساز را داده، به دلیل اینکه در محدوده شهر قرار داشته است، در رابطه با مسئولیتهای نظارتی در ساختوساز متذکر شد: متروپل مثل همه ساختمانهایی که در شهرها ساخته میشود، مسئولیت نظارتیاش در کنترلها از حیث کاربری، تراکم، رعایت ضوابط و مقررات شهرسازی، مستقیماً بر عهده شهرداریهاست. از حیث رعایت مقررات فنی و استانداردهای مهندسی نیز مسئولیت اداریاش با شهرداریهاست، اما در بخش استانداردهای فنی و مهندسی، غیر از شهرداریها، مسئولیت برای اشخاص حقیقی و حقوقی وجود دارد. یعنی آنچه در رابطه با ضوابط و مقررات شهرسازی، منحصراً مسئولیت با شهرداری است، اما وقتی به استانداردهای فنی و مهندسی میرسد که ما در مجموعه مقررات ملی ساختمان تعریف کردیم، در اینجا غیر از شهرداری، مراجع دیگر نیز مسئولیت دارند.
رئیس پیشین سازمان نظام مهندسی ساختمان تهران در پاسخ به این پرسش خبر آنلاین که مشخص است که چه تعداد ساختمان خطرناک در ایران وجود دارد؟ گفت: یک آماری را من دیدم که ۱۲۹ ساختمان در تهران به عنوان ساختمانهای پرخطر اعلام شد. این آمار بهطور عمده از زاویه حفاظت در برابر حریق است، نه از زاویه همه ضوابط فنی و مقررات ساختمان و استانداردهای مهندسی. به دلیل اینکه از این زاویه که نگاه کنید، شمارش ساختمانهایی ضوابط فنی و مقررات ساختمان و استانداردهای مهندسی را رعایت نکردند، تعداد خیلی بالاست. وی عنوان کرد: این فهرست ۱۲۹ ساختمان را در عالم واقع اگر بخواهیم در نظر بگیریم، به قطعیت میتوانم بگویم که مشابه این ساختمانها ۱۰۰ برابر وجود دارد و ما داریم در آنها زندگی میکنیم. دلیل هم این است که عموماً این ساختمانها قدیمی هستند و درزمانی که ساخته میشدند، هیچ مقررات ملی ساختمانی وجود نداشته است. غفاری یادآور شد: نکته اینجاست که از امروز به بعد پروانه را باید به ساختمانهایی بدهند که معیارها و اصول فنی و مهندسی در آن رعایت شده است. پروانه را هم که دادند، شهرداریها نقض نکنند. اولین کسی که پروانه را نقض میکند، شهرداری است. وقتی یک پروانهای برای ساختوساز داده میشود و افراد تخلف میکنند و ساختمان ۳ طبقه، ۴ طبقه میشود، اما در ماده ۱۰۱ پولی از سازنده گرفته میشود و اجازه بهرهبرداری میدهند، اولین نقضکننده پروانه شهرداری است. وی متذکر شد: ما توقع داریم شهرداریها حفاظت ساختمانها و پایداریاش در برابر حریق و از نظر فنی بررسی کنند و بعد اجازه بهرهبرداری دهند. رئیس پیشین سازمان نظام مهندسی ساختمان تهران تأکید کرد: دولت، مجلس و نظام حکومتی باید همه مسئولیتهای عوامل مختلف دخیل در ساختوساز را در یک قانون جمع کنند. ما اگر اجازه داده بودیم آییننامه کنترل ساختمان تصویب شود، ماجرای متروپل اتفاق نمیافتاد.