۱۱۸ هموطن دیگر بر اثر کرونا جان باختند
مرکز روابط عمومی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اعلام کرد: در ۲۴ ساعت منتهی به ظهر روز گذشته، ۱۱۸ بیمار کووید ۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جانباختگان این بیماری به ۱۳۸ هزار و ۹۴۹ نفر رسید و ۶۱۰ بیمار جدید بستری شدند. به گزارش روز یکشنبه ایرنا از وبدا، بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۳ هزار و ۳۳۰ بیمار جدید مبتلا به کووید ۱۹ در کشور شناسایی شد، مجموع بیماران کووید ۱۹ در کشور به ۷ میلیون و ۱۲۳ هزار و ۹۳ نفر رسید. تاکنون ۶ میلیون ۷۷۹ هزار و ۴۹۴ نفر از بیماران، بهبودیافته و یا از بیمارستانها ترخیص شدهاند، دو هزار و ۸۳۲ نفر از بیماران مبتلا به کووید ۱۹ در بخشهای مراقبتهای ویژه بیمارستانها تحت مراقبت قرار دارند. تاکنون ۴۸ میلیون و ۲۵۰ هزار و ۹۴۷ آزمایش تشخیص کووید ۱۹ در کشور انجامشده است. ۶۳ میلیون و ۵۶۱ هزار و ۹۱۶ نفر دُز اول، ۵۶ میلیون و ۱۷۷ هزار و ۶۴۲ نفر دُز دوم و ۲۵ میلیون و ۶۱ هزار و ۱۹۶ نفر، دُز سوم واکسن کرونا را تزریق کردهاند و مجموع واکسنهای تزریقشده در کشور به ۱۴۴ میلیون و ۸۰۰ هزار و ۷۵۴ دُز رسید. در شبانهروز گذشته ۲۵۲ هزار و ۹۳۹ دُز واکسن کرونا در کشور تزریقشده است. اکنون ۹۹ شهرستان در وضعیت قرمز، ۱۸۶ شهرستان در وضعیت نارنجی، ۱۵۴ شهرستان در وضعیت زرد و ۹ شهرستان در وضعیت آبی قرار دارند.
تولید روزانه 6000 تن زباله در تهرانافزایش 1000 تن زباله در اسفند
مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری تهران از افزایش هزار تنی زباله تهرانیها در اسفند خبر داد.
محمدمهدی عزیزی، مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری تهران در گفتوگو با خبرنگار ایلنا درباره تولید روزانه پسماند در تهران گفت: الآن تقریباً ۵ هزار و ۲۰۰ تن ورودی روزانه پسماند به آرادکوه است و با تفکیکی که در سطح شهر انجام میشود، تخمین ما این است که حدود ۶ هزار تن زباله در روز در تهران تولید میشود. او درباره میزان زباله تولیدی در ماه پایانی سال در تهران گفت: پیشبینی افزایش هزار تن زباله در ماه پایانی سال راداریم. عزیزی درباره اپلیکیشنهای جمعآوری پسماند خشک و مبالغ ناچیزی که به شهروندان داده میشود، گفت: نرخ تعرفه پسماند مخلوط و قابل بازیافت کیلویی هزار تومان بود که آن را به ۲۸۰۰ تومان رساندیم و بیش از صد درصد نرخ خرید در غرفههای بازیافت افزایشیافته است. او در پاسخ به سؤال دیگری درباره زباله گردی در شهر تهران و افزایش کودکان زباله گرد در سطح شهر که با گفتههای مسئولان شهرداری از دوره گذشته مدیریت شهری تا دوره کنونی در مغایرت است، اظهار کرد: ما پیمانکاران در مناطق ابلاغ کردیم که بههیچعنوان قابلپذیرش نیست که زباله گردها تحت پوشش آنها فعالیت کنند. مدیرعامل سازمان پسماند شهرداری تهران اضافه کرد: زباله گردها بعضاً به صورت خصوصی و غیرمجاز فعالیت میکنند. شهرداری دستگاهی را با همکاری دادستانی و نیروی انتظامی در نظر گرفته است و هر شب با زباله گردهای غیرمجاز برخورد میکنیم. در همین راستا شبی ۴ الی ۵ خودروی غیرمجاز توقیف میشوند و پرونده آنها به دادسرا ارجاع میشود. او تأکید کرد که در برخورد به فرد کاری نداریم و تا الآن حدود ۵۰ خودرو را توقیف کردیم. غرف بازیافت نیز برای تحویل زباله خشک در نظر گرفته شده و از شهروندان تقاضا میکنیم زباله قابل بازیافت را در داخل مخازن قرار ندهند.
آلودگی ساحل «جنوای» با نفت
رئیس اداره حفاظت محیطزیست شهرستان گناوه گفت: ساحل زیبای ماسهای بندر گناوه از نقاط بکر و گردشگر پذیر این شهرستان به مواد نفتی آلوده شد. کامبیز عبدالهی روز یکشنبه افزود: آلودگی نفتی که بخش زیادی از طول نوار ساحلی گناوه از امتداد روستاهای ساحلی قلعه حیدر تا سواحل گناوه را فراگرفته به صورت تخمیری در ماسهها چسبیده شده است. وی یادآور شد: این حجم آلودگی نفتی در ساحل گناوه که در آستانه تعطیلات نوروز، میزبان جمع کثیری از هموطنان جهت تفریح و استراحت است، به صورت لکههای سیاه شبیه قیر است و جای نگرانی دارد. ساحل بندر گناوه علاوه بر اینکه در طول سال به ویژه ماههای پایانی و تعطیلات نوروز میزبان هموطنان زیادی از نقاط مختلف کشور است، به مکانی مفرح و مناسب برای پر کردن اوقات فراغت اهالی این شهرستان ازجمله شنا کردن در فصل تابستان تبدیلشده است که سرازیرشان لکههای نفتی در مدت چند سال اخیر، به این نقطه خطرات زیادی برای مردم در بر خواهد داشت. رئیس اداره حفاظت محیطزیست گناوه گفت: لکههای نفتی در ساحل این بندر بر اثر مد دریا به خشکی رسیده و به صورت خمیر روی ماسهها چسبیده است که خطرات زیستمحیطی برای آبزیان دریایی و کسانی که در دریا شنا میکنند، به دنبال دارد. وی اظهار داشت: علت آلودگی مشخص نیست اما احتمال میرود به علت نشتی از خطوط نفتی جزیره خارج ناشی از فرسودگی بوده که بر روی سطوح آبهای خلیجفارس ماندگار و به علت طوفانی شدن دریا به ساحل و خشکی گناوه رسیده است.