دکتر علیمحمد احمدی نماینده مردم الیگودرز در مجلس سوم و ششم و رئیس کمیته انرژی کارگروه زیربنایی هاسب روز پنجشنبه (25 دی 1399) در پی ابتلا به بیماری کرونا درگذشت. علیمحمد احمدی در سال ١٣٣۵ در پونه زار شهر الیگودرز دیده به جهان گشود. جد مجاهد او به نام حبیبالله از سرداران بختیارى در مبارزه با رژیم ستمشاهی قاجار به شهادت رسید و پدر شهید پرورش مرحوم حاج یدالله احمدى که پدرش را به چشم ندید در ٧ سالگى مادرش را نیز از دست داد، ولى چنان سرافراز زیست تا سردار شهید مهندس محمدحسن احمدى معاونت اطلاعات عملیات برونمرزی قرارگاه سپاه پاسداران را به ایران تقدیم کرد. مادرش مرحوم فرنگیس که داغ ۴ شهید (برادر، فرزند، نوه و برادرزاده) در سینه داشت، عمه زاده تیمسار آذرفر بود که از مشاهیر نظامیان میهن است. علیمحمد احمدی تا دوره اول متوسطه در الیگودرز بهعنوان دانشآموز برتر و سپس سالهای 1353-1349 را در هنرستان صنعتى سیمان درود با رتبه اول گذراند و در کنکور سراسری سال ١٣۵۴ در دانشگاه علم و صنعت ایران قبول شد.
دوران دانشجویی و مبارزات سیاسی
دهه ۵٠ برای وى عمدتاً به شغل دانشجویى، مبارزات ضد دیکتاتوری و سخنرانى، راهاندازی اعتصاب غذاى تاریخى دانشگاه علم و صنعت و استمرار آن گذشت. او بهعنوان مربى تکنولوژیهای مناسب با محیط دانشگاه بوعلى سینا، اولین توربین بادى و انواع کلکتورهاى خورشیدى مانند آبگرم کن، خشککن، آبشیرینکن و بخارى خورشیدى را قبل از انقلاب طراحى و اجرا کرد. علیمحمد احمدی در دهه اول انقلاب، نهادهاى انقلابى ازجمله جهاد سازندگى را بنیان گذاشت و ۴ سال عضو شورای فرماندهى سپاه پاسداران بود. سپس با حضور در تأسیس دفتر تحکیم وحدت دانشجویان در سال ۶٢ و پس از انقلاب فرهنگى، لیسانس خود در رشته مهندسى مکانیک را به پایان برد.
دوران جنگ و نمایندگی مجلس
ازجمله خدمات این مبارز پیش از انقلاب در دهه ۶٠ میتوان به فعال صنعتی، سیاسی و مدیر ارشد نفتی اداره ستاد جنگ مناطق نفتخیز در وزارت نفت، مدیریت منطقه آغاجارى و در ادامه معاونت سیاسى و امنیتى استانداریهای مرکزى و باختران اشاره کرد. همچنین اجراى تدابیر مهمى مانند تأسیس ستاد امنیت هوایى و شکار بمبافکنهای دشمن با استفاده از عوامل ژاندارمرى سابق از ابتکارات او در جنگ به شمار میرود. ورودش به مجلس سوم در سالهای آخر دهه ۶٠ از طرف مردم الیگودرز و خدمات استراتژیک او در تأمین زیربناهاى شهر مانند گاز، آب سالم، بیمارستان، دانشسراها، دانشگاهها و بهویژه احترام به دیگران، از مهندس احمدى اسطورهای ساخته که مردم قدرشناس الیگودرز پس از ١٢ سال مجدداً او را بدون حضورش در تبلیغات انتخاباتى، بهعنوان نماینده لایق خود به مجلس فرستادند.
بنیانگذاری انرژیهای نو در ایران
دکتر علیمحمد احمدی طى دهه ٧٠ بهعنوان رئیس مرکز تحقیقات و کاربرد انرژیهای نو در سازمان انرژى اتمى و بنیانگذار انرژیهای نو در ایران، اولین نیروگاههای خورشیدى، بادى و رآکتور بیوگاز را بهعنوان پروژه ملى با نظارت مستمر ریاستجمهور وقت (آیتالله هاشمى رفسنجانى) در نقاط مختلف کشور مانند منجیل، رودبار، دیزباد نیشابور، سمنان، یزد، ساوه و… در خدمت زندگى مردم جهت تولید انرژى برق بدون سوخت و آلودگى محیطزیست اجرا کرد همزمان تحصیلات دکتراى خود را با تز «توسعه پایدار انرژى کشور» نزد برترین اساتید چون پروفسور اَلوانى پدر علم مدیریت ایران و دکتر مشایخى ریاست دانشکده مدیریت و اقتصاد دانشگاه صنعتی شریف با نمره عالى طى کرد.
مجلس ششم و اقدامات ماندگار
دکتر احمدى در مجلس ششم و سوم بهعنوان نائب رئیس کمیته اقتصادى کمیسیون برنامهوبودجه ضمن انجام وظایف مهمى در کشور ازجمله تصویب مجوز تأمین منابع مالى پارس جنوبى از خارج و پروژههای افزایش ضریب برداشت و با نظارت مستمر توانست با تکمیل پروژههای نیمهتمام مجلس سوم و درج مجدد ردیف حذفشده بیمارستان شهید ولیان در بودجه کشور، تعداد ۵ سد مخزنى و برقابى را با ورزشگاه و پروژههای راه ۴ بانده و غیره براى الیگودرز به یادگار بگذارد.
در دهه ٨٠ عنوان رئیس گروه مطالعاتى انرژیهای نو و توسعه پایدار مؤسسه عالى آموزش، پژوهش و برنامهریزی کشور و در ادامه عنوان مجرى فازهای ١١،١٣،١۴ پارس جنوبى، کارفرمایى شرکتهای بزرگى چون شرکت «شل و رِپسول» و ... را به دلیل مدارک تحصیلى، صلاحیت علمی، تجارب عملى لازم و تسلط به زبان انگلیسی به دکتر احمدى سپردند.
طرح جامع توسعه پایدار پارس جنوبى
دکتر علیمحمد احمدى مبارز پیش از انقلاب، فعال صنعتی، سیاسی و مدیر ارشد نفتی در دهه ٩٠ بهمنظور ایجاد صنعت نفت پاک، طراحى طرح جامع و بیسابقه توسعه پایدار پارس جنوبى را کلید زد و با تأیید طرح او توسط وزیر نفت و طى شدن فرآیندهاى سخت، اولین قرارداد بازیافت گاز مشعل پالایشگاه گازى عسلویه بین او و کنسرسیوم فرانسوى - ایرانى منعقد شد که متأسفانه با تحریم ترامپى متوقف شد؛ اما او از پاى ننشست و شرکت آلمانى را براى اجراى پروژه بازیافت گاز فلر کلیه پالایشگاهها با هزینه خودشان جایگزین کرد که هماکنون قرارداد بین مجرى طرح جامع توسعه پایدار و شرکت جرمن پاور امضاءشده و با نافذ شدن آن توسط وزیر نفت، نقطه عطفى در تاریخ تولید توأم با آلودگى در صنعت نفت شروع خواهد شد. با اجراى این پروژه ضمن انتقال تکنولوژى به ایران و پاکى عسلویه، روزانه ۵٠ میلیارد ریال عاید کشور مىشود. در پایان شایانذکر است که از سال ١٣۵٣ که کامبیز درم بخش فیلم قاصدک را از مهندس احمدى بهعنوان طراح و مجرى اولین پروژه انرژیهای نو یا تجدیدپذیر در ایران ساخت نزدیک به نیمقرن میگذرد.
نیمقرن خدمت، علم و تجربه که برخى از تصاویر، مدارک و مستندات آن قابلمشاهده است. نقشههای متنوع دکتر احمدى در عرصههای علمى و پژوهشی، انرژى پاک، محیطزیست، عمران و توسعه پایدار، خدمتگزارى به مردم و سیاست ورزى بر پایه احترام به حقوق و آزادى کلیه انسانها، اراده استوار و صبر و توکل زمینهساز توفیقاتى بیشازپیش براى ایشان در خدمت به مردم بود.