دیروز سالروز شهادت مادر مهربانیها حضرت فاطمه زهرا (س) بود، مادری که باتحمل سختیها معلم ولایت مداری و صبر و ایستادگی در مقابل ظلم بود. درباره روز شهادت حضرت زهرا (س) در میان کتابهای تاریخی چند نظر وجود دارد. بعضی از مورخان این زمان را چهل روز و افرادی این مدت را 6 ماه بعد از وفات پیامبر (ص) ذکر کردهاند. همچنین در روایاتی که از ائمه (ع) به ما رسیده است، دو تاریخ ذکرشده که بسیاری از علمای شیعه تاریخ 95 روز بعد از رحلت پیامبر (ص) را معتبرتر میدانند. ایام فاطمیه روزهایی است که شیعیان به مناسبت شهادت حضرت فاطمه (س) عزاداری میکنند. در ایران دو روز (13 جمادیالاولی و 3 جمادیالثانی)، روزهای احتمالی شهادت حضرت زهرا (س) دانسته میشود. این دو روز و روزهای قبل و بعدازآن، به ایام فاطمیه اول و فاطمیه دوم مشهورند. دیروز (یکشنبه 28 دیماه) برابر با سوم جمادیالثانی مصادف با شهادت حضرت فاطمه زهرا (س) بود. ایشان دختر پیامبر اسلام (ص) و حضرت خدیجه (س) و همسر امام علی (ع) هستند. حضرت فاطمه (س) مدت کمی پس از رحلت پیامبر (ص) در جریان هجوم موافقان خلافت ابوبکر به خانهشان، آسیب دیدند و در بستر بیماری افتادند. ایشان پس از مدت کوتاهی در مدینه به شهادت رسیدند.
حضرت فاطمه زهرا (س) تنها زن معصوم اسلام هستند که آیه قرآن درباره ایشان و اهلبیت علیهالسلام نازلشده است: (انما یرید الله الیذهب عنکم الرجس اهل البیت و یطهر کم تطهیرا «در معصوم بودن او همین بس که خداوند بهواسطه خشم او خشمگین و بهواسطه رضاى او راضى مىشود.» سخن گفتن فرشتگان با حضرت فاطمه زهرا (س) یکی از ویژگیهای ایشان معرفیشده است. این ویژگی موجب شد حضرت را محدثه بنامند. گفتوگوی فرشتگان با حضرت فاطمه زهرا (س) در زمان پیامبر و پس از رحلت ایشان، برای تسلی دادن حضرت فاطمه (س) و خبر دادن از آینده نسل پیامبر بوده است. ایشان در دین اسلام جایگاه بسیاری رفیعی دارند. 12 امام شیعه از نسل حضرت فاطمه زهرا (س) هستند. برکاتی که از حضرت فاطمه زهرا (س) به ما رسیده ازجمله تسبیح معروف ایشان است که احادیث در فضیلت آن بسیار است. خواندن 34 مرتبه اللّهُ اَکبَرُ، 33 مرتبه اَلْحمدُللّه و 33 مرتبه سُبْحانَ اللّه پس از هر نماز. سوره کوثر، آیه تطهیر، آیه مودت و آیه اطعام و احادیثی چون حدیث بضعه، در شان و فضیلت حضرت فاطمه (س) نازل و نقلشدهاند.
در ادامه بخشهایی از کتاب «فاطمه فاطمه است» اثر مرحوم دکتر علی شریعتی را به نقل از شفقنا میخوانید. «… از شخصیت فاطمه سخن گفتن بسیار دشوار است. فاطمه، یک «زن» بود، آنچنانکه اسلام میخواهد که زن باشد. تصویر سیمای او را پیامبر خود رسم کرده بود و او را در کورههای سختی، فقر، مبارزه، آموزشهای عمیق و شگفت انسانیِ خویش پرورده و ناب ساخته بود. وی در همه ابعاد گوناگون «زن بودن» نمونه شده بود.
مظهر یک «دختر»، در برابر پدرش.
مظهر یک «همسر»، در برابر شویش.
مظهر یک «مادر»، در برابر فرزندانش.
مظهر یک «زن مبارز و مسئول»، در برابر زماناش و سرنوشت جامعهاش.
وی خود یک «امام» است، یعنی یک نمونه مثالی، یک تیپ ایدهآل برای زن، یک «اسوه»، یک «شاهد» برای هر زنی که میخواهد «شدن خویش» را خود انتخاب کند…»