قیمت دلار برای سومین روز متوالی در روند صعودی قرار گرفت و سقف مقاومت کوتاهمدت را شکست. معاملهگران معتقدند شکست سقف کوتاهمدت قیمت دلار حکایت از فتح کریدور هشتم در آیندهای نزدیک دارد. قیمت دلار روز دوشنبه افزایش یافت و در کانال 75 هزار تومان ایستاد. کارشناسان اقتصادی معتقدند اخبار سیاسی مساعد میتواند قیمت دلار را تا حدودی کاهش دهد، اما روند قیمت دلار با وجود کسری بودجه و تقاضای دلاری شرکتها در پایان سال صعودی است. قیمت درهم نیز روز دوشنبه با رشد ۴۲۰ تومانی روی رقم ۲۰ هزار و ۹۰۰ تومانی معامله شد و در آستانه ورود به کانال بالاتر قرار گرفت. قیمت تتر با رشد ۸۰۰ تومانی روی رقم ۷۶ هزار و ۸۰۰ تومانی ایستاد. قیمت پوند انگلیس روی رقم ۹۶ هزار و ۵۵۰ تومانی ایستاد و یورو نیز ۸۰ هزار و ۹۰ تومانی معامله شد. گفتنی است قیمت اسکناس دلار در مرکز مبادله روز دوشنبه رقم ۶۳ هزار تومان بود و رشد هزار و ۶۸۷ تومانی داشت. حواله دلار با همان دلار توافقی در مرکز مبادله در دومین روز رقم ۶۱ هزار و ۲۸۹ تومانی کشف قیمت شد و هزار و ۶۴۲ تومان بالا رفت.
افزایش قیمت طلا و سکه
قیمت طلا و سکه روز گذشته با افزایش قیمت دلار همراه شد. سکه بهار روز دوشنبه با رشد بیش از یک میلیون پرچمدار افزایش قیمت در بازار سکه شد و قیمت هر گرم طلا به کانال پنج میلیون تومان نزدیک شد. معاملهگران بازار طلا معتقدند تا زمانی که قیمت دلار افزایش داشته باشد بازار طلا و ... صعودی میشود.
قیمت سکه امامی دیروز با رشد ۸۶۵ هزار تومان روی رقم ۵۴ میلیون و ۸۵۵ هزار تومان ایستاد. سکه بهار با افزایش یک میلیون و ۱۵ هزار تومانی روی رقم ۵۲ میلیون و ۷۲۵ هزار تومان معامله شد. قیمت نیمسکه با رشد ۵۰۰ هزار تومان و ربع سکه با افزایش ۴۵۰ هزار تومان به رقم ۲۹ میلیون و ۴۰ هزار تومان و ۱۷ میلیون و ۷۷۰ تومان رسیدند. سکه گرمی نیز هشت میلیون و ۶۰۰ هزار تومان ایستاد و رشد ۱۹۰ هزار تومانی داشت. هر مثقال طلای ۱۸ عیار با رشد ۴۱۰ هزار تومانی با رقم ۲۱ میلیون و ۴۱۹ هزار تومانی معامله شد. هر گرم طلای ۱۸ عیار با افزایش ۹۰ هزار و ۵۰۰ تومانی در محدوده چهار میلیون و ۹۴۴ هزار تومان ایستاد. قیمت طلای دست دوم نیز با رقم چهار میلیون و ۸۷۸ هزار تومانی معامله شد. حباب سکه در سومین روز هفته همانند قیمت قطعات سکه افزایش داشت. حباب سکه امامی ۶ هزار تومان، سکه بهار ۹۶ هزار تومان، نیمسکه ۴۵ هزار تومان، ربع سکه ۲۲۳ هزار تومان و سکه گرمی ۷۹ هزار تومان رشد داشت.
فعالیت تجار در بازار ارز تجاری
سخنگوی مرکز مبادله ارز و طلای ایران اعلام کرد: تمامی صادرکنندگان و واردکنندگان غیرنیمایی از روز دوشنبه بهمنظور رفع تعهد صادراتی از طریق واگذاری ارز حاصل از صادرات به دیگران، ملزم هستند که ارزهای مذکور را از طریق بازار ارز تجاری مرکز مبادله ارز و طلای ایران عرضه و تامین کنند. «محمد بالسینی» گفت: تمامی صادرکنندگان مشمول بند (۲) ماده (۸) آیین نامه اجرایی قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز، بهمنظور رفع تعهد صادراتی از طریق واگذاری ارز حاصل از صادرات به دیگران، ملزم هستند که ارزهای مذکور را از طریق بازار ارز تجاری مرکز مبادله ارز و طلای ایران عرضه کنند. وی خاطرنشان کرد: در نقطه متقابل متقاضیان یعنی واردکنندگانی که در فیش تخصیص آنها اصطلاحات محل تامین ارز، مرکز مبادله ارز و طلای ایران قید میشود، ملزم هستند از طریق سامانه ارز تجاری مرکز مبادله کار خرید و فروش ارز را انجام دهند.
بالسینی تصریح کرد: به طور مشخص، به غیر از آنچه که در سامانه نیما خرید و فروش ارز انجام میشود، بقیه صادرکنندگان و واردکنندگان از طریق سامانه ارز تجاری این کار را انجام میدهند نکته مهم این است که در مرحله اول، صادرکنندگان و واردکنندگان از طریق کارگزاران خود که بانکهای عامل آنها هستند و دسترسی به سایت ارز تجاری دارند، اقدام خواهند کرد و قیمت از طریق بانکهای عامل و توسط خریداران و فروشندگان اعلام میشود.
سخنگوی مرکز مبادله ارز و طلای ایران افزود: خریداری که قصد خرید ارز برای واردات دارد، سقف قیمتی که قرار است خرید کند و میخواهد پرداخت کند را اعلام و صادر کنندهای که عرضه کننده ارز است کف قیمتی که پایینتر از آن قصد فروش ندارد را اعلام میکند و این دو از طریق سامانه ارز تجاری مرکز مبادله، به هسته معاملات این سامانه معامله ارسال و فرایند جورسازی اتفاق میافتد و معاملات پس از تایید بانک مرکزی رسمیت می یابد. تا کنون بر اساس آمارها ۳۶۳ میلیون درهم، ۶۱ میلیون دلار، ۱۰میلیون یوآن و ۱.۱ میلیون یورو معامله از طریق این سامانه انجام شده است.