حسین مرعشی
حسین مرعشی دبیرکل حزب کارگزاران، درباره جلسه شخصیتهای سیاسی با رئیسجمهور که در جلسه چه پیشنهادهایی به رئیس دولت ارائه کردید، گفت: شخصیتهایی که در این جلسه حضور داشتند، هرکس از زاویه خود، از اولویتهایی که برای اداره دولت و کشور داشتند، صحبت کردند. بنده در زمان چهار دقیقهای که فرصت داشتم، به آقای رئیسجمهور گفتم، موفقیت شما آرزوی ما است. این آرزو تعارف نیست و برای آن دلیل داریم. دلیل آن است که ما در گذشته رقیب شما بودیم و در آینده هم رقیب شما خواهیم بود. علت آنکه برای شما آرزوی موفقیت داریم، این است که رقیب ما، شما یا جناح اصولگرای همراه شما نیست. رقیب ما یاس و سرخوردگی ملت ایران است. اگر دولت شما موفق شود گرهای از مشکلات کشور را باز کند تا فضای زندگی برای مردم بهتر شود، خود به خود رقیب ما ( یاس و ناامیدی مردم) در آینده ضعیف خواهد شد.
وی افزود: در ادامه به آقای رئیسجمهور گفتم، مهمترین مسئلهای که دولت با آن مواجه شده، مسئله کنترل تورم است. آمار رسمی در سال ۱۴۰۰ نشان میدهد که پایه پولی ۳۱ درصد و نقدینگی ۴۰ درصد رشد کرده است. این آمار نشان میدهد که در سال ۱۴۰۱ مردم باید تورم بالای ۳۵ درصد را تحمل کنند. این درحالی است که طبق گفته حضرتعالی، کشور در هفتههای اخیر، ۴ سال تورم ۴۰ درصد را پشت سر گذاشته است و معنای این تورم ۴ ساله و بالای ۳۰ تا ۴۰ درصد آن است که تورم پیش رو حداقل ۳۵ درصد خواهد بود و به این معنا است که صد تومانی سال ۱۳۹۷، قدرت خرید امروز آن ۱۸ تومان شده و تا پایان امسال به ۱۲ تومان خواهد رسید. بنابراین مسئله تورم مهم بوده و باید به آن پرداخت.
محمد هاشمی رفسنجانی
محمد هاشمی درباره جلسه سیدابراهیم رئیسی، با روسا و نمایندگان احزاب و تشکلها و جریانهای سیاسی، گفت: این جلسه با هدف شناسایی و پیشنهاد راهکارهای افزایش مشارکت مردم در انتخابات برگزار شد، نمایندگان احزاب اصولگرا، اصلاحطلب، اعتدالی و عدالتخواه و نیز تعدادی از شخصیتهای مستقل فرهنگی در این نشست حضور داشتند و اداره نشست با رئیسجمهور و وزیر کشور بود.وی درباره موضوعات مطرح شده در این نشست از سوی چهرههای اصلاحطلب گفت: محور سخنان نمایندگان هر دو جریان سیاسی عمدتا درباره شرایط اقتصادی و معیشت مردم بود.عضو مجمع وزرای ادوار، عملکرد شورای نگهبان را محور دیگر سخنان مطرح شده در نشست مذکور اعلام کرد و گفت: در این نشست تصریح شد که رفتار و عملکرد شورای نگهبان و دیگر دستگاههای نظارتی درباره تایید و احراز صلاحیتها به گونهای نیست که منجر به افزایش مشارکت در انتخابات شود./برگرفته از ایرنا
سید نظام الدین موسوی
سیدنظام الدین موسوی درباره جلسه سیدابراهیم رئیسی، ر با روسا و نمایندگان احزاب و تشکلها و جریانهای سیاسی گفت: تا آنجا که به یاد داریم از ادوار مختلف ریاست جمهوری تاکنون چنین جلسهای با حضور همه احزاب و تشکلها با حضور رئیسجمهور برگزار نشده بود و در این نشست بسیاری از چهرههای سرشناس احزاب و تشکلهای سیاسی به این موضوع اذعان داشتند.گوش فرا دادن به نظرات نخبگان سیاسی برای پیشبرد اهداف کشور بسیار موثر است و این رویکرد ارزنده را رئیسجمهور در دستور کار خود قرار دادند.برگرفته از ایرنا
محمد علی ابطحی
سید محمدعلی ابطحی در صفحه اینستاگرام خود از دیدار رییس دولت سیزدهم با ۵۰ نماینده شاخص جریانهای سیاسی کشور خبر داد و نوشت:جلسه دو ساعتهای آقای رئیسی با روسای احزاب و فعالان سیاسی داشت. حدود ۵۰ نفر بودند. جلسهای به این تنوع تا حالا ندیده بودم.خیلیها حرف زدند. یک بار هم با صحبتهای آقای محصولی که اصرار داشت بهترین انتخابات ۸۸ بوده، فتنه رخ داده و از این صحبتها بحث به تشنج کشید. ربیعی جواب تندی به او داد.در همین تشنج، نوبت من شد که حرف بزنم. گفتم باید قبول کنیم مردم قهرند. تمام ما هم با هم تلاش کنیم اثری در مشارکت نخواهد داشت. شاید اگر اختیاراتی مثل سیاست خارجی که اثرش در اقتصاد مهمتر از همه هست و یا سیاست فضای مجازی و فیلترینگ را اعلام کنید مجلس تصمیم میگیرد. جامعه احساس کند مجلس میتواند موثر باشد.
مجید انصاری، محمد و محسن هاشمی، کواکبیان، مرعشی، نوبخت، جواد امام، علی مطهری، وکیلی، ربیعی، پزشکیان و من از این سو و محصولی، روحالامینی، نظام موسوی، اللهکرم و کلی از سیاسیون دیگر حرف زدند
جواد امام
جواد امام سخنگوی جبهه اصلاحات درباره این نشست گفت:ضمن سلام و عرض ادب و تشکر و ابراز گلایه از عدم دعوت از ریاست جبهه اصلاحات ایران به نظر میرسد این دعوت هیچ اثر و نسبتی نیز با نظرخواهی و گفتوگو برای فرهم نمودن الزامات و لوازم یک انتخابات آزاد و رقابتی و منصفانه نداشته و بیشتر نمایشی است که برای به انحراف کشیدن افکار عمومی از واقعیتهای موجود صورت گرفته و دعوت از احزاب و فعالان سیاسی نیز برای موجه جلوه دادن اقدامات صورت گرفته میباشد که همواره مورد نقد جدی و اعتراض دلسوزان ایران و انقلاب واقع شده است.
اگر قرار بود نظرات احزاب و فعالان سیاسی و اجتماعی شنیده شود و به آن عمل نمایند حداقل میبایست قبل از قانون جدید انتخابات و ضربالاجل پیش ثبتنام صورت میگرفت. به جای تجدیدنظر در سیاستها و رویههای غلط گذشته آن را به قانون تبدیل نمیکردند و فضای مشارکت را مسدودتر نمینمودند.
روند پیش رو در واقع ادامه پروژه یکدست سازی و همان مسیر انتخاباته 98 و 1400 است که با وعدههای خلاف واقع وضعیت کشور را به این روز انداخته است. وضعیت فلاکت بار اقتصادی و معیشتی مردم و زیر سوال قرار گرفتن غیرت ایران و ایرانی، خصوصا در سیاست خارجی در ارتباط با طالبان و روسیه بر کسی پوشیده نیست.
انتخابات در نظام جمهوری 2 رکن اساسی دارد که اول مردم و دوم قانون است متاسفلانه امروز هر دو به هیچ انگاشته شده است.
صرفنظر از نحوه انتخابات 1400 و ایرادات وارده به آن، جناب آقای رییسی جنابعالی به عنوان رییسجمهور در مقابل قسمی که یاد کردهاید چه مسوولیتی دارید و چه میخواهید بکنید؟
راه خروج از این بنبست ورود مجلس و اریه طرح سه فوریتی برای باز کردن مسیر و برگزاری انتخابات واقعی و کنار گذاشتن اعمال سلیقههای گزیشنی و نظارت استصوابی است.
ارجاع امر و استعالامات بر اساس قانون صرفا میبایست از طریق مراجع چهارگانه و مستند به احکام قطعی محاکم قضایی در قبول و رد صلاحیت نامزدها باید مورد عمل واقع شود.
تشخیص احراز صلاحیت شایستگان برای نمایندگی مردم میبایست به خود مردم سپرده شود. حق انتخاب شدن را محترم شمرده و حق انتخاب کردن که حق طبیعی انسان برای تعیین سرنوشت خویش میباشد میبایست به مردم برگردانده شود.
اسدالله بادامچیان
«اسدالله بادامچیان» دبیرکل حزب موتلفه اسلامی بعنوان چهارمین سخنران از اقدامات زیربنایی دولت تشکر کرد و گفت: «دوستان همه مسائل را در انتخابات میبینند در حالی که آنچه مدنظر رهبر انقلاب قرار دارد، ایجاد تحول در کشور است» بادامچیان خطاب به آیتالله رئیسی گفت: «همانطور که در روابط بینالملل ایجاد تحول کردید، در مسائل داخلی هم تحول ایجاد کنید. وزیری که نمیتواند تحول ایجاد کند را تغییر دهید» یکی از مطالب جالب توجه دبیرکل موتلفه اسلامی در این نشست، انتقاد از دولت به دلیل فشار به طلافروشان برای ثبتنام در سامانه مودیان و پلمپ برخی عطاریها بود؛ بادامچیان این اقدام دولت را نوعی «نارضایتیتراشی» توصیف کرد.