خبرنگاران از دو جهت مظلوماند. هم بیرون از صنف که جدی گرفته نمیشوند و تنها مدیران مسئول و صاحبان امتیاز به رسمیت شناخته میشوند. مهمترین دلیل آن هم مفاد قانون مطبوعات به عنوان مهمترین منشور حقوقی و حاکمیتی رسانه در ایران است که نسبت به خبرنگاران به عنوان اصلیترین بازیگران عرصه خبر و اطلاعرسانی سکوت کرده و تنها مدیران را خطاب قرار میدهد، دیگر هم خود صنف که هرکس بدون کمترین تجربه و سطح تحصیلی میتواند خود را خبرنگار معرفی کند. در کشور، حدود ۱۴ هزار رسانه دارای مجوز از هیات نظارت بر مطبوعات داریم که کافیست نام یک فرد به عنوان نویسنده در یکی از آنها بخورد تا ادعای کسوت خبرنگاری کند.
برای داشتن ساختار صنفی درست، ملزومات و ساز و کارهای حساب شدهای نیاز است که یکی از مهمترین آنها میتواند حضور در جشنوارههای معتبر رسانهای باشد. به طور کلی خبرنگاری که خود را وقف رسانه کرده و حرفهای به حساب میآید اهل رقابت و حضور رسمی در رقابت است.
جشنواره رسانههای ایران که با حضور بیش از ۲۵۰۰ روزنامهنگار برگزار شده، از این جهت مهم است که به اعضای صنف و بیرون میفهماند چه حجم بالایی از روزنامهنگار حرفهای در کشور داریم که حاضر شدهاند خود را در محک رقابت بگذارند.برگرفته از: ایسنا