مرحوم خالقی دانشجوی رشته مدیریت، اهل روستای درمیان خراسان جنوبی، شناسنامهاش باطل شد و روز گذشته در زادگاهش به خاک سپرده شد. حادثه انقدر هولناک بود که مدیر خوابگاه دانشگاه استعفا داد و وزیر علوم دستور ایمن سازی منطقه را داد. رئیسجمهور نیز دستور پیگیری ویژه صادر کرده است. اما نکته قابل تأمل ورود لباس شخصیها به حریم دانشگاه است.
ماجرای دخالت این گروه سابقه دارد که مهمترین آن واقعه 18 تیر 1378 کوی دانشگاه تهران است که بسیاری از دانشجویان مصدوم، بازداشت، تعلیق و مهم از اینکه برخی اتاقهای خوابگاه نیز تخریب شد. در آن زمان خاتمی برآشفت و مصطفی معین وزیر علوم استعفا داد. ماجرای حمله گاز انبری به دانشجویان توسط نیروی انتظامی به مناظرات ریاست جمهوری سال 1392 کشیده شد.
حسن روحانی خطاب به محمدباقر قالیباف گفت: شما پیشنهاد حمله گاز انبری را به دانشجویان کوی دانشگاه تهران دادید ولی من مخالفت کردم. گفتنی است روحانی آن زمان دبیر شورای عالی امنیت ملی بود. البته با فشار جامعه مدنی رئیسجمهور وقت تعدادی از مسئولان و برخی فرماندهان نیروی انتظامی را محاکمه و بازخواست کرد. گفتنی است، پیکر امیرمحمد خالقی درمیان، دانشجوی دانشگاه تهران که بر اثر حمله زورگیران جان باخت، دیروز در روستای درمیان خراسانجنوبی با حضور مردم شیعه و سنی تشییع و به خاک سپرده شد.
نیروهای خودسر
وزیر علوم معتقد است مسائل دانشگاه نباید به خارج از محیط دانشگاه کشیده شود. کسانی که خودسرانه ورود کنند و به بهانه احساس مسئولیت، نقشی ایفا کنند، قطعاً با برخورد قاطع مواجه خواهند شد و مماشاتی نخواهد بود. سیمایی صراف تأکید کردمسئولیت تأمین امنیت بیرون از دانشگاه بر عهده نیروی انتظامی است و تأمین روشنایی نیز به شهرداری و شرکت توانیر محول شده است. حسین سیمایی صراف، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: از ملت شریف ایران، دانشجویان و بطور کلی جامعه علمی و دانشگاهی کشور عذرخواهی میکنم و موضوع را بهطور جدی پیگیری خواهم کرد.
دستگیری دو مظنون به قتل
علی صالحی دادستان تهران با تسلیت به خانواده امیر محمد خالقی درمیان دانشجوی رشته مدیریت کسب و کار دانشگاه تهران که چهارشنبه شب در محلهای نزدیک به کوی دانشگاه تهران توسط سارقان با سلاح سرد به قتل رسید حضور یافت و گفت: متأسفانه هنوز به مرحله کشف این جرم نرسیدهایم. افراد مظنون در این رابطه دستگیر شدند و تحقیقات در این زمینه در حال انجام است.
روایت ماجرا از زبان یک دانشجو
محمدجواد اکبری دانشجوی دانشگاه تهران در گفتوگو با جماران با اشاره به حادثه قتل امیرمحمد خالقی، دانشجوی دانشگاه تهران گفت: پس از تاریکی هوا، درب غربی کوی دانشگاه تهران عملاً قابل تردد نیست. دانشجویان سالهاست که نسبت به عدم امنیت آن منطقه شکایت دارند. ما تقریباً هر هفته با اداره امور خوابگاههای دانشگاه تهران این موضوع را مطرح کردیم و مسئولین قول رفع مشکل را دادند. دو سال پیش نامهای نوشتیم و ساکنین کوی آن را امضا کردند و نامه را تحویل اداره امور خوابگاهها دادیم، اما اتفاقی نیفتاد. موارد متعددی در نزدیکی درب غربی کوی خفتگیری با قمه رخ داده است. از دم درب غربی تا سر کوچه تاریک است. متأسفانه خودروهای دانشجویان که مقابل درب اصلی کوی پارک میشوند نیز امنیت ندارند و ما تقریباً هر شب شاهد سرقت از یکی از خودروهای دانشجویان بودیم.
مداخله لباس شخصیها در تجمع دانشجویان
اکبری با اشاره به تجمع روز جمعه دانشجویان در کوی دانشگاه، گفت: این تجمع از ساعت ۱۴ آغاز شد و دانشجویان در داخل کوی و مقابل درب اصلی تجمع کردند. چند نفر از همکلاسیهای مرحوم خالقی پشت درب منتطر ایستاده بودند تا بتوانند داخل شوند، اما متأسفانه اجازه ورود به آنان داده نمیشد. به علاوه بیرون پر از مأمورین لباسشخصی بود و اطراف نیز یگان ویژه قرار داشت. ناگهان یکی از دانشجویان خانم که بیرون کوی پشت درب قرار داشت، داد زد که آقای لباسشخصیای که کنارش قرار گرفته، بیسیم دارد. آن آقا هم به این خانم لگد زد و او را هل داد و دانشجویان هم از داخل کوی بیرون ریختند و آن آقا را کتک زدند و تشنج ایجاد شد حسینی سرپرست دانشگاه تهران در مورد لباسشخصیها تأیید کردند که این لباسشخصیها هستند که مانع برگزاری مسالمتآمیز اعتراضات میشوند و از کشیده شدن اعتراضات به خارج از دانشگاه نفع میبرند.
واکنش رئیس کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس
علیرضا منادی سفیدان رئیس کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس گفت: کوی امیرآباد یک کوی دانشگاهی است که خوابگاههای دانشجویان دانشگاه تهران عمدتاً در آنجا قرار دارد و با توجه به تذکرات قبلی که درخصوص عدم امنیت کافی آن به مسئولان امر داده شده بود، انتظار میرفت که مسئولان مربوطه نسبت به امنیت این منطقه حساس میشدند تا این مسئله اتفاق نمیافتاد.