در حالی که آزادی بیان و قلم در اصل 24 قانون اساسی به رسمیت شناخته شده و همچنین اصل امر به معروف و نهی از منکر که در اصل هشتم قانون اساسی به آن اشاره و تاکید شده است، وظیفه هر مسلمان نقد، تحلیل، تفسیر مسائل و مشکلات کشور از جمله غرب ستیزی و آمریکا سیتزی است. پرسش این است، اگر مسئولان پیشین یا نمایندگان پیشین مجلس و دیگر مسئولان با بررسی دادهها و بهره گیری از قاعده هزینه-فایده نظرشان این باشد که مذاکره و مصالحه با آمریکا سودش بیشتر از زیانش است، این افراد را باید خائن، احمق، سفیه، بیگانه، کمهوش، مجنون و فاقد شرافت نامید یا افراد خادم و دلسوز به ملک و ملت دانست.
آنچه از زبان انقلابی نماها و تازه به دوران رسیدهها که روز گذشته بیان شد، مصداق ماده 608 قانون مجازاتهای اسلامی است که افرادی که اتهام و تهمت میزنند به شلاق و پرداخت جزای نقدی محکوم میشوند. مشکل این جماعت این است که قانون اساسی را نمیشناسند و علاوه بر آن با قانون مجازاتهای اسلامی و قانون آیین دادرسی یا آشنا نیستند یا آشناییشان اندک است.
مسعود پزشکیان، محمد جواد ظریف، علی عبدالعلی زاده، حمیدرضا حاج بابایی و برخی دیگر از مسئولان بارها گفتهاند که به نفع منافع ملی و مردم است که با آمریکا مذاکره شود.
پرسش، آیا به نظر آقایان این افراد خائن، احمق و ... هستند یا خادم و دلسوز. علاوه بر این افراد تعداد زیادی از نمایندگان پیشین مجلس، معاونین وزرا، سفرا، مدیران و مسئول مطبوعات، روزنامه نگاران، حقوق دانان و ... نظرشان بر مذاکره با ایالات متحده بوده است.
آیا همه این افراد در دایره خائن، احمق، سفیه، بیگانه، کمهوش، مجنون و فاقد شرافت قرار میگیرند؟ البته اینکه سخنان رهبری فصل الخطاب است، حرفی در آن نیست ولی این آقایان جوری به مسئله ورود پیدا کردهاند که باب نقد منصانه را میخواهند ببندند که خطرناک است.
روزنامه ستاره صبح آمادگی دارد با برگزاری میزگرد نظر موافقان و مخالفان مذاکره و عدم مذاکره با آمریکا را با هدف تنویر افکار عمومی برگزار و پوشش دهد.
شریعتمداری: کسانی که به دنبال مذاکره هستند یا احمق هستند یا خائن
مدیرمسئول روزنامه کیهان نوشت: کسانی که این روزها، ساز بدصدای مذاکره با آمریکا را کوک کردهاند و برای آن صفحه سیاه میکنند و گریبان میدرند، یا «احمق» هستند و یا «خائن» و در هر دو حالت، شایستگی حضور در مسئولیتهای کلیدی نظام را ندارند! حسین شریعتمداری، مدیر مسئول کیهان در مطلبی با عنوان «مذاکره با آمریکا حماقت یا خیانت؟!» نوشت: «تجربه میگوید، مذاکره با آمریکا، هوشمندانه، عاقلانه و شرافتمندانه نیست».
ثابتی: کسانی که از مذاکره با آمریکا، دم میزنند نادان، سفیه و بیگانه هستند
ثابتی، نماینده تهران در مجلس و مشاور سعید جلیلی کسانی را که از مذاکره با امریکا دم میزنند نادان خواند.
حسام الدین آشنا در تحلیلی از سخنان رهبر انقلاب نوشت: خوانش دوم: مذاکره با آمریکا (باید) هوشمندانه، عاقلانه و شرافتمندانه (باشد) و تأثیری در رفع مشکلات کشور (داشتهباشد)؛ دلیل؟ تجربه!
امیرحسین ثابتی نیز در جواب این تحلیل نوشت: «خوانش سوم: کسانی که از مذاکره با امریکا دم میزنند نادان، سفیه و بیگانه با شرافت هستند چون مذاکره تأثیری در رفع مشکلات ندارد. دلیل؟ تجربه برجام که دلار ۳ هزار تومانی را ده برابر کرد.
نماینده قم: افرادی که دم از مذاکره میزنند کمهوش، مجنون و فاقد شرافت هستند
محمدمنان رئیسی، نماینده قم خطاب به حامیان مذاکره نوشت: خدمت این قوم مجنون و فاقد شرافت عرض میکنم که بعد از تصریح آقا، اگر دوباره بر شرافت فروشی خود اصرار بورزند دیگر به نطق و یادداشت بسنده نخواهیم کرد! وی، در نوشتاری مجازی افرادی که به زعم او «دم از مذاکره» میزنند را «کمهوش، مجنون و فاقد شرافت» خواند. جریان نفوذ آنقدر فشار را زیاد کرد تا رهبر حکیممان آنچه را که لازم بود علناً و پشت بلندگو اعلام فرمودند.
فؤاد ایزدی: مذاکره با آمریکا دردی را دوا نمیکند
یک کارشناس مسائل بینالملل میگوید مذاکره با تیم حاکم بر کاخ سفید و آمریکا «نه تنها دردی را دوا نمیکند، بلکه ممکن است به دردها و مشکلات کشور نیز بیفزاید». افرادی که صحبت از مذاکره با آمریکا میکنند و بر آن اصرار دارند، به مشکلات اقتصادی کشور اشاره میکنند و اینکه مردم تحت فشار هستند و با مذاکره این امکان فراهم میشود که تحریمها برداشته شود و فضای تنفسی برای کشور بوجود آید، این دوستان توجه نمیکنند که برداشتن تحریمها دست ترامپ نیست و این کنگره آمریکاست که باید در این زمینه همراهی و اقدام عملی کند.
سید حسن خمینی: آیه قرآن میفرماید «اگر دشمنت بالهایش را برای صلح باز کرد، تو هم قبول کن»
سید حسن خمینی در مراسم تجدیدمیثاق فرماندهان ارشد سپاه با امام گفت: در عنوان و آرم سپاه آیهای ثبت شده که نکات بسیار مهمی در آن قرار دارد.
آیه قرآن میفرماید «اگر دشمنت بالهایش را برای صلح باز کرد، تو هم قبول کن». یعنی اصل صلح است و جنگ نیست.
پورمحمدی: قرار نیست جمهوری اسلامی قهر کند
مصطفی پورمحمدی وزیر پیشین کشور: آنچه رهبری فرمودند، جواب دقیقی در مقابل یاوهگوییها، بزرگگوییها، تاختوتازها و قلدرمآبیهای عهدشکن و پیمانشکن فاحش بینالمللی است.
منطق ما سر جای خود است. کسی اشتباه نکند که جمهوری اسلامی قرار است قهر کند یا بگوید صحبت نمیکند.
احمد زیدآبادی: نظام تصمیم گرفته با آمریکا مذاکره نکند
احمد زیدآبادی، روزنامهنگار و فعال سیاسی اصلاحطلب، با انتشار متنی در کانال تلگرامی خود با عنوان «دو سناریوی پس از نفی مذاکره با آمریکا» به دو گزینه احتمالی ایران در صورت مذاکره نکردن با آمریکا پرداخته است. یکی مذاکره با اروپا و دیگری پرداختن به توانایی هستهای.نظام جمهوری اسلامی تصمیم گرفته که با دولت دونالد ترامپ مذاکرۀ رسمی و مستقیم نکند.
ظهرهوند: دولتیها فشار وارد میکنند تا مجوز مذاکرات با آمریکا را از رهبری بگیرند
یک عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی گفت: تجربه چند دهه گذشته نشان داده است که بازتاب کنشگری فعال ایران در عرصه منطقه و بینالملل برای ترویج گفتمان انقلاب اسلامی و عمل به آموزههای قرآنی، تحریم است. ما نباید از شیطان انتظار داشته باشیم که ما را تحریم نکند. کسی که به جنگ شیطان بزرگ میرود، باید انتظار داشته باشد که با فشار و تحریم مواجه شود.
محمد مهاجری: اظهارنظر متفکران را نبندید
محمد مهاجری، فعال سیاسی اصولگرا در حساب توییتری خود نوشت:
سخن رهبری در نظام جمهوری اسلامی فصل الخطاب است و باید اجرا شود. در قضیه مذاکره با امریکا نیز این قاعده جاری است. هیچ مسئولی نباید حرفی بزند که با نظر رهبری زاویه داشته باشد.
اما راه را بر احتجاج متفکران نباید بست. آنچه در ذهن جامعه میگذرد شاید در تصمیمات بعدی بزرگان مؤثر باشد.
عراقچی: هرگز از موضع ضعف پای میز مذاکره نمیرویم
سید عباس عراقچی با بیان اینکه «رفع تحریمها نیازمند مذاکره است، اما نه تحت سیاست فشار حداکثری»، گفت: مذاکره نمیتواند از موضع ضعف صورت بگیرد زیرا دیگر اسمش مذاکره نیست و یک نوع تسلیم است، ما هرگز اینگونه پای میز مذاکره نمیرویم. وزیر خارجه در ششمین سمینار متانول ایران گفت: عبور صحیح از شرایط فعلی نیازمند فهم درست از این موقعیت است. تحریمهای ظالمانهای علیه مردم وضع شده که این تحریمها مانع بزرگی بر سر راه توسعه اقتصادی ایران است.
او افزود: در مقابل این تحریمها دو وظیفه داریم؛ یکی اینکه باید تحریمها را از سر راه برداریم که باید با دیگران مذاکره و تعامل کنیم و دیگر وظیفه این است که باید این تحریمها را بیاثر کنیم که اینجا دیگر خودمان هستیم و باید به خودمان اکتفا کنیم و این وظیفه برای ما اولویت بیشتری دارد. عراقچی با اشاره به اینکه باید تحریمکنندگان را ناامید کرد، عنوان کرد: مأموریت بیاثرسازی تحریمها یک وظیفه عمومی است.
عراقچی با تاکید بر اینکه مذاکره باید هوشمندانه باشد، عنوان کرد: جمهوری اسلامی ایران هرگز مذاکره را ترک نکرده و نمیکند. تجربه برجام نشان داد آمریکا اهل عهد نیست و ایران اجازه تکرار این بدعهدی را نمیدهد. ایران خواهان مذاکره با کشوری نیست که همزمان سند تحریمهای جدید را امضا میکند.