ایرنا: شنبه شب جدیدترین دور اعتراضات در گرجستان به دنبال تصمیم دولت این کشور برای تعلیق مذاکرات الحاق به اتحادیه اروپا کلید خورد.
به گزارش آسوشیتدپرس، ایراکلی کوباخیدزه نخستوزیر گرجستان روز پنجشنبه (هشتم آذر) عضویت در اتحادیه اروپا را به ضرر اقتصاد کشورش دانست، زیرا مستلزم آن است که تفلیس توافقهای روادید آزاد و توافقهای تجاری با برخی کشورها را لغو کند.
این تصمیم از سوی دولت گرجستان ساعاتی پس از آن گرفته شد که پارلمان اروپا قطعنامه غیرالزام آوری را در مخالفت با نتایج انتخابات پارلمانی گرجستان در ۲۶ اکتبر (پنجم آبان) صادر و مدعی «بی نظمیهای قابل توجه» در این انتخابات شد.
این قطعنامه خواستار برگزاری انتخاباتی جدید در یک سال آینده، تحت نظارت بینالمللی و تحریم مقامات گرجستان از جمله کوباخیدزه است.
مخالفان نتایج انتخابات پارلمانی گرجستان تاکنون چندین بار با برگزاری تظاهراتهای گسترده در تفلیس خواستار برگزاری دوباره انتخابات پارلمانی در این کشور شدهاند.
حزب حاکم «رویای گرجی» با کسب حدود ۵۴ درصد از آرا درانتخابات پارلمانی گرجستان (که در روز ۲۶ اکتبر / پنجم آبان برگزار شد) به پیروزی رسید، اما در پی اعتراضات اپوزیسیون به نحوه برگزاری رایگیری و نتایج آن، سالومه زورابیشویلی رئیسجمهور این کشور خواستار تظاهرات مردم در خیابانها شد.
زورابیشویلی رئیسجمهور گرجستان که از متحدان سابق رویای گرجی و منتقد فعلی این حزب است، اعلام کرد که نتایج انتخابات را به رسمیت نمیشناسد.
وی مدعی «عملیات ویژه روسیه» در ارتباط با انتخابات گرجستان شد، اما مشخص نیست که آیا منظور وی از این اظهارات دخالت مستقیم روسیه در انتخابات است یا خیر.
زورابیشویلی از مردم گرجستان خواست که در اعتراض به نتایج انتخابات در تلفیس پایتخت این کشور تظاهرات کرده و به «دنیا اعلام کنند که نتایج این انتخابات را به رسمیت نمیشناسند.»
«ائتلاف تغییر» نیز که متشکل از چهار حزب اپوزیسیون غربگراست، گفت که نتیجه انتخابات را نمیپذیرد. برخی اعضای این ائتلاف خواستار تحریم پارلمان جدید و حضور اعتراضی هواداران خود در خیابانها شدند.