علی صالح آبادی مدیر مسئول روزنامه ستاره صبح در بیان مهمترین چالش های حوزه اطلاع رسانی و رسانه که در پیش روی دولت پزشکیان وجود دارد، به شفقنا رسانه میگوید: به عقیده من برخلاف گذشته، امروز جوامع بشری به دلیل پیشرفت ارتباطات و تأثیرگذاری اطلاع رسانی شبکهای شدهاند و به صورت یک شبکه ملی و جهانی با یکدیگر در ارتباط هستند. کارکرد اطلاع رسانی از زمان انتشار خبر کوانتومی میشود. کوانتوم ذره کوچکی از اتم است ولی وقتی منفجر میشود، یک شهر را ویران میکند. بیشتر از یک دهه است که در کنار دیپلماسی رسمی، دیپلماسی رسانهای وجود دارد. یعنی بسیاری از اهداف دولتها با اطلاع رسانی و فضاسازی شکل میگیرد و به مردم و سایر کشورها القا میشود.
او ادامه میدهد: چالش اطلاع رسانی و ضعف آن در دولت های گذشته از جمله آقای روحانی و آقای رئیسی هم وجود داشت و در دولت پیش رو هم چالش های آینده به انتصابات مربوط به حوزه اطلاع رسانی بستگی دارد. باید دید آیا این افراد از جنس رسانه هستند؟ آن را قبول دارند؟ نگاهشان به رسانه تقویتی است یا مثل گذشته امنیتی ؟و… .
صالح آبادی در بیان روش های رفع این چالشها میگوید: روش حل این چالشها در درجه اول این است که آیا شخص رئیسجمهور به کارکرد رسانه و تأثیرگذاری آن اعتقاد دارد یا خیر؟ آیا میپذیرد که امروز مردم با رسانه زندگی و با آن انتخاب میکنند؟ آیا وزیران دولت به رسانه اعتقاد دارند؟ من معتقدم پاسخ مثبت به این سؤالات میتواند خود به خود بهترین راهکار برای حل چالش های پیش روی حوزه اطلاع رسانی دولت باشد.
با این اوصاف فکر میکنید تیم اطلاع رسانی دولت باید چه ویژگیهایی داشته باشند تا بتوانند چالش های مربوط به حوزه خودش را حل کند؟
مدیر مسئول ستاره صبح پاسخ میدهد: مهمترین ویژگی این تیم؛ داشتن تخصص و دانش لازم، شناخت و قبول رسانه و حمایت از آن، شناخت فرهنگ مکتوب و کارکرد فضای مجازی، باور به کارکرد رسانه و دیپلماسی رسانهای، آزاد گذاشتن رسانه برای تولید محتوای انتقادی و کارشناسانه و… باید باشد. علاوه بر شناخت رسانه این تیم باید رسانه را باور داشته باشد. رسانه های موثر روزانه به تولید اخبار، اطلاعات، گفتوگو، یادداشت و گزارش و … میپردازند. اگر تیم رسانهای دولت هوشمند باشد میتواند از آنها برای برنامه هایش استفاده کند.