از سرمایهگذاری تا ذخیرهسازی
وی افزود: همچنین باید ظرفیت ذخیرهسازی گاز طبیعی را بالا ببریم چراکه در حال حاضر ظرفیت ذخیرهسازی گاز طبیعی در کشور ما نسبت به میانگین جهانی کم است و این موضوع باتوجه به اینکه ناترازی تولید و مصرف در کشور ما فصلی بوده؛ حائز اهمیت است. در خصوص بحث بهینهسازی و کاهش مصرف انرژی توجه ویژه به افزایش راندمان تجهیزات و وسایل گازسوز بسیار حائز اهمیت است . با جلب سرمایهگذاری این امکان را دارند نسبت به تعویض ۲۱ میلیون بخاری گازی گرید F و G در کشور با A اقدام کند.
افزایش تولید بنزین
دبیر کل فدراسیون صنعت نفت خاطرنشان کرد: پالایشگاهها باید به لحاظ کیفی ارتقا پیدا کرده و بهسازی شوند تا بتوانند محصولات باارزشتری را تولید کنند و ظرفیت تولید بنزین کشور افزایش پیدا کند. در حال حاضر ۳۸ درصد تولید پالایشگاههای کشور بنزین است و بخش دیگر خوراک ورودی به پالایشگاه تبدیل به گازوئیل و محصولاتی با ارزش کمتر مثل قیر، وکیومباتوم و نفتکوره میشود که این موضوع مستلزم بهسازی و ارتقای کیفی پالایشگاهها است.
راهکار کاهش مصرف بنزین
وی ادامه داد: همچنین لزوم توجه به تعویض خودروهای فرسوده و واردات خودرو با استاندارد روز و مصرف کمتر مهم است. اگر خودروها بروز شوند و مصرف را با افزایش راندمان کنترل کنند به جای ۱۱۸ میلیون لیتر مصرف روزانه بنزین حداکثر ۶۰ میلیون لیتر مصرف روزانه خواهیم داشت و بخش عمده بنزین تولیدی در پالایشگاههای کشور قابلیت صرفهجویی و صادرات خواهد داشت و این میتواند نیاز ما را به واردات سوخت در فصل زمستان برای تولید برق و همچنین واردات هر گونه سوخت را کاهش دهد، سال گذشته مقدار قابل توجهی سوخت وارد کشور شده که در صورت اصلاح روند تولید پالایشگاهی و همچنین اوضاع خودرو این موضوع قابل حل بود و میتواند ارزآوری هم داشته باشد.
خودروهای فرسوده مقصر مصرف بالای بنزین
به گفته افاضلی؛ روزانه با ناترازی تولید بنزین و مصرف مواجهیم بنابراین توجه ویژه به تعویض خودروهای فرسوده در ناوگان حملونقل عمومی و باری حائز اهمیت است چراکه بخش عمدهای از سوخت مصرفی به دلیل فرسودگی از دست میرود و بخش عمدهای از سوخت خودروهای فرسوده هدر میرود.
توجه به انرژی های تجدیدپذیر
افاضلی ادامه داد: در گزارشهای پژوهشهای مجلس به گسترش استفاده از نیروگاههای تجدیدپذیر خورشیدی و بادی که ظرفیت آن ۱۲۴ گیگاواتی عنوان شده که از این میزان ۷۰ گیگاوات مربوط به انرژی خورشیدی و ۵۰ گیگاوات مربوط به نیروگاههای بادی است، این برنامه موضوعی است که نمیتوان از ظرفیت آن غافل شد، ضمن اینکه دوستدار محیط زیست است، کاهش مصرف آب و کربن را در پی خواهد داشت و در رفع ناترازی گاز هم موثر خواهد بود.