مترجم کتاب «جنگ پنهان اسرائیل در ایران»، با اشاره به اینکه ما به لحاظ جغرافیایی با فلسطین اشغالی هیچ مرز مشترکی نداریم و فاصله زیادی داریم، گفت: اگر قرار باشد ما نیرویی را به آنجا گسیل کنیم، قطعا تدارکات مهم است. ظاهرا کسانی که مسئله را این گونه مینگرند، اصلا درک درستی از اعزام نیروی رزمنده ندارند. نیروی رزنده باید پشتیبانی شود. ما نمیتوانیم در مصر مستقر شویم. مصریها حتی در ارتباط با ابتداییترین اصول انسانی هم کمکاری دارند. بعد اجازه بدهند که نیروهای رزمنده ایرانی از مصر صهیونیستها را هدف بگیرند؟!
عباس سلیمی نمین در گفتوگو با خبرنگار جماران، در خصوص موضوع اعزام نیرو از ایران به غزه، اظهار داشت: در این نوع مباحث قطعا باید این دقت را داشت که ما هرگز تحت تأثیر جوّ و فضا قرار نگیریم؛ داشتن تدبیر و هوشیاری شرط این تقابلها است. از ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی مرزبندی خودمان با نژادپرستان را بیان کردهایم و بر این مرزبندی تأکید داشتهایم؛ که به لحاظ دینی و اعتقادی نمیتوانیم نژادپرستی را به رسمیت بشناسیم.
این پژوهشگر مسائل فلسطین افزود: در طی سالهای بعد از پیروزی انقلاب اسلامی، ما سیاست مشخصی در زمینه مقابله با نژادپرستی بیان کردهایم که به چند عامل مرتبط است. ما به لحاظ جغرافیایی با فلسطین اشغالی هیچ مرز مشترکی نداریم و فاصله زیادی داریم. کسانی که این بحث را مطرح میکنند که ما به غزه برویم، ظاهرا به جغرافیای منطقه هم خیلی اطلاع ندارند. ما هیچ راهی به غزه نداریم؛ باید در خاک مصر و یا سرزمینهای اشغالی مستقر باشیم و راه دیگری به غزه وجود ندارد. راههای آبی کاملا در تسلط صهیونیستها است و میبینید که تا مصریها و صهیونیستها اجازه ندهند، حتی کمکهای بینالمللی هم قادر راهیابی به غزه نیستند.
وی تأکید کرد: اگر قرار باشد ما نیرویی را به آنجا گسیل کنیم، قطعا تدارکات مهم است. ظاهرا کسانی که مسئله را این گونه مینگرند، اصلا درک درستی از اعزام نیروی رزمنده ندارند. نیروی رزنده باید پشتیبانی شود. ما نمیتوانیم در مصر مستقر شویم. مصریها حتی در ارتباط با ابتداییترین اصول انسانی هم کمکاری دارند. بعد اجازه بدهند که نیروهای رزمنده ایرانی از مصر صهیونیستها را هدف بگیرند؟!
سلیمی نمین ادامه داد: سیاست ما هرگز چنین چیزی را اجازه نمیدهد. سیاست ما در برابر صهیونیستها بحث دعوت به مقابله ملت فلسطین، همسایگان فلسطین اشغالی و سایر ملتهای جهان در برابر نژادپرستی است. در این وادی ما منطقی داریم. بحث فلسطین مسئله ما هست اما نمیتوانیم حضور نظامی را مطرح کنیم. حضور نظامی در ارتباط با غزه ناممکن است. حتی راجع به سایر مرزهای فلسطین اشغالی همین طور است.
وی یادآور شد: در زمان حیات امام، وقتی صهیونیستها به لبنان حمله و آنجا را اشغال کردند، عدهای با همین شعار به سوریه و از آنجا به لبنان اعزام شدند. امام وقتی متوجه شدند، دستور دادند همه آنها را برگردانند. استدلال امام در این قضیه قابل تأمل است که ما مسئله تجاوز صدام به ایران را داریم و نباید انحرافی در این سیاست ایجاد کنیم. اما همان زمان امام اجازه دادند که نیروهای مقاومت در آن کشور آموزش داده شوند و در واقع آنها خط مقدم مقابله با صهیونیستها باشند.
مترجم کتاب «جنگ پنهان اسرائیل در ایران»، افزود: به قدری این سیاست مؤثر بود که صهیونیستها بعد از 20 سال اشغال لبنان، خفتبار از این کشور خارج شدند؛ در حالی که میخواستند کاملا لبنان را به سرزمینهای اشغالی ملحق کنند. بنابراین، ما این سیاست تقویت مقاومت در برابر صهیونیستها را تا حالا به خوبی دنبال کردهایم و امروز تحت تأثیر این سیاست میتوانید مقاومت را در مناطق مختلف ببینید.
وی اظهار داشت: سیاست ما در ارتباط با خود فلسطین اشغالی بحث این است که با حضور همه اقشار فلسطینی از ادیان مختلف مسیحی، یهودی و مسلمان، انتخابات در آنجا برگزار شود. یعنی در مناطق اشغالی امکان انتخابات واقعی در مورد نوع دولت فراهم باشد و تعیین کنند که میخواهند فلسطین چگونه اداره شود. قطعا با این سیاست به عمر حاکمیت صهیونیست بر مناطق اشغالی پایان داده میشود. چون بخش قابل توجهی از یهودیان در فلسطین اشغالی با سیاست صهیونیستها مخالف هستند؛ مسلمانان و مسیحیها هم طبعا مخالف هستند. فقط یک قشری از نژادپرستان هستند که در واقع تعداد آنها اقلیت است و اکثریت قطعا با نژادپرستی مخالفت دارند.
سلیمی نمین افزود: این سیاست تا حالا یک روندی را طی کرده که یک منطق دارد و باید به این منطق توجه کرد. ما همواره با این مسئله مواجه هستیم که صهیونیستها میخواهند مسئله مقاومت در برابر خودشان را تبدیل به یک جنگ کشورها کنند. در جای جای کتاب برگمن که من آن را ترجمه کردم و به آن نقد زدم هم کاملا مشخص است صهیونیستها از آمریکاییها انتقاد میکنند که چرا به ایران حمله نمیکنند و چرا با سیاستهای نظامی صهیونیستها در منطقه همراه نمیشوند.
وی ادامه داد:یعنی همواره سیاست صهیونیستها تا حالا این بوده که کشورهای غربی را به یک درگیری نظامی در این بخش مهم و استراتژیک از کره زمین بکشانند. ولی ما به گونهای عمل کردهایم که اسرائیلیها هرگز چنین بهانهای را به دست نیاوردهاند که بتوانند بر اساس آن بهانه غربیها را به وادی جنگ بکشانند. البته همان طوری که آمریکاییها و غربیها به صهیونیستها و نژادپرستان یاری میرسانند، به صراحت گفتهایم که ما هم متقابلا به مقاومت کمک میکنیم. این کار را کردهایم و کمک ما هم بسیار مؤثر و تعیین کننده بوده است.
این پژوهشگر مسائل فلسطین اظهار داشت: ما مسئله را محدود در منطقه حفظ کردهایم، اما به تدریج این مسئله را به افکار عمومی جهان گسترش دادهایم و امروز افکار عمومی جهان، حتی درون آمریکا، اکثریت ضد صهیونیست شدهاند. این دستاورد خیلی بزرگی است. یعنی ما مسئله را از حوزه مقاومت خارج نکردهایم و حفظ مسئله در حوزه مقاومت، کارآمدی سیاست ما را چنین برابر کرده است. در حالی که اگر وارد بحث نظامی مستقیم میشدیم، یک وادی که بهترین گزینه برای صهیونیستها بود را میگشودیم و این اصلا شرط عقل و درک نبود.
وی تأکید کرد: ما باید این درک را داشته باشیم که هرگز وارد میدان دشمن نشویم؛ ببینیم دشمن چه چیزی میخواهد، چه چیزی مطلوب او است و هرگز آن شرایط را برای او فراهم نکنیم. امروز در همه موضعگیریهای سیاسی که میبینید، همواره صهیونیستها انتقاد میکنند که چرا ایران پشت سر قضیه مقاومت است و به غربیها میگویند شما باید ایران را بزنید و آنها هم میگویند که ایران هنوز هیچ نقش نظامی مستقیم در این قضیه ندارد و ما با چه بهانهای میتوانیم ایران را بزنیم؟! چون ایران طبیعتا پشتیبانی افکار عمومی جهان را دارد و وارد جنگ با ایران شدن تبعات بسیار گستردهای برای غرب ایجاد میکند. مگر اینکه یک بهانه درست و حسابی داشته باشند که بتوانند افکار عمومی را با آن توجیه کنند. خوشبختانه ما هوشمندانه عمل کردهایم و این بهانه را دست آنها ندادهایم.
سلیمی نمین افزود: بعضی از دوستان دانشجو یا کسانی که فکر میکنند این طوری خودشان را انقلابیتر نشان میدهند، سخنانی مطرح میکنند که هیچ شرط عقل و فهم مسائل کلان منطقه نیست. اگر مسائل کلان منطقه را خوب درک کرده باشیم، میفهمیم که ایران امروز دارد بهترین سیاست را دنبال میکند و ضمن اینکه بهانهای نمیدهد، ولی با قوت از مقاومت دفاع میکند و این را هم بارها اعلام کرده است.