با توجه به اعتراضات جامعه کارگری در سال گذشته، چه میزان از مطالبات این قشر از این طریق به گوش مسئولان رسید و دولت و مجلس چه برخوردی با خواسته های جامعه کارگری داشتند؟
جامعه کارگری سال سختی را پشت سر گذاشته است. سال 1401 از آغاز برای این صنف با تنش شروع شد. در نیمه سال با پی بردن دولت به خواسته های جامعه کارگری بازنشسته و به رسمیت شناخته شدن این خواسته ها و با حمایت مجلس، توانستیم تا اندازه ای شیرینی سال را بچشیم. اما امسال هم باید گفت کارگران سال سختی را شروع کرده اند. با توجه به سیاست های انقباضی که دولت نشان داده، نارضایتی جامعه کارگری را افزایش داده است. عکس العمل شاغلین جامعه کارگری و بازنشستگان جامعه کارگری بیشتر به این تصمیم دولت مرتبط است. این تصمیم خلاف ماده 41 قانون کار و دو بند آن است که به بحث تورم رسمی بانک مرکزی و مرکز آمار ایران توجه می دهد. تصمیمات دولت در خصوص جامعه کارگری نادیده گرفتن آشکار واقعیات زندگی جامعه کارگری است . از این رو اعتراضات همچنان ادامه دارد.
با توجه به سخنان رهبری در می یابیم که جامعه کارگری از جمله معدود گروه هایی است که اعتراضات اش به رسمیت شناخته شده است؟ با توجه به دفاع رهبری از مطالبه گری این قشر چه پیش بینی برای اینده تجمعات و اعتراضات کارگری دارید؟
دیدیم که رهبری به این حوزه ورود کردند و سخنان ایشان حاکی از این بود که دولت به جامعه کارگری توجه کند. نگاه ایشان به اعتراضات جامعه کارگری و مطالبات صنفی، نگاهی واقع نگر و منصفانه است. زیرا به واقع اعتراضات کارگران جامعه مطالباتی از جمله مساله عدم دریافت حقوق و عدم افزایش حقوق مناسب و عدم واگذاری شرکت ها به بخش خصوصی رانت خوار را در بر می گیرد. توجه و رسیدگی به مطالبات جامعه کارگری نه تنها به ضرر نظام نیست بلکه به نفع نظام است. رهبری روز گذشته هوشیاری جامعه کارگری را ستودند که مرزبندی خود با خارج نشینان را رعایت کردند. آنچه که رهبری در سخنان خود به آن ها اشاره داشتند مسیر احقاق حق کارگران را هموار کرد. ایشان ارتقا زندگی کارگر و تمرکز بر روی اطمینان خاطر کارگر، هم به لحاظ امنیت شغلی و هم به لحاظ چرخیدن راحت تر چرخ زندگی کارگر را مورد توجه قرار دادند و از منظر ارتقای سطح زندگی کارگر به مساله افزایش کیفیت و افزایش میزان تولید توجه کردند. رهبری با تاکید می گویند هر تلاشی که برای ارتقای زندگی کارگران انجام می دهید هزینه نیست. سرمایه گذاری برای سود بیشتر است. رهبر انقلاب تولید را ستون کشور می داند و کارگر را ستون فقرات تولید معرفی می کند. چه تشبیهی زیباتر از این، چه حرفی بهتر از این می تواند جایگاه کارگر را به مسئولان نظام متذکر شود؟! حرفهای رهبری حجت را بر مسئولان تمام می کند. اطمینان یافتن جامعه کارگری از وضعیت معیشتی خود ارتباطی مستقیم با کیفیت و میزان تولید دارد. با علم به این مساله چرا باید در برابر مطالبات به حق جامعه کارگری گارد بسته باشد؟!
رهبر انقلاب به مرزبندی در اعتراضات کارگری اشاره کردند. جامعه کارگری چگونه می تواند ضمن حفظ این مرزبندی همچنان پیگیر مطالبات خود باشد؟
سخنان امروز رهبری همان حرف هایی است که کارگران می زنند. جامعه کارگری با اجتماعات و اعتراضات صنفی مسالمت آمیز خواسته های خود را از نیات شوم بدخواهان تمیز می دهد و به سو استفاده کنندگان اجازه بهره برداری نمی دهد. جامعه کارگری حرکات صنفی دارد. کسی نمی تواند این حرکات صنفی را به مسائل سیاسی آلوده کند. آمیخته شدن مطالبات صنفی کارگران با مسائل سیاسی اگرچه برای عده ای آورده های سیاسی دارد و منجر می شود قد بکشند و در شبکه های خارجی مشهور شوند، آن ها با منحرف کردن مسیر مطالبات به حق جامعه کارگری، آنان را از رسیدن به حق و حقوق خود باز می دارد. خطاب ما به مسئولین این است که وقتی توجهی به جایگاه کارگر در جامعه و در امر تولید نمی کنید، پس اجازه بدهد مطالبات جامعه کارگری همچنان مطرح شود. این مطالبات در قالب شعار به مناسب های مختلفی از جمله روزهای ملی مرتبط مطرح می شود. 11 اردیبهشت روزی است که مطالبات کارگران در این روز طرح می شود. دیدیم که رهبری جانب مطالبات کارگران ایستاده اند. اشاره رهبری به مرزبندی هوشمندانه جامعه کارگری با دشمن نشان می دهد که مطالبات این صنف قانونی است و می تواند تا حصول نتیجه ادامه داشته باشد. آقایان نباید مانع مطرح شدن مطالبات کارگران شوند. بحث های صنفی همچنان وجود دارد. وقتی افزایش دستمزد را 21% اعلام می کنید ولی در قیمت گذاری اول سال خودرو 47% و برای لبنیات 40% و برای حمل و نقل 100% افزایش می دهید، طبیعی است که قشر زحمتکش کارگر زبان به اعتراض می گشاید. حرف جماعت زحمتکش درست است. اگر نمی خواهید اعتراض کارگر را بشنوید، اول زندگی اش را ببینید بعد تصمیم بگیرید. ما از نسبت تورم و قدرت خرید حرف می زنیم.
حرف رهبری این است که مسئولان دولت را متوجه این نکته کنند که سهم نیروی کار از تولید چقدر است؟ و به آن ها یادآور شود که سهم واقعی کارگر را به او پرداخت کنید. سخنان رهبری با صراحت از مواضع جامعه کارگری دفاع می کند. شنیدن این سخنان برای ما مسرت بخش بود.