ستاره صبح/مصطفی فروغی:نام حسن روحانی زمانی بر سر زبان ها افتاد که در سال 1356 در مسجد ارگ سخنان تندی علیه رژیم پهلوی ایراد کرد و به آیت الله خمینی که در تبعید بود برای اولین بار عنوان امام داد.پس از پیروزی انقلاب او پنج دوره نماینده مجلس و همزمان در کنار هاشمی رفسنجانی فرمانده جنگ به اداره جنگ کمک می کرد.به دلیل آشنایی عمیق وی به سمائل امنیتی او در دولت های هاشمی و خاتمی دبیر شورای عالی امنیت ملی بود.روحانی در انتخابات ریاست جمهوری سال های 92 و 96 کاندیدا شد و هشت سال رئیس جمهور بود.استراتژی دولت های روحانی مشابه دولت های خاتمی تنش زدایی در روابط خارجی و عادی سازی رابطه با غرب بود.در دولت او بود که مذاکرات مستقیم بین ایران و آمریکا حاکم شد و نتیجه اش توافقنامه برجام شد که دستاورد بزرگ به شمار می رود.روحانی در تازه ترین اظهار نظر درباره اوضاع کشور خواستار برگزاری همه پرسی در سه موضوع سیاست خارجی،سیاست داخلی و اقتصاد شده است.
رییس جمهوری پیشین ایران با شیرین ندانستن رخدادهای سالی که پشت سر گذاشتیم، سال جدید را سال «امتحان نظام در انتخابات اسفند ماه» توصیف کرد و گفت: چشم دنیا به انتخابات اسفندماه است تا ببینند و ببینیم سالم و رقابتی و آزاد برگزار خواهد شد یا نه. زمان برگزاری انتخابات اسفند ۱۴۰۲ است، اما لوازم آن را باید زودتر فراهم کرد هر چند که به جز انتخابات مجلس، با اجرای اصل ۵۹ هم میتوان مستقیما به نظر مردم مراجعه کرد. نمیشود که عددِ تفسیر از یک کلمۀ واحد (نظارت) در یک جا (انتخابات) ۱۰۰ باشد و به صدا و سیما که برسد صفر. در حالی که در قانون اساسی هم از نظارت بر انتخابات سخن به میان آمده و هم نظارت بر صدا و سیما.
حسن روحانی که در دیدار نوروزی با مدیران ارشد دولت خود در سالهای ۹۲ تا ۱۴۰۰ سخن میگفت ادعای ارتباط نداشتن سیاست خارجی با اقتصاد و معیشت مردم را «بیاساس» دانست و گفت: دیدید که تا اسم عباس عراقچی که آمد از قیمت دلار دو هزار تومان کم شد و به طعنه افزود: لابد اگر آقای ظریف میرفت ۵ هزار تومان کم میشد! هنگامی که یکی از حاضران به مزاح یادآور شد «و اگر خود شما ۱۰ هزار تومان» بلافاصله پاسخ داد: دکتر ظریف هم از طرف ما میرفت.
*استقبال از شعار سال
رییس جمهوری پیشین ایران با استقبال از شعار سال (مهار تورم و رشد تولید) از منظر آن که بخشی از تحول به مثابه خواست عمومی را بازمی تاباند، تحقق این امر را منوط به تحول در سیاست خارجی و داخلی دانست و در عین حال گفت: این امر - کاهش تورم- شدنی است کما این که دو بار در تاریخ جمهوری اسلامی تجربه شده و مردم ثمرات آن را چشیدهاند. نوبت اول و در سالهای ۸۲ و ۸۳ و ۸۴ (در دولت دوم خاتمی) و نوبت دوم در زمستان ۹۴ (با شروع برجام) و در ادامه درسالهای ۹۵ و ۹۶ و بهار ۹۷ (قبل از خروج ترامپ از برجام). او همچنین اضافه کرد در آن دو سال و نیم (زمستان ۹۴، سالهای ۹۵ و ۹۶ و بهار ۹۷) نه تنها شاهد کاهش تورم بودیم که تک رقمی هم شد و حتی نرخ ۷ درصد را هم شاهد بودیم و در سال ۹۵ رشد اقتصادی نیز به چنان حدی رسید که از آن به عنوان بالاترین رشد اقتصادی در جهان یاد شد. (اشارۀ او به خاطر آن بود که با اجرایی شدن برجام محدودیت در فروش و صادرات نفت خام به میزان زیادی برداشته شد.)
*همه پرسی
حسن روحانی به اشارات انتخاباتی بسنده نکرد و راه حل اصلی مشکلات با هدف تحول را اجرای اصل ۵۹ قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران (برگزاری همهپرسی و مراجعه به آرای عمومی) ذکر کرد و گفت: هر چند سؤالات مردم متعدد است، اما در این همهپرسی میتوان سه پرسش اساسی در سه زمینۀ سیاست خارجی، سیاست داخلی و اقتصاد را با مردم در میان نهاد.
رییس جمهوری پیشین ایران گفت: حفظ جمهوریت نظام در گرو برگزاری انتخابات آزاد است و حفظ اسلامیت هم منوط به اخلاق و هر چند اصول و فروع دین همه مهم و محترم است، اما حفظ اسلامیت نظام در گرو اخلاق است حال آنکه میبینیم روزنامهای اگر هر روز توهین نکند و تهمت وارد نسازد شب سر بر بالین نمیگذارد.
منبع:سایت رسمی حسن روحانی