لوگو
1405 چهارشنبه 22 مهر
  • صفحه نخست
  • سیاست
  • سخن‌گاه
  • اقتصاد
  • شهروند
  • بین الملل
  • فرهنگ و هنر
  • سلامت
  • علم و فناوری
  • ورزش
  • خواندنی‌ها
  • آرشیو روزنامه
1401/11/25 - شماره 1984
نسخه چاپی

نظرات رئیس کل پیشین بانک مرکزی را جدی بگیرید و به آن عمل کنید

 

هادی حق شناس، اقتصاددان

 

اشکالی که می توان در سپهر سیاسی ایران به آن اشاره کرد این است که احزاب کارکرد واقعی ندارند. احزاب در موسم انتخابات به عرصه ورود می کنند و معمولا بعد از این تا انتخابات بعدی کاری با احزاب نداریم.

اما در کشور های توسعه یافته اینچنین نیست و حزب پیروز در انتخابات حزب رقیب را به رسمیت می شناسد و حزب رقیب کارکرد دولت را مورد نقد قرار می دهد و رقابت بین دو حزب از منظر افزایش شفافیت و کارآمدی برای کشور ها مفید است.

متاسفانه در کشور نقد سهم کارشناسان است و این طیف بدون هیچ وابستگی حزبی و به این کار مبادرت می کنند. در صورتی که اگر می خواهیم نقد اثر گذار و مطالبه محور باشد باید وظیفه نقادی را بر دوش حزب گذاشت.

آقای همتی اقتصاددانی است که امروز یک تنه وظیفه نقد دولت را عهده دار شده ولی چون حزبی از وی پشتیبانی نمی کند و فعالیت احزاب هم محدود است و در وضعیت انفعال به سر می برند. نقد های ایشان جز در رسانه ها مورد توجه قرار نمی گیرد.

آقای همتی در دولت قبل رئیس کل بانک مرکزی و کاندیدای ریاست جمهوری سیزدهم هم بود.او شخصیتی شناخته شده است و آنچه در فضای مجازی منتشر می کند دیده می شود.

اطلاعاتی که اقای همتی منتشر می کند مستند است و از تارنمای بانک مرکزی برمیدارد. چه در خصوص پایه پولی و چه در مورد رشد نقدینگی و چه در مورد قیمت دلار وقتی آمار و اطلاعاتی می دهد، این داده ها مستند و قابل اتکا هستند.

ضمن اینکه ایشان با توجه به تجربه ای که در بانک مرکزی داشتند مواردی که بیان می کنند صاحب نظر هستند.

اینکه آقای همتی در دوره بعدی انتخابات ریاست جمهوری کاندید می شود یا نه مهم نیست، آنچه اهمیت دارد صحت تحلیل ها و نظر ایشان است که همانطور که گفته شد نقد او به دولت مستند، واقعی و متکی بر آمار و ارقام درست بوده است.

نقد وی به 1+4 یا همان پنج نفر به این منظور است که این آقایان ادعا داشتند می توان بدون برجام کشور را اداره کرد و معتقد بودند مشکل اصلی کشور سوء مدیریت است و بخش کوچکی از مشکلات کشور که آن را کمتر از 20% می دانستند با برجام ارتباط دارد، امروز نقد اقای همتی به این مساله اشاره دارد. ایشان می خواهد بگوید عدم احیای برجام چه خسارت مادی بزرگی بر اقتصاد ایران وارد کرده است.

در چند مورد پاسخ روابط عمومی بانک مرکزی نشان داده که دولت هم نقد ایشان را می شنود و در شرایط مختلفی پاسخ می دهد.

برایند کلی آنچه اهمیت دارد این است که دولت ها باید بدانند عملکرد آن ها زیر ذره بین است و نقد ها هم به نفع کشور و مردم است.

 

Facebook Twitter Linkedin Whatsapp Pinterest Email

دیدگاه شما

دیدگاه شما پس از بررسی منتشر خواهد شد. نظراتی که حاوی توهین یا الفاظ نامناسب باشند، حذف می‌شوند.

تیتر خبرهای این صفحه

  • دلایل بدهی دولت به بانک مرکزی/استقراض غیر مستقیم ، شفاف نیست / بدهی دولت به بانک ها در 18 ماه گذشته افزایش یافته است
  • قیمت ارز و کاهش ارزش پول ملی دلیل جذابیت بازار مسکن شده است
  • انتشار فهرست اموال مشمول مولدسازی
  • تخریب بافت تاریخی شیراز را متوقف کنید
  • محمدرضا فرزین : کاهش قیمت دلار در راه است/عبدالناصر همتی: ارزش پول ملی از خرداد 1400 تا کنون نصف شده است
  • اما و اگرها درباره «شیء» های پرنده
  • سیاست خارجی چین غیر منسجم و دارای نوسان است/ چین به اقتصاد نگاه فراسیاسی دارد زیرا برنامه ریزی کرده تا در 10 سال آینده به قدرت اول اقتصادی در جهان تبدیل شود
  • نظرات رئیس کل پیشین بانک مرکزی را جدی بگیرید و به آن عمل کنید
  • اقدامات پیدا و پنهان آمریکا علیه ایران
  • جزییات تازه از طرح مجلس برای مقابله با بی‌حجابی/ فریز شدن کارت ملی؛ محرومیت یک ماه از خدمات اجتماعی
  • 8 زلزله مرگبار جهان از سال ۲۰۰۰ تاکنون
  • خبر ورزشی
لوگو
  • درباره ما
  • تماس با ما
  • همکاری با ما
  • تعرفه آگهی
  • نمایندگی‌ها
  • شناسنامه
  • مرامنامه
  • آرشیو
  • RSS

1401© :: کلیه حقوق قانونی این سایت متعلق به روزنامه ستاره صبح بوده و استفاده از مطالب آن با ذکر منبع بلا مانع است.