علی صالحآبادی – مدیرمسئول
هفته گذشته روزنامه اصولگرای «فرهیختگان» که وابسته به دانشگاه آزاد است، نوشت: «کسانی، ذیل عناوین مقدس و محترمی مثل مقاومت و ولایتپذیری، روی دیگر سکه ایران اینترنشنال و همه لاتولوتهای این قبیله هستند.»
این نوشته نظر نویسنده را به خود جلب کرد. ماجرا ازاینقرار است که مشاهدات میدانی و غیره نشان میدهد که افرادی که شعارهای تند میدهند و به اینوآن میتازند و بعضاً با انگیزه خاص هر حرفی که میخواهند را میزنند، احتمالاً به نوشته روزنامه فرهیختگان «جوفروشان گندم نما» هستند و با طرح برخی مسائل غیرمتعارف به دنبال اهداف خود هستند نه خیر و صلاح مردم که به چند نمونه آن در ادامه اشاره میشود.
1-سید احمد علم الهدی معترضان را بزغاله و گوساله نامید. این در حالی است که در اصل 27 قانون اساسی اعتراض به رسمیت شناخته شده است.
2-محمدحاجی ابوالقاسم دولابی عضو مجلس خبرگان رهبری در گفتگو با خبرآنلاین گفت: «مشخص است که مطالبه این نوجوانان چیست. مطالبه این نفرات حیوانی است. مطالبه برهنگی زن و شهوترانی در جامعه که مطالبه انسانی نیست.»
باید دانست که انسان، انسان است و حیوان هم حیوان. حقوق انسان ایرانی در قانون اساسی به رسمیت شناخته شده است؛ پرسش این است که چطور میتوانیم برخی افراد را حیوان بنامیم؟
3-غلامرضا مصباحی مقدم عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در گفتگو با جماران گفت: «متأسفانه نسل جوان ما در شرایطی است که برای خود آیندهای نمیبیند. اگر بنا باشد خداینکرده نسل جوان ما به همین شکل ناامید باقی بماند، بهصورت منفی در آینده کشور تأثیرگذار خواهد بود.»
پرسش این است که چرا جوانان به چنین وضعی افتادهاند و نقش شما که پیشازاین نماینده مجلس بودید و اکنون در مجمع تشخیص مصلحت نظام هستید در شکلگیری ناامیدی جوانان چیست؟ به جوانان پاسخ دهید.
4- روزنامه کیهان 18 مهر 1400 نوشته بود: «برجام جسد متعفن است و این دولت مثل دولت قبلی همه چیز را به برجام گره نزده است.» پرسش این است که اگر اینچنین است چرا حاکمیت یکدست در 16 ماه گذشته به دنبال احیای برجام بوده و هست؟ آیا میتوان برجامی را که در سالهای 94، 95 و 96 باعث رشد اقتصادی 12 درصدی و تورم یک رقمی شد را جسد متعفن نامید؟
5-سعید جلیلی مذاکرهکننده ارشد ایران در دوره احمدینژاد که حدود 10 دور مذاکرات بیحاصل با غرب انجام داد، پنجشنبه گذشته گفت: «ما اصلاً ذیل فصل هفتم منشور ملل متحد نبودیم که بخواهیم از آن بیرون بیاییم. دستاورد موهوم ساختند.»
قدیمیها میگفتند دیوار حاشا بلند است! اگر ذیل فصل هفتم نبودیم، چرا هفت قطعنامه 1929، 1887، 1835، 1803، 1747، 1737، 1696 یکی پس از دیگری با تأیید روسیه و چین در شورای امنیت علیه ما تصویب شد و اقتصاد و زندگی مردم را تحت تأثیر قرار داد؟
6- تعدادی از نمایندگان مجلس در 19 اردیبهشت 1397 برجام را که یک دستاورد ملی و بینالمللی برای کشور محسوب میشود و فریاد اسرائیل، تندروهای آمریکایی و عربستانی را درآورده بود، در صحن علنی مجلس به آتش کشیدند.
7-سید محمدمهدی میرباقری عضو مجلس خبرگان رهبری در 2 دی 1401 گفت: «ما در مرحله تدوین قانون جدید برای جهان هستیم.» (خبرگزاری فارس)
در اینجا باید گفت نوشتن برنامه برای جهان پیش کش؛ لازم است نخست برای ایرانیها برنامه بنویسید و بعد به سراغ دنیا بروید؛ متأسفانه مردم اکنون تورم 40 درصدی را تجربه میکنند و میانگین قیمت هر متر مسکن در تهران به مرز 50 میلیون تومان رسیده است! برای حل این مشکلات برنامهریزی کنید نه برای جهان.
8-مصطفی میرسلیم نماینده تهران اخیراً پیشنهاد عجیبی داده و گفته است: «به نظر بنده فاصله بین دستگیری عوامل ناآرامیها تا اعدام آنها بسیار زیاد است و باید در فاصله ۵ یا ۱۰ روز بعد از دستگیری اعدام شوند.» (خبرگزاری خبرآنلاین)
این اظهارنظر در حالی از زبان یک قانونگذار مطرح میشود که طبق قانون متهم پس از دستگیری، محاکمه و صدور رأی بدوی، 20 روز مهلت دارد تا به رأی صادره اعتراض کند.
9-حمید رسائی نماینده پیشین مجلس در واکنش به دختران و زنان معترض نسبت زشت و ناروایی بهکاربرده که نویسنده به دلیل اشاعه فحشا از ذکر آن خودداری میکند.
10-علیرضا زاکانی شهردار تهران شنبه گذشته درحالیکه آلودگی هوا در وضعیت قرمز بود و نفس مردم تهران از این وضعیت بند آمده بود، یک توصیه دلاری داشت و از مردم خواست سراغ خرید دلار نروند! وی پیشازاین هم گفته بود که 20 درصد مشکلات مردم به دلیل تحریم است و 80 درصد دیگر مربوط به بیعرضگی، بیفکری و بیمسئولیتی است. گفتنی است که وی دانشآموخته رشته پزشکی هستهای است که ارتباطی با مدیریت شهری ندارد.
مسئولان و تریبونداران بهجای اینکه به فکر حل مشکلات مردم باشند و پاسخ دهند که چرا قیمت دلار که 30 مرداد 1370 حدود 142 تومان بود، در این دوره که مجلس و دولت در دستان اصولگرایان است رکورد زده و به بالاتر از 40 هزار تومان رسیده است، اینگونه سخن میگویند.
دولتهای هوشمند وقتی با بحران مواجه میشوند، در گام نخست بهصورت پیدا و پنهان به دنبال ریشهیابی میروند و در گام دوم با ناراضیان مذاکره، گفتگو و مفاهمه میکنند و امتیاز میدهند و امتیاز میگیرند و در نهایت از بحران عبور میکنند. گام مهمتر اینکه در قالب یک برنامه تلاش میکنند تا مشکلات را از سر راه مردم بردارند و مطالبات آنها را برآورده کنند. متأسفانه در رفتار و گفتار مسئولان اجرایی و قانونگذاران، نشانهای از چنین رویکردی دیده نمیشود. به عقیده نویسنده وقتی بحرانها از سر راه مردم برداشته نشوند، به گفته نماینده چابهار فاجعه به بار خواهد آمد.
لازم است آقایانی که چنین حرفهایی میزنند، بدانند چه بر سر کشور و سفره مردم آمده است. دراینارتباط نویسنده پیشنهاد میکند گزارش اتاق بازرگانی تهران را که در همین شماره ستاره صبح چاپ شده و در آن آمده است که در 10 سال گذشته قدرت خرید ایرانیان نصف شده است را بخوانند و پاسخ آن را برای روزنامه ارسال کنند تا منتشر شود.