هیئت تحریریه
27 اکتبر 2022
تارنمای کار دل
برگردان و تنظیم علیاصغر شهدی
[email protected]
حمله تروریستی به حرم شاهچراغ چند ساعت پس از درگیری با معترضان در زادگاه مرحوم مهسا امینی رخ داد. مرگ او باعث ناآرامیهای اخیر شده است.
افراد (یا فرد) مسلح در روز چهارشنبه 4 آبان ماه (26 اکتبر 2022) به یک مکان مقدس شیعیان در ایران حمله کردند و 15 نفر را کشتند. در میان کشتهشدگان این حمله دو کودک نیز دیده میشود. زخمی شدن دهها نفر در این حمله در حالی صورت گرفت که معترضان در سایر نقاط ایران چهلمین روز مرگ مهسا امینی را به سوگ نشسته بودند.
به گزارش رویترز، گروه تروریستی داعش مسئولیت این حمله را بر عهده گرفت. این گروه با انتشار بیانیهای اعلام کرد یکی از اعضای آن مسئول هدف قرار دادن «گروههای کفار ضد سنی» در حرم شاهچراغ با مسلسل بوده است.
سی ان ان هم گزارش داد که مهاجمان تروریست، ابتدا خادمان، نگهبانان و سپس جماعت درون حرم را هدف قرار دادند. شاهدان عینی از شنیدن صدای فریادهای بلند در حرم هنگام اذان و مشاهده مهاجمان با شلیک چندین گلوله به سمت افراد داخل حرم گزارش کردند. به گزارش بیبیسی، آنتونیو گوترش، دبیر کل سازمان ملل حمله هدفمند به این مکان مذهبی را «شنیع» خواند.
به گزارش الجزیره، حمله تروریستی روز چهارشنبه به حرم شاهچراغ در حالی صورت گرفت که اعتراضات در ایران برای مرگ مهسا امینی، دختر 22 ساله در بازداشت گشت ارشاد، همچنان ادامه دارد.
ابراهیم رئیسی، رئیسجمهور ایران، متعهد به دادن «پاسخ کوبنده» به مسئولان حمله تروریستی به حرم شاهچراغ در شهر شیراز در 4 آبان شده است. این اقدام شرورانه بیپاسخ نخواهد ماند. رهبر ایران دراینباره گفتند: «نیروهای امنیتی و انتظامی کشور پاسخ قاطع به معماران و عوامل آن خواهند داد.»
به گزارش رسانه دولتی ایران، مهاجم یک تبعه خارجی است. فرمانده انتظامی استان فارس گفت: «تروریست یادشده بعد از ورود به حرم بیرویه به سوی نمازگزاران ازجمله زنان و کودکان تیراندازی کرد.»
حسین امیر عبداللهیان، وزیر امور خارجه در بیانیهای پسازاین حمله گفت: «قطعاً اجازه نمیدهیم امنیت و منافع ملی ایران توسط تروریستها و مداخلهگران خارجی که مدعی دفاع از حقوق بشر هستند، بازیچه شود.»
اطلاعات موثقی وجود دارد مبنی بر اینکه دشمنان برای ناامن کردن ایران یک پروژه چند لایه طراحی کردهاند.
احمد وحیدی وزیر کشور ایران نیز گفته که حمله تروریستی شیراز ماهیت پیچیده توطئههای دشمن را برملا کرد.
ایران نزدیک به یک ماه است که درگیر تظاهرات اعتراضی است که با مرگ مهسا امینی آغاز شد. خبرگزاری ایسنا، وقوع درگیری در سقز را تأیید کرد و گفت: «تعداد محدودی از حاضران در مراسم یادبود مهسا امینی در حومه سقز با نیروهای انتظامی درگیر و متفرق شدند.»
بیش از 300 نفر در ارتباط با ناآرامیهای تهران متهم شدهاند. مقامات در 2 آبان (24 اکتبر) اعلام کردند که چهار نفر از آنها حتی ممکن است با مجازات اعدام روبرو شوند.
به گزارش میزان، پدر مهسا امینی ماه گذشته در گفتوگو با تسنیم گفت که خانوادهاش میخواهند «از عاملان این حادثه درملأعام بازجویی شود و به سزای اعمالشان برسند.» امجد امینی در ادامه با انتقاد از کسانی که «به دنبال سوءاستفاده از موضوع مرگ مهسا هستند»، گفت: «این خانواده ارتباطی با گروههای خشن ندارند.»
گروه اصلاحطلب نیز اعتراضهای خشونتآمیز را محکوم کردهاند.