مرگ های کرونایی در مرز 200 فوتی
مرکز روابط عمومی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اعلام کرد: در ۲۴ ساعت منتهی به ظهرروز گذشته، ۱۹۱ بیمار کووید ۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جانباختگان این بیماری به ۱۳۴ هزار و ۷۹۸ نفر رسید.
به گزارش روز شنبه ایرنا از وبدا، بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۱۲ هزار و ۵۸ بیمار جدید مبتلا به کووید ۱۹ در کشور شناسایی شد که دو هزار و ۶۲ نفر از آنها بستری شدند. مجموع بیماران کووید ۱۹ در کشور به ۶ میلیون و ۹۲۵ هزار و ۴۸۵ نفر رسید.
۶۲ میلیون و ۳۷ هزار و ۱۵۴ نفر دُز اول، ۵۵ میلیون و ۴۲ هزار و ۳۹۰ نفر دُز دوم و ۲۲ میلیون و ۶۸ هزار و ۱۱۴ نفر، دُز سوم واکسن کرونا را تزریق کردهاند و مجموع واکسنهای تزریقشده در کشور به ۱۳۹ میلیون و ۱۴۷ هزار و ۶۵۸ دُز رسید و در شبانهروز گذشته ۲۶۴ هزار و ۵۴۷ دُز واکسن کرونا در کشور تزریقشده است.
اکنون ۳۳۷ شهرستان در وضعیت قرمز، ۶۴ شهرستان در وضعیت نارنجی، ۴۷ شهرستان در وضعیت زرد و ۰ شهرستان در وضعیت آبی قرار دارند.
مصوبات جدید ستاد ملی مقابله با کرونا
به گزارش ایسنا، دکتر عباس شیر اوژن درصفحه توییتر خود آخرین مصوبات ستاد ملی کرونا در تاریخ ۳۰ بهمنماه را اعلام کرد.
۱. تعطیلی مهدکودکها در شهرهای قرمز به مدت یک هفته دیگر
۲. دور کاری مادران شاغل دارای فرزند زیر ۶ سال به مدت یک هفته دیگر
۳. تأکید مجدد بر تصمیمگیری ستاد کرونای استانها در خصوص «حضوری یا غیرحضوری» بودن آموزش مدارس و دانشگاههای آن منطقه، بر اساس میزان شیوع بیماری در میان دانش آموزان و دانشجویان
۴. نظارت بر رعایت جدیتر شیوهنامههای بهداشتی توسط اصناف و وسایل نقلیه عمومی به خصوص مترو و ایرلاینها
۵. کنترل جدیتر اجتماعات بر اساس محدودیتهای تصویبشده درگذشته (اجتماعات فرهنگی اجتماعی مذهبی در حد ۲۰ درصد ظرفیت فضا و جلسات اداری حداکثر ۳۰ نفره و هر دو به مدت حداکثر ۹۰ دقیقه) و تمدید یکهفتهای آن محدودیتها
۶. در مورد کارکنان ادارات تأکید میشود که کارکنان گرامی باید واکسیناسیون را انجام دهند یا هر ۱۵ روز یکبار تست منفیPCR ارائه دهند.
مرگ کرونایی نداشته باشیم
عضو کمیته علمی ستاد ملی مدیریت کرونا ضمن تشریح مدیریت کرونا در کشور از ابتدا تاکنون، سه راهبرد را از ارکان اصلی مدیریت بیماری میداند و میگوید: پیشنهادم این است که تا دیر نشده از تجربه کرونا استفاده کنند و یکبار اقتدار کشور را برای کنترل یک بیماری به شکل هوشمند مبتنی بر فناوری شکل دهند؛ در وهله دوم به واکسن سازها بگویند یک سال واکسن ذخیره کنند و در وهله سوم بر گسترش واکسیناسیون با ابزار جریمه و... اصرار کنند؛ وگرنه سایر موارد جواب نمیدهد.
اولین اولویت ما باید این باشد که مرگ ناشی از کرونا نداشته باشیم.
دکتر مصطفی قانعی در گفتوگو با ایسنا گفت: ۵۰ درصد مبتلایان امیکرون فاقد علامت هستند و این فرد هرروز در جامعه است. فردی که فاقد علامت است که تست نمیدهد. آمار بستری نشانهای از موارد سرپایی است. مدیریت ویروس در ایران شدنی نیست.
الآن در چین اگر یک نفر در یک محله مبتلا شود کل محله باید تست بدهند اما آیا چنین کاری در توان ما هست؟
پولداریم این تعداد تست انجام دهیم که در اختیار سامانه ایران من قرار دهیم که فلان جا بسته شود؟
مگر میتوانیم درِ خانه فرد مبتلا را جوش دهیم که از خانه خارج نشود؟
اقتدار و حمایت از افراد مهم است. شما نمیتوانید در معادله چند مجهولی بگویید جواب را به دست آوردم و سپس پاسخ قانعکننده نداشته باشید.
وقتی میگویی جایی بسته شود از تو میپرسند خب بدهی بانکی را چه میکنی؟
اگر قوه قضائیه اقدام کرد چه کسی از فرد حمایت میکند؟ حاکمیت باید برای هر مشکلی پاسخ داشته باشد.
قانعی همچنین در پاسخ به ایسنا درباره معیارهای رنگبندی کرونایی شهرها نیز میگوید: در مورد اعلام رنگبندیها بر اساس ابتلا پیشنهاد این بود که بر این اساس ۴ هفته کشور را تعطیل کنیم، آیا این کار انجام میشد؟ نه قطعاً. این پیشنهاد زمانی مطرح شد که تازه سه مورد امیکرون در کشور شناساییشده بود ولی این اقدام امکانپذیر نبود.
همه چیز باید در کنار هم باشد. انجام تست وسیع، لاک داون در مراحل اول و قرنطینه هوشمند باید در کنار هم باشند. نمیتوان گفت فقط همهجا بسته شود.
ما برای این صحبتها هنوز پاسخی نداریم. مگر شهری که قرمز میشود الزامات شهر قرمز در آن اجرا میشود؟ خب رنگ بگذاریم ولی الزامات رعایت نکنیم چه فایدهای دارد؟ چند نفر واکسن نزده یا رعایت نکنند پروتکلها جریمه شدند؟
اینها نکاتی است که باید در کنار سامانه بیاید. ستاد ملی زمانی رشد میکند که دادهها اعلام شود.