فرمانده نیروی انتظامی درباره فیلم منتشرشده از بازداشت یک خانم گفت: این موضوع توسط بازرسی پلیس در حال بررسی است و نتیجه آن به زودی به من اعلام میشود البته باید بگویم موضوع بازداشت این خانم ربطی به حجاب نداشت و موضوع دیگری بود و حکمی برای بازداشت وی وجود داشت. سردار حسین اشتری در برنامه تلویزیونی بابیان اینکه ما حق نداریم با یک متهم برخورد خارج از قانون، مسائل شرعی و اخلاقی انجام دهیم، گفت: درجایی ممکن است اتفاقی روی دهد که متأسفانه سریعاً در فضای مجازی منعکس میشود، ما نیز ناراحت میشویم و به سرعت بررسی خود را انجام میدهیم. نباید تنها به یک عکس و قطعهای از فیلم بسنده کرد. فرمانده نیروی انتظامی با تأکید بر اینکه برخوردها باید با رعایت تمام مسائل و حال مردم باشد، اظهار کرد: با بزهکارها که مرتکب جرم شده و باعث رعب و وحشت برای مردم باشند، باید بدون اغماض، با سرعت و قدرت برخورد کنیم.
عمل مأموران بهحساب نظام
گذاشته میشود
حجتالاسلام و المسلمین حسین ابراهیمی، عضو شورای مرکزی جامعه روحانیت مبارز، به جماران گفت: اسلام میفرماید با مردم بامحبت برخورد کنید؛ خداوند به پیامبر (ص) میفرماید: اگر خشن بودی و با خشونت برخورد میکردی، کسی دور تو باقی نمیماند. ما باید تأسی کنیم به روشی که خداوند به پیامبرش دستور داده و بامحبت با مردم برخورد کنیم و صمیمیت ما باید در عمل نشان داده شود؛ با شعار نمیشود جامعه را منسجم کرد. وی افزود: امر به معروف و نهی از منکر مراحلی دارد و خشونت آخرین مرحله امر به معروف و نهی از منکر است؛ آن هم با اجازه مقام قضایی. در غیر این موارد اگر احتمال اثر داد، تذکر زبانی است و اگر احتمال اثر نداد، حتی این هم لازم نیست. لذا امر به معروف و نهی از منکر این است که با زبان خوش و محبت، تذکر بدهد و بالاتر از آن باید با اذن مقام قضایی باشد و کسی نمیتواند از سوی خودش وارد درگیری با مردم شود. امام حسین (ع) امر به معروف و نهی از منکر را جزو اهداف قیام خودشان میدانند. اما نه با خشونت و برخوردی که مفاسد آن از مصالحش بیشتر باشد. چنین اذنی در آیین مقدس اسلام وجود ندارد. وی گفت: اعلامشده که با این افراد برخورد میشود و مجازاتی برای آن مشخص میشود. یعنی این امر از جانب خود نیروی انتظامی هم مورد مؤاخذه قرار خواهد گرفت. اقدام پلیس نشانگر این است که خود پلیس هم رضایت انجام این کار توسط زیرمجموعه را ندارد و برخورد میکند. لذا این را باید اشتباه فرد تلقی کرد و آن فرد هم باید مؤاخذه شود؛ و اگر این خشونت را کنار نگذارد لازمهاش این است که از نیروی انتظامی اخراجش کنند.
جامعه خشونت را نمیپذیرد
وی افزود: جو جامعه هم الآن جوری است که خشونت را نمیپذیرد و خود جامعه این را طرد میکند. ما پلیس آمریکا نیستیم که زانو بگذاریم روی گردن کسی و او را خفه کنیم؛ ما مسلمان هستیم؛ بالأخص پیرو اهلبیت (ع) که از محبت و مهربانی فوقالعادهای برخوردار هستند. ما باید در عمل به رحمت و مهربانی اهلبیت (ع) تأسی کنیم و چنین اعمالی نباید انجام شود. مأمورین بیانگر نظام هستند و باید متوجه باشند اینها هر عملی انجام بدهند بهحساب نظام گذاشته میشود. لذا حتماً باید کاری کنند که به نظام خدشه وارد نشود.
توصیه
ابراهیمی به مسئولان توصیه کرد: ما باید «سرمایه اجتماعی» را افزون کنیم و افزون کردن آن به مهر و محبت با مردم است تا بدانند ما دلسوز هستیم؛ نه اینکه اگر وقتی قدرت پیدا کردیم به مردم زور بگوییم؛ که این نه اسلامی، نه قانونی، نه عرفی و نه اخلاقی است. پیامبر (ص) به «خُلُق عظیم» ستوده شد و چون اخلاقش بزرگ بود توانست مردم را منسجم کند. و افزود: این فرمایش حضرت امام که فرمودند «اگر به من بگویند خدمتگزار، بهتر از این است که بگویند رهبر»(صحیفه امام، جلد 10، صفحه 463) باعث شد که مردم دور حضرت امام جمع شدند. باید مأمورین از امام درس بگیرند. رفتار و کردار امام موجب شود که ما درس لازم را از سیره و روش بزرگانمان بگیریم تا جامعه ما منسجم و مقتدر شود.