محمد حسین برخوردار در این زمینه معتقد است:سازمان برنامه و بودجه باید جزئیات استدلال های خود را منتشر کند که برچه اساسی قیمت دلار به285 هزار تومان می رسد. این در حالی است که در شرایط کنونی قیمت دلار در حدود28 هزار تومان است وچگونه قرار است با رشد100 درصدی مواجه شود.بدون تردید ریشه مشکلات کشور در وضعیت تولید است و اگر در وضعیت تولید تجدید نظر صورت نگیرد آینده ای نگران کننده در انتظار اقتصاد ایران قرار دارد.
عضو اتاق بازرگانی ادامه داد:یکی از مهم ترین چالش های اقتصادی کشور وابستگی تولید کشور به واردات مواد اولیه است که منشأ بسیاری از آسیب های اقتصادی در کشور است. به همین دلیل ما باید به سمتی حرکت کنیم که وابستگی تولید کشور به واردات مواد اولیه را کاهش بدهیم و یا از بین ببریم.
وی تصریح کرد:تکیه بر صادرات با استراتژی توجه به داخل و نگاه به بازارهای صادراتی،در شش برنامه گذشته دنبال شده است.اما نتایج این برنامه ها موفقیت آمیز نبوده است. درپنج برنامه گذشته مسئولانی که در راس کار بودند،اگرچه عنوان میکردند که هدف شان توسعه صادرات است،اما هیچگاه نتوانستند فضای کسب و کار را در رده ای قرار بدهند که بتوانیم با کشورهای خارجی رقابت کنیم. در ایران همواره بهره های بانکی چندین برابر بهره های بوده که در کشورهای دیگر اعمال می شود. از سویی در این سالهای می بینیم که هدف گذاری برای بهره وری نیست. در سال های اخیر بنگاه های کوچک و متوسط که از آنها بعنوان موتور محرکه اقتصاد و اشتغال نام برده می شود، تقریبا دارای مشکلات و چالش های یکسانی بودند و مردان اقتصادی دولت باید برای حفظ و توسعه این بنگاه ها برنامه ریزی ویژه ای تدارک ببیند.
برخوردار خاطرنشان کرد:بنگاه های کوچک در چند سال اخیر به دلیل مشکل نقدینگی و عدم تامین سرمایه در گردش، آسیب های جدی ای متحمل شده اند، این درحالی است که برخی افراد به بهانه تولید ملی با رانت های مختلف، وام های کلان و کم بهره از صندوق ملی دریافت کرده اند. حمایت از تولید حائز شرایط و مشخصاتی است. باید تعریف مشخصی از تولید کننده واقعی ارائه شود. در غیر این صورت رانت خوارها با زیر سوال بردن تولید کنندگان واقعی، حاشیه امن برای خود و بنگاه های خود ایجاد می کند.