تسریع در واکسیناسیون
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با انتشار یک توییت ضمن تبریک روز بهورز، از تسریع واکسیناسیون کرونا در هفتههای آتی خبر داد. به گزارش ایلنا، بهرام عین اللهی در این پیام توییتری نوشت: «از آذربایجان قهرمان و برکنار کادر درمان خستگیناپذیر با شما صحبت میکنم و روز بهورز رو به این قشر زحمتکش تبریک میگم. همواره سعیام بر این بوده که بیشتر عمل کنم تا وعده بدهم و خدا رو شکر میکنم که محمولههای جدید واکسن رسیدند و هفتههای آینده نیز خبرهای خوبی از تسریع واکسیناسیون عزیزانمان در راه است. با تلاشهایی که انجامشده ریاست محترم جمهور نیز برای پرداخت معوقههای کادر درمان و تسریع واکسیناسیون قول مساعدت دادند.»
پنج میلیون دوز واکسن سینوفارم وارد کشور شد
مدیرکل شرق آسیا وزارت امور خارجه اعلام کرد: پنج میلیون دوز واکسن سیفوفارم وارد کشور شده است. به گزارش ایسنا، رضا زبیب، دستیار وزیر امور خارجه در صفحه توییتر خود در این ارتباط نوشت: «بسته ۵ م.د واکسن پس از ۲۴ ساعت پیگیری وارد تهران شد، تقریباً ۴۰۰ هزار دوز در پرواز جا نشد و فردا ارسال میشود. بابت تأخیر ۱۴ ساعته به دلیل اولین تجربه انتقال ۵ میلیونی عذرخواهی میکنم. با اخبار خوب برای واردات بیشتر، جبران میکنیم. انشا الله خیلی زود.»
تحویل 4.5 میلیون دوز واکسن کرونا به وزارت بهداشت
سخنگوی گمرک گفت: بعدازظهر امروز محموله ۴ میلیون و ۵۰۰ هزار دزی واکسن کرونا وارد کشور شد. به گزارش همشهری آنلاین به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، مهرداد جمال ارونقی افزود: بعدازظهر امروز هواپیمایی حامل بیش از ۴ میلیون و ۵۰۰ هزار دز واکسن در فرودگاه امام خمینی (ره) بر زمین نشست. او ادامه داد: با ورود این میزان واکسن که چهل و چهارمین محموله واکسن کرونای واردشده به کشور است، رکورد واردات واکسن در قالب یک محموله به کشور شکسته شد. معاون گمرک گفت: تشریفات گمرکی این محموله در پای پرواز انجام و واکسنها تحویل وزارت بهداشت و مسئولان سازمان غذا و دارو شد.
لزوم تزریق واکسن کرونا در کشور هر ۶ ماه یکبار
معاون درمان ستاد کرونا در استان تهران گفت: یکی از برنامههای ملی در وزارت بهداشت واکسیناسیون است و این مهم حداقل باید تا ۲ سال آینده انجام شود و در حقیقت هر ۶ تا ۹ ماه یکبار کل کشور باید واکسینه شوند. به نقل از ایسنا، دکتر نادر توکلی معاون درمان ستاد کرونا در استان تهران بابیان اینکه حوزه بهداشت و درمان کشور برای واکسیناسیون زیرساختهای خیلی خوبی در مراکز مخصوص این کار فراهم کرده است، گفت: با دو شیفته شدن مراکز واکسیناسیون در تهران، تعداد تزریق واکسن روزانه افزایشیافته است. معاون درمان ستاد مقابله با کرونا در تهران از آغاز به کار واکسیناسیون مشاغل خبر داد و بیان کرد: در برنامه نزدیک در نظر داریم خیلی سریع به واکسیناسیون تمام افراد بالای ۱۸ سال برسیم زیرا با واکسیناسیون افراد بالای ۶۰ سال، مرگومیرها بیشتر در سنین ۴۰ تا ۶۰ سال اتفاق میافتد. وی گروه سنی ۴۰ تا ۶۰ سال را گروه مولد و سازنده جامعه عنوان کرد و افزود: مرگومیر در این گروه سنی تبعات اجتماعی، اقتصادی و خانوادگی دارد و به همین جهت تمرکز اصلی افزایش سرعت واکسیناسیون عمومی در جامعه است. وی درباره واردات واکسن بخش خصوصی اظهار کرد: آنچه اهمیت دارد این است که واکسن به شکل ایمن و مطمئن، بدون اینکه زنجیره سرمایش آن دچار اشکال شود به مردم برسد و تزریق شود. واکسنی که از زنجیره سرما خارج شود بعد از چند ساعت اثر خود را از دست میدهد. تضمین کاملی وجود ندارد که زنجیره سرما در واکسنهایی که بخش خصوصی وارد میکنند رعایت شود. معاون درمان ستاد مقابله با کرونا در تهران که در یک برنامه رادیویی صحبت میکرد، درباره تزریق دوز سوم عنوان کرد: یکی از برنامههای ملی در وزارت بهداشت و درمان واکسیناسیون است و این مهم حداقل باید تا ۲ سال آینده انجام شود. در حقیقتبین ۶ تا ۹ ماه یکبار، کل کشور باید واکسینه شوند.
بیماران در دهههای دو، سه و چهار زندگیشان هستند
«رضا جلیلی خشنود»، رئیس بیمارستان «شهدای تجریش» در گفتوگو با خبرنگار ایلنا درباره آخرین وضعیت ابتلا و مرگومیر مراجعان کرونایی در این بیمارستان گفت: وضعیت ورودیمان همچنان افزایشی است و کاهش چشمگیری پیدا نکرده است. بیماران در دهههای دو، سه و چهار زندگیشان هستند. احتمالاً به دلیل واکسیناسیونی که برای سنین بالاتر انجامشده، میانگین مراجعان سنی به بیمارستان کاهش پیداکرده است. افراد همچنان با مشکلاتی از قبیل درگیریهای ریوی، گوارشی و علائمی مثل تنگی نفس و سردرد و تب مراجعه میکنند. او در ادامه گفت: نسبت به گذشته میانگین سنی بستریها پایین آمده است و سنین بالا که واکسینه شدهاند یا مبتلا نمیشوند و یا اینکه اگر مبتلا شوند، علائمشان در حدی نیست که در بیمارستان بستری شوند و میتوانند سرپایی درمان شوند.
کمبود داروی بیماری قارچ سیاه
رئیس بیمارستان شهدای تجریش در ارتباط با میزان همه گیری بیماری قارچ سیاه گفت: در بیمارستان ما میزان ابتلا به قارچ سیاه خیلی کمتر است. در تمام بیمارستانها و مراکز این بیماری قبلاً وجود داشته است اما درحالحاضر خیلی بیشتر شده است و موجی از «موکورمایکوزیس» واردشده که بسیار خطرناک و کشنده است. امیدواریم هرچه زودتر داروی این بیماری در دسترسی بیماران قرار بگیرد و مشکلات بیماران حل شود.
جلیلی خشنود در ارتباط با بازگشایی مدارس و احتمال شروع پیک ششم کرونا در پاییز گفت: این مسئله به واکسیناسیون بستگی دارد و اگر واکسیناسیون مدارس و آموزش و پرورش به خوبی انجام شود و وعدههای دراینباره محقق شود، فکر نمیکنم خطر آنچنانی داشته باشد. همه اینها به میزان واکسیناسیون و رعایت پروتکلها بستگی دارد.
کاهش تعداد مبتلایان بیماری
پس از هفتهها و پس از مرگ دهها هزار نفر و ابتلای صدها هزار نفر به کرونا در موج پنجم، مرگبارترین موج کرونا به اوج خود رسید و حالا وارد یک وضعیت نزولی شد. بهطور که در یک هفته اخیر پس از مدتها دیگر در آمار اعلامشده توسط وزارت بهداشت خبری از رکوردشکنیهای ترسناک پاندمی در ایران نبود و حتی مجموع تعداد مبتلایان، بستریها و جانباختگان کووید-۱۹ در ایران نسبت به هفتههای قبل کاهش پیدا کرد و نمودارها همه نزولی شدند. از تاریخ ۵ تا ۱۱ شهریور بهطور میانگین هرروز تست کرونای ۳۱۷۶۹ نفر در کشور مثبت شد و بهنوعی هر ۳ ثانیه یک نفر در کشور به کرونا مبتلا شد. در این بازه زمانی در مجموع ۲۲۲۳۸۶ نفر در کل کشور به کووید-۱۹ مبتلا شد و خوشبختانه برای دومین هفته پیدرپی تعداد مبتلایان کرونا در ایران کاهش پیدا کرد. در مقایسه با هفته گذشته تعداد مبتلایان ۹.۳۹ درصد کاهشیافته است، هفته پیش هم تعداد مبتلایان ۸.۲۱ درصد کاهش پیداکرده بود.
کاهش تعداد جانباختگان پس از ۹ هفته
اما خبر خوب اینکه بالأخره پس از مدتها در یک هفته رکورد تعداد جانباختگان کرونا در کشور در هفت روز اخیر شکسته نشد. اگرچه هنوز هم آمار فوتیهای کویید-۱۹ در کشور وحشتناک است و در یک هفته اخیر بهطور میانگین هرروز ۶۱۰ نفر در کشور فوت کردند. این یعنی در این مدت ۴۲۷۲ زندگی در اثر ابتلا به کرونا به پایان رسید. اما پس از ۹ هفته تعداد جانباختگان کووید-۱۹ در کشور در یک هفته کاهش پیداکرده است. در مقایسه با هفته پیش آمار فوتیها ۴.۳ درصد کمتر شده است و به نظر میرسد با ادامه روند کاهشی مبتلایان بیماری اعداد مرگ هم در کشور روزبهروز کمتر شوند.
مقایسه شرایط موج پنجم با موجهای قبلی کرونانشان میدهد که مرگبارترین موج کرونا در ایران، طولانیترین موج این بیماری هم هست و از ابتدای آن تاکنون ۲۵۵۱۹ زندگی به پایان رسید. همچنین براساس آمار روزانه اعلامشده توسط وزارت بهداشت در یک هفته اخیر بهطور میانگین هرروز ۴۴۱۷ نفر از مبتلایان کروناویروس در بیمارستانهای کشور بستری شدند.براین اساس در مجموع ۳۰۹۱۹ مبتلای کووید-۱۹ از تاریخ ۵ تا ۱۱ شهریور در بیمارستانها بستری شدند. این یعنی در مقایسه با هفته گذشته تعداد بستریهای کووید-۱۹ ۶.۷ درصد کاهش پیداکرده است، هفته گذشته این آمار نسبت به قبل کاهش بسیار جزئی داشت.