دکتر ناصر مهدوی
استاد دانشگاه تهران
دکتر محمدرضا امینناصری زاده شهر آستانهاشرفیه در گیلان بود. او از مشاهیر آن استان و از روشنفکران و مبارزین قبل از انقلاب و نماینده دوره اول مجلس شورای اسلامی بود. وی بعد از اتمام دوره نمایندگی مجلس عزم خود را به ادامه تحصیل جزم کرد. او جوان صادق مسلمان، عاشق ایران و توسعهی آن، از کش و قوسها و وقایع مجلس اول بسیار آموخته بود. اولین و مهمترین آموخته اینکه باید آموخت؛ جز به مدد دانشآموختگان متخصص، کار کشور به جایی نمیرسد. چنان با تمام وجود به این نتیجه رسیده بود که به فرصت بسیار کمی از اتمام دوره مجلس، مسافر تحصیل علم و تجهیز خود به تخصصی برای کشور شد. رشته مهندسی صنایع را برگزید و در توجیه این انتخاب استدلال میکرد که کشور به کسانی نیاز دارد که توانایی ترکیب جنبههای مهندسی و جهات مدیریتی را داشته باشند. پس از فراغ از تحصیل بیتردید و وقفه به وطن بازگشت و راهی دانشگاه شد. استاد دانشگاه تربیت مدرس در رشته مهندسی صنایع و از سرآمدان این رشته شد. مرحوم دکتر امینناصری بعد از نمایندگی مجلس و بازگشت از سفر تحصیلی با اینکه به کار علمی و استادی دانشگاه مشغول بود اما نسبت به موطن خود آستانهاشرفیه علاقهمند و حساس بود و از همه امکانات مادی، ظرفیتهای علمی و فرهنگی خود برای توسعهی اقتصادی، اجتماعی، علمی و فرهنگی شهر خود تلاش میکرد.
بنیانگذار دانشگاه مهر آستان که نقطه عطفی در تاریخ علم و فرهنگ آستانهاشرفیه و منطقه گیلان است، مرهون تلاش و همت بلند دکتر امینناصری بود.
این استاد محترم علاوه بر ایفای نقش بزرگ و بینظیر خود در تربیت صدها دانشجوی تحصیلات تکمیلی کشور و انتشار کتب و مقالات علمی و پژوهشی، در سمت معاونت فرهنگی دانشگاه تربیت مدرس نیز منشأ آثار مهم ازجمله تدوین سند راهبردی فرهنگی اجتماعی دانشگاه است که در عرصه فرهنگی و انجمنهای علمی دانشجویی ماندگار خواهد بود.
دکتر محمدرضا امینناصری علاوه بر سابقه فعالیت سیاسی قبل و بعد از انقلاب و اشتغال دانشگاهی تمام وقت، یک چهره فرهنگی، هنردوست و هنرمند نیز بود.
ادبیات و تاریخ فرهنگ ایران از یکسو، جامعهشناسی و فلسفه از سوی دیگر و شعر و موسیقی اصیل ایرانی از سوی سوم عرصههای موردعلاقه عمیق و مطالعه مستمر و خستگیناپذیر آن بزرگمرد بود.
دانشگاه و دانشگاهیان یک دانشمند متعهد پاکنهاد، جامعه فرهنگی یک فرهنگی فرهیخته و ایران یک وطندوست مسلمان متفکر را از دست داد.