کشور رهاشده است
یک متخصص بیماریهای عفونی گفت: اگر آمار تزریق واکسن در کشور بالاتر بود، الآن تا حد زیادی از مرگومیر جلوگیری میشد و شاهد مرگ تعداد کمتری از هموطنان بودیم. به نقل از ایسنا، دکتر آرام اسحاقی متخصص بیماریهای عفونی بابیان اینکه حدود یک ماه پیش برای رسیدگی به بیماران مبتلا به کرونا به سیستان و بلوچستان اعزامشده بودم، گفت: وضعیت در سیستان و بلوچستان از نظر زیرساختهای درمانی و اوضاع زندگی خوب نبود و بسیاری از مردم در خانههای کپری زندگی میکردند. دارو به سختی تهیه میشد و کمبود آن به خصوص نبود رمدسیویر بهشدت محسوس بود و بسیاری در همان کپرها جان خود را از دست میدادند. اسحاقی ادامه داد: در حال حاضر وضعیت بسیار بدتر شده و در حال تجربه بدترین شرایط نسبت به پیکهای قبلی هستیم و فاجعه در حال رخ دادن و کشور رهاشده است.
فقط با مرگ بیماران بدحال، تخت برای سایر بیماران خالی میشود
وی در خصوص مشاهدات خود از بیمارستانهای مختلف به خصوص تهران گفت: عملاً تخت خالی وجود ندارد و فقط با مرگ یک بیمار تخت برای بیمار بدحال دیگر خالی میشود. مراکز سی.تی.اسکن به قدری شلوغ است که مردم جایی برای انجام سی.تی.اسکن پیدا نمیکنند. ابتلاهای خانوادگی به قدری زیاد است که برخی از خانوادهها همگی در بیمارستان بستری هستند. اسحاقی در خصوص کمبود دارو در شرایط کنونی گفت: این روزها حتی آب مقطر و سرم هم پیدا نمیشود چه برسد به داروهایی چون رمدسیویر و ... جالب اینجاست هیچکس هم هیچ کاری انجام نمیدهد و مملکت را رها کردهاند. در پیکهای قبلی شاهد چنین وضعیتی نبودیم که مثلاً سرم نداشته باشیم.
رمدسیویر تا ۱۵۰ میلیون تومان
در بازار سیاه فروخته میشود
دکتر اسحاقی خاطرنشان کرد: الآن وضعیت بهگونهای شده که بسیاری از بیماران داروهای خود را از بازار سیاه تهیه میکنند، مثلاً برای تهیه رمدسیویر ایرانی در بازار سیاه برای یک دوز باید بین پنجتا ۳۰ میلیون تومان هزینه کنند. تعیین نرخ به فروشنده بستگی دارد که چه تصمیمی گرفته باشد مثلاً اگر تصمیم بگیرد آن روز ۱۵ میلیون تومان از هر دوز کاسبی کند به همان قیمت میفروشد و این نرخ ممکن است برای هر خریدار فرق کند. بهطورکلی هر بیمار برای تهیه رمدسیویر جهت استفاده در یک دوره درمان(پنج دوز) باید بین ۳۰ تا ۱۵۰ میلیون تومان هزینه کند. این پزشک بابیان اینکه اگر افراد مبتلا در همان ابتدا و قبل از اینکه ریه درگیر شود به بیمارستان مراجعه و دارو دریافت کنند احتمال مرگومیر تا حد زیادی کاهش مییابد، گفت: اما متأسفانه به دلیل شرایط کنونی بسیاری با تأخیر به بیمارستانها مراجعه میکنند.
اگر واکسیناسیون زودتر شروعشده بود شاهد چنین اوضاعی نبودیم
اسحاقی با انتقاد از تأخیر در واکسیناسیون عمومی هم گفت: آمار واکسیناسیون در ایران تاکنون فاجعه بوده و بهشدت پایین است. درحالیکه برای کنترل پاندمی کرونا باید ۷۰ درصد جامعه واکسینه شوند اما در کشور آمارها بسیار پایینتر از این رقم است. از طرف دیگر با توجه به اینکه برای ایمنی کامل نیاز است چهار هفته از تزریق دوز دوم بگذرد بنابراین همین تعداد افراد واکسینه شده هم دارای ایمنی کامل نیستند.
وی افزود: اگر آمار تزریق واکسن در کشور بالاتر بود الآن تا حد زیادی از مرگومیر جلوگیری میشد و شاهد مرگ تعداد کمتری از هموطنان بودیم. چون واکسن اگرچه ممکن است در برخی افراد نتواند جلوی ابتلا را بگیرد، اما تا حد زیادی از مرگ جلوگیری میکند. وی تصریح کرد: متأسفانه با وجود چنین شرایطی بسیاری از مردم رعایت نمیکنند، عروسی و مراسم و گشت و گذار برقرار است و کسی عین خیالش نیست که دلتا یکی از خطرناکترین جهشهای کرونا است.
کادر درمان بر اثر فشار کار فوت میکنند
اسحاقی بابیان اینکه البته مردم پسازاین همه وقت خسته شده و تا حدودی هم حق دارند، گفت: مسئولان باید به داد کادر درمان و مردم برسند و با تعطیلی سراسر یکماهه وضعیت را کنترل کنند. ما در این شرایط شاهد مرگ برخی از اعضای کادر درمان به دلیل سکته قلبی و ... بر اثر فشار کاری هستیم. یکی از همکاران خودم که دختری ۲۷ ساله بود به دلیل فشار کاری فوت کرد. وی بابیان اینکه اگر اوضاع با همین روال ادامه داشته باشد همه داغدار خواهیم شد، گفت: در این پیک شاهد مرگ کودک ۸ساله و جوانان ۲۰ تا ۳۵ ساله بودهایم.
وضعیت در سایر کشورها عادی شده است
اسحاقی اظهار کرد: ما باید از تجربه سایر کشورها در کنترل کرونا درس بگیریم. الآن وضعیت در کشورهایی چون آمریکا، انگلیس، ایتالیا و ... عادی شده است. یکی از دلایل شکست ایران در کنترل کرونا درس نگرفتن از تجربه سایر کشورها چه در واکسیناسیون و چه در قرنطینه است. وی با تأکید بر تسریع واکسیناسیون در کشور، گفت: وضعیت در حال حاضر وحشتناک است و امیدوارم به داد مردم و کادر درمان برسند.
آمار فعلی بیماران کرونایی بستری در ۱۶ ماه اخیر بیسابقه است
«نادر توکلی» معاون درمان ستاد کرونای استان تهران در گفتوگو با خبرنگار ایلنا با تأکید بر گستردگی شیوع کرونا گفت: ما تمام امکاناتی که در تهران داریم را برای سرویسدهی بیماران کرونایی در نظر گرفتیم و مرز ۱۰ هزار نفر هم برای بستریها رد شده است که در ۱۶ ماه اخیر این موضوع اصلاً سابقه نداشته است.
بستری شدن کروناییها روی برانکاردهای اورژانس
رئیس بیمارستان شهید لواسانی از بستری شدن خیلی از بیماران کرونایی روی برانکارد اورژانس در شرایط نامناسب خبر داد.
به نقل از ایلنا، سید علی جمالیان رئیس بیمارستان شهید لواسانی با اشاره به وضعیت شیوع کرونا در تهران گفت: در تهران حدود ۹۰۰۰ بیمار بستری داریم که خیلی از آنها شرایطشان به صورتی است که روی تختهای موقت برانکارد در اورژانسها بستری هستند و شرایط مناسبی ندارند، اگر این اتفاق ادامه پیدا کند قطعاً نمیشود این مشکل را جمع کرد. وی گفت: با تداوم این شرایط با کمبود دارو، تخت اکسیژن و تجهیزات دیگر روبهرو میشویم و خیلی بحرانها بیشتر خواهد شد. وی ادامه داد: در کنار این شرایط، محرم و مراسمهای عزاداری طبق سنتهایی که داریم در پیش است و فکر میکنم با این شرایطی که الآن داریم اگر پروتکلها را رعایت نکنیم و آن مسائل مربوط به برگزاری مراسم محرم را داشته باشیم قطعاً یک بحران غیرقابلپیشبینی و عجیبوغریب برای کشور اتفاق میافتد. او با اشاره به خطر برگزاری مراسمهای ماه محرم و عدم کنترل رعایت پروتکلها در این مراسمها و تأثیر آن بر گسترش ابتلا به کرونا بیان کرد: با توجه به وضعیت پیش گفته خواهش من از رسانه این است که حتماً اطلاعرسانی کنند، اگر مثل گذشته ایام محرم و برگزاری مراسمها و هیئتها را داشته باشیم، این بحران غیرقابلکنترل خواهد شد. رئیس بیمارستان شهید لواسانی بیان کرد: وضعیت کرونا در این پیک بیسابقه است و در هیچیک از پیکهای قبل ما چنین بحرانی به خصوص در بیمارستانها حس نکردیم. جمالیان با اشاره به خطر جهشهای ویروس و بیاثر شدن پلتفرمهای واکسن ادامه داد: همین الآن هم این اتفاق افتاده و اکثر افرادی که واکسینه شدهاند، در برابر ویروس دلتا ایمنی کامل ندارند، ممکن است از مرگومیر و خطرات پیشرفتهی آن جلوگیری کنند، اما جلوی ابتلا را نمیگیرد و درصد قابلتوجهی از بیماران کرونایی بخش ویژهی ما افرادی هستند که واکسینهی کامل شدند. وی افزود: اگر در محرم پروتکلها را رعایت نکنیم قطعاً موج بعدی را خواهیم داشت و توجه کنید موج بعدی خطر بیشتری نسبت به موج پنجم خواهد داشت چون ویروس در حال تغییر است. جمالیان گفت: در این صورت داروها کارساز نخواهد بود، بدنها ضعیفتر میشود و جهشها قویتر، در این شرایط خیلی از داروهای موجود دیگر روی فرد اثر نمیگذارد و فکر میکنم خیلی این موضوع تهدیدکننده زندگی مردم باشد.
۳۷۸ فوتی و 39 هزار و ۱۹ بیمار جدید کووید۱۹
بر اساس اعلام وزارت بهداشت، طی ۲۴ ساعت منتهی به ظهر روز گذشته ۳۹هزار و ۱۹ بیمار جدید کووید۱۹ در کشور شناسایی شدند و متأسفانه در این بازه زمانی ۳۷۸ بیمار نیز جان خود را به دلیل این بیماری از دست دادند. تا روز ۱۲ مردادماه ۱۴۰۰ و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۳۹ هزار و ۱۹ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد که چهار هزار و ۸۳۸ نفر از آنها بستری شدند. مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به سه میلیون و ۹۷۹ هزار و ۷۲۷ نفر رسید. متأسفانه مجموع جانباختگان این بیماری به ۹۱ هزار و ۷۸۵ نفر رسید. خوشبختانه تاکنون سه میلیون ۴۲۴ هزار و ۶۵۰ نفر از بیماران، بهبودیافته و یا از بیمارستانها ترخیص شدهاند. ۵ هزار و ۷۹۳ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در بخشهای مراقبتهای ویژه بیمارستانها تحت مراقبت قرار دارند. تاکنون ۲۶ میلیون و ۹۹ هزار و ۷۸۷ آزمایش تشخیص کووید۱۹ در کشور انجامشده است. به گزارش ایسنا و بنابر اعلام مرکز روابط عمومی و اطلاعرسانی وزارت بهداشت، تاکنون ۱۰ میلیون و ۷۴۱ هزار و ۹۵۶ نفر دُز اول واکسن کرونا و دو میلیون و ۸۴۴ هزار و ۲۵۰ نفر نیز دُز دوم را تزریق کردهاند و مجموع واکسنهای تزریقشده در کشور به ۱۳ میلیون و ۵۸۶ هزار و ۲۰۶ دُز رسید. افراد واجد شرایط برای تزریق واکسن حتماً در سامانه salamat.gov.ir ثبتنام کنند. در حال حاضر ۲۸۵ شهر کشور در وضعیت قرمز، ۱۱۰ شهر در وضعیت نارنجی، ۵۳ شهر در وضعیت زرد قرار دارند. گفتنی است طبق اعلام وزارت بهداشت، تا روز گذشته مجموع واکسنهای تزریقشده در کشور به ۱۳ میلیون و ۸۱ هزار و ۱۷۴ دُز رسیده و به این ترتیب مطابق آمار اعلامی دیروز، ۵۰۵هزار و ۳۲ دُز واکسن طی ۲۴ ساعت گذشته در کشور تزریقشده و بهنوعی رکورد تزریق روزانه واکسن کرونا در کشور شکسته شد.