لزوم رعایت پروتکلهای بهداشتی
حمید عمادی، رئیس بخش عفونی بیمارستان امام خمینی در گفتوگو با ایرنا با اشاره به وضعیت ورودی این بیمارستان بیان کرد: وضعیت بیمارستان در حال بدتر شدن است و طی دو روز گذشته یک مقدار وضعیت بیمارستان و آمارها ثابت مانده، ولی وضعیت در روزهای آینده نامشخص است. عمادی گفت: الآن از ظرفیتهای بیمارستان استفاده میکنیم، بخشهای دیگر را تعطیل میکنیم تا به بخش کرونا تبدیل شوند، البته الآن به حد اشباع بیمارستان رسیدیم و بستریها خیلی زیاد است، اما به حد بیمارستان صحرایی هنوز نرسیدیم. وی ادامه داد: در حال حاضر بیش از 20 بخش از بخشهای بیمارستان به بخش کرونا تبدیلشدهاند و الآن بیش از ۵۰۰ تحت بیمارستانی زیر بار کروناست. عمادی با اشاره به تأثیر محدودیتها بیان کرد: هر محدودیتی یک تأثیری بر روی بیمارستانها میگذارد که هرچقدر جدیتر و سفت و سختتر باشد، اثربخشی آن بیشتر خواهد بود، اگر محدودیت تا یک حدی هم اعمالشده باشد باز تا همان حد هم تأثیر دارد.
لزوم مواجهه کمتر مردم باهم
عمادی افزود: ما باید هر کاری کنیم تا مواجهه مردم باهم کمتر شود و الآن واقعاً مشکل ما این است که افراد همه باهم مریض میشوند و ما نمیتوانیم جوابگوی همه باشیم، اگر یک مقداری شدت بیماری و تعداد بیماران کمتر شود ما میتوانیم سرویس درستی به آنها ارائه بدهیم، اما وقتی حجم زیادی از افراد باهم بیمار میشوند، در آن صورت وقتی میتوانستیم سرویس خوبی به بیمار بدهیم، الآن نمیتوانیم و متأسفانه کار بیمار میماند. رئیس بخش عفونی بیمارستان امام خمینی ادامه داد: اگر بیمار کرونایی چند ماه پیش به بیمارستان مراجعه میکرد، راحت آن را درمان میکردیم و حتی اگر یک الی دو ماه دیگر هم که بیماری فروکش خواهد کرد، مراجعه کند، او را با حال عمومی خوب ترخیص میکنیم، اما الآن به دلیل تراکم جمعیت و کمبود تخت، همین بیمار فوت میکند. باید کاری صورت گیرد که آمار مبتلایان از این حد بالاتر نرود، وگرنه بالا رفتن آمار، افزایش مرگومیر را به همراه دارد.
عمادی افزود: توجه کنید که این مرگومیرها قابلپیشگیری است، یعنی اگر فرد سریع شروع به درمان کند خوب میشود و اگر درمان نشود یا به دلیل شلوغی بیمارستان درمان مناسب نگیرد، مشکل ایجاد میشود. وی گفت: درواقع این بیماری یکطرفش مرگ و طرف دیگرش سلامت ۱۰۰ درصد است، واقعاً آدم دلش میسوزد که الآن ظرفیتها پرشده و دیگر نمیتوانیم مردم را درمان کنیم. اما اگر بتوانیم کاری کنیم که مردم همه باهم مبتلا نشوند که چنین وضعی پیش بیاید، طبیعتاً میتوانیم جلوی چنین فاجعهی انسانی را بگیریم. رئیس بخش عفونی بیمارستان امام خمینی تصریح کرد: همه میدانند باید چه کار کنند تا بیمار نشوند، ولی مشکلی که الآن داریم این است که عمل نمیکنیم و مشکل ما ندانستن نیست، بلکه مشکل ما عمل نکردن است که باید به مردم گفت اگر جانتان را دوست دارید، مراقب باشید چون وضعیت خرابی داریم.
رئیس مرکز تحقیقات بیماریهای نوپدید و بازدید انستیتو پاستور با اشاره به رکوردشکنی ابتلای روزانه به کرونا در موج چهارم بیماری، گفت: با این وجود انتظار داریم طی روزهای آتی همچنان شاهد افزایش موارد مرگ ناشی از کرونا در کشور باشیم.
دکتر احسان مصطفوی در گفتوگو با ایسنا، درباره وضعیت فعلی بیماری در کشور، گفت: همانطور که میدانید از اوایل هفته دوم فروردینماه کشور درگیر پیک چهارم اپیدمی شد. این پیک در مقایسه با پیکهای قبلی شیب بسیار تند صعودی داشته و درنتیجه تعداد موارد بستری و سرپایی روزانه درزمانی کوتاه به حد بالایی رسید که این موضوع در ارتباط با موارد مرگ هم تقریباً با تأخیر یکهفتهای اتفاق افتاد. با این حساب افزایش مرگومیر و ابتلا تقریباً در تمام استانهای کشور همچنان دیده میشود هرچند که در روزهای اخیر این شیب شتاب کمتری پیداکرده و روند موارد بستری در بعضی از استانهای کشور روند نزولی هم به خود گرفته است. درعینحال باید توجه کنیم که در برخی استانها اکنون تعداد موارد بستری از موارد بستری در پیکهای قبلی هم فراتر رفته است. با این وجود انتظار داریم طی روزهای آتی همچنان شاهد افزایش موارد مرگ ناشی از کرونا در کشور باشیم.
مدت زمان و اعمال صحیح محدودیتها مهم است
وی در خصوص زمان لازم برای تأثیر محدودیتها بر کاهش بار بیماری در کشور، اظهار کرد: از ابتدا هم میتوانستیم پیشبینی کنیم که زمان ۱۰ روزه برای تأثیرگذاری محدودیتها بر بار بیماری چندان کافی نیست. محدودیتهایی که در شرایط مشابه در سایر کشورها دنبال میشود بیش از دو هفته و حداقل تا یک ماه طول میکشد بنابراین؛ مدت زمان اعمال محدودیت و تمرکز بر اعمال صحیح محدودیتها بسیار مهم است. از طرفی به نظر میرسد محدودیتهای فعلی چندان توسط اصناف و گروههای مرتبط رعایت نمیشود و درنتیجه آنچه انتظار میرفت در بازه زمانی دوهفتهای محدودیتها حاصل شود رخ نداد و به زمان بیشتری نیاز است.
کرونا جان ۴۵۴ نفر دیگر را گرفت
وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اعلام کرد: با فوت ۴۵۴ نفر دیگر از هموطنان مبتلا به کووید ۱۹، تعداد جانباختگان این بیماری در ایران به ۶۹ هزار و ۵۷۴ نفر رسید. ۵۲۰۶ بیمار بدحال نیز در آی سی یو بستری هستند.
به گزارش ایرنا، مرکز روابط عمومی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی روز یکشنبه در اطلاعیهای اعلام کرد: تا روز ۵ اردیبهشت ۱۴۰۰ و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۱۹ هزار و ۱۶۵ بیمار جدید مبتلا به کووید ۱۹ در کشور شناسایی شد که سه هزار و ۱۹ نفر از آنها بستری شدند و مجموع بیماران کووید ۱۹ در کشور به دو میلیون و ۳۹۶ هزار و ۲۰۴ نفر رسید. همچنین پنج هزار و ۲۰۶ نفر از بیماران مبتلا به کووید ۱۹ نیز در بخشهای مراقبتهای ویژه بیمارستانها تحت مراقبت قرار دارند و ۱۵ میلیون و ۱۹۵ هزار و ۷۶۶ آزمایش تشخیص کووید ۱۹ در کشور انجامشده است.
وزارت بهداشت همچنین اعلام کرد: تاکنون ۶۱۸ هزار و ۳۶۲ نفر دوز اول واکسن کرونا و ۱۶۵ هزار و ۶۵۵ نفر نیز دوز دوم را تزریق کردهاند و مجموع واکسنهای تزریقشده در کشور به ۷۸۴ هزار و ۱۷ دوز رسید.
سونامی ویروس کرونا در هند
به گزارش ایرنا، جهش ویروس کرونا در هندوستان خطر جدیدی است که جهان را تهدید میکند. به گفته مسئولان وزارت بهداشت، ویروس جهشیافته در هندوستان میزان سرایت و مرگآوری بیشتری دارد و از ویروس جهشیافته در انگلیس نیز خطرناکتر است. شیوع این ویروس در هندوستان، دستگاه بهداشتی و درمانی و وزارت بهداشت این کشور را فلج کرده است. هند اکنون با یک سونامی ویروس کرونا مواجه است و کمبود امکانات پزشکی، به گفته کارشناسان، دستگاه بهداشتی این کشور را در آستانه فروپاشی قرار داده است.تاکنون حدود ۱۷ میلیون نفر در این کشور به کرونا مبتلا شده و ۳۴۹ هزار نفر جانباختهاند. گزارشهای منتشرشده از هند حاکی از این است که بیمارستانهای این کشور با کمبود جا و امکانات درمانی ازجمله اکسیژن مواجه هستند و بسیاری از مردم این کشور از ترس ابتلا به کرونا برای تحویل اجساد درگذشتگان خود مراجعه نمیکنند.