سحری چه بخوریم؟
در ماه رمضان تنها دو وعده غذایی سحری و افطار وجود دارد. حذف وعده غذایی سحر آسان است، زیرا افراد در این ساعت از شبانهروز معمولاً میل به خوردن غذا ندارند. هرچند به گفته کارشناسان این نکته حائز اهمیت است که نباید وعده غذایی سحری حذف شود. نوع ماده خوراکی مصرفی در این وعده غذایی بر میزان انرژی فرد در طول روز تأثیر میگذارد. بسیاری از اوقات افراد برای وعدههای صبحگاهی و وعده سحری در ماه رمضان به کربوهیدراتهای ساده رو میآورند، اما کربوهیدرات ساده انرژی بدن را برای طولانیمدت تأمین نمیکند. کارشناسان توصیه میکنند برای وعده غذایی سحری غلات کامل همراه با چربیها و پروتئینهای سالم و همچنین میوهها و سبزیجات مصرف شود.
تأمین آب موردنیاز بدن
مصرف آب کافی حائز اهمیت است و فواید بسیاری برای سلامتی دارد. عدم نوشیدن آب کافی میتواند خلقوخوی فرد را تحت تأثیر قرار داده و احساس خستگی را در او تشدید کند که درنتیجه بر سطح انرژی و حافظه تأثیر میگذارد. همچنین مصرف آب کافی میتواند به کنترل بیماریهای مزمن کمک کند و در پیشگیری و درمان سردرد، میگرن، سنگ کلیه، یبوست و در حفظ فشارخون نقش دارد. همچنین شواهدی وجود دارد که نشان میدهد تأمین آب موردنیاز بدن میزان اشتها را کاهش میدهد؛ اما پرسش این است که در ماه رمضان که نمیتوان در طول روز آب نوشید چگونه میتوان آب موردنیاز بدن را تأمین کرد؟ کارشناسان تغذیه توصیه میکنند که فاصله زمانی افطار تا سحر را به تأمین آب موردنیاز بدن اختصاص دهید. همچنین توجه به نوع خوراکی مصرفی در دو وعده غذایی سحری و افطاری هم کمککننده است. درحالیکه در ماه رمضان میل به خوردن شیرینیها بیشتر است بهتر است خوراکیهای حاوی میزان آب بیشتر را جایگزین کرد.
به گزارش ایسنا , به نقل از هلث لاین، به گفته کارشناسان بهتر است میوهها و سبزیهای حاوی آب همچون توتفرنگی، هندوانه، طالبی، خیار، کدوسبز، فلفل دلمهای و گوجهفرنگی در فاصله افطار تا سحر مصرف شود.